Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formulář o zániku břemene, poradíte?

Od: kritolda odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit, potřebuji vyplnit formulář o zániku věcného břemene v nemovitosti, které jsem vlastníkem. Zemřela maminka a tak jsem si vytiskla 2 typy formulářů, jeden formulář je jen na 2 strany, jeden má 5 stran. Platné jsou určitě oba. Vypisoval to už někdo? Já bych potřebovala to vypsat na eformuláři, ale na Katastrálním úřadu jsem nic takového nenašla. Volala jsem na KÚ a paní mi to tam vysvětlovala, mám datovou schránku i bankovní identitu. Když jsem vypisovala formulář na daň z nemovitosti, též mi to přišlo extrémně náročné, jenže jsem našla možnost to vyplnit elektronicky a pak jsem jen přepsala údaje z elektronické verze do vytisknutého formuláře ručně a stačila jen první strana a potřebovala bych to i tak v tomto případě, nějakou pomůcku, protože těch údajů je tam šíleně moc a já i když mám údaje jak v potvrzení o provedeném vkladu nemovitosti tak i jinde, vše o nemovitosti, kterou vlastním, tak i tak mi to přijde prostě masakr to vyplňovat. Je to extrém co chtějí po obyčejných lidech, nechápu na co tam ty úřednice sedí, když nestačí prostě oznámit skutečnost úmrtním listem a dodat potvrzení o provedeném vkladu nemovitosti, mají to přece v systému, nechápu, proč chtějí po obyčejných lidech vypisovat tak šíleně náročné formuláře. Poradí někdo, jestli někde není možnost to vypsat elektronicky? Formuláře mám sice vytisklé, ale budu muset ručně dohledávat všechny informace a ani tak si nejsem jistá, zda najdu vše, to co tam požadují vypsat. Když jsem volala na KÚ tak paní na telefonu mi radila, že to mohu udělat přes aplikaci na cuzk.cz a zmiňovala nějaké pomocné řízení do datové schránky a stejně musím mít úředně potvrzené podpisy. To je naprosto šílené martyrium a to jde v podstatě o triviální věc, jen nahlásit změnu, že věcné břemeno zaniklo. Budu ráda, pokud poradíte, předem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, máte velké štěstí. Viz odkaz řeší stejný či velmi obdobný problém @sona, tak si tam hlídejte odpovědi, které dostane a pomohou i Vám. Nebo se snad znáte? Zdravím!

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Začněte tady... aplikace by Vás měla provést vytvořením návrhu...

nv.cuzk.gov.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]