Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Bydlím v domově seniorů v přízemí a nademnou bydlí soused, který si na balkon umístil dvě krmítka na ptáčky. Dopad je katastrofální, protože mám semínka úplně všude, jak na terase , tak i ve květináčích, ve kterým jsem si posadila bylinky, jako je petželka, pažitka, máta atd. Na Souseda neplatí žádná domluva, naopak, ještě přitvrdil a sype ještě více krmení. Byty patří obci a z jejich strany není ta nejmeší vůle mu to zakázat, či domluvit. Staví se k tomu, že krmení ptáčků je normální. Jsem invalidní důchodce na vozíku a semínka se mi lepí na kola a veškeré bylinky v květináčích jsou zničené. Pěkně prosím, můžete mi někdo poradit, co s tím?
@ik - Byty patří obci a z jejich strany není ta nejmeší vůle mu to zakázat, či domluvit.
Podejte na Místní úřad písemné oznámení o přestupku podle
z. č. 251/2016 Sb., § 7 Přestupky proti občanskému soužití
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
c) úmyslně naruší občanské soužití tak, že
3. se vůči jinému dopustí schválnosti
a trvejte na písemném vyjádření v zákonné lhůtě, jak bylo vyřízeno. Mohou to odložit, ale za pokus nic nedáte.
Nemáte zač.
Nějak nevěřím že si někdo 26.2. posadí bylinky, jako je petželka, pažitka, máta atd.do květináčů a dá je ven na terasu.
Taky jsem invalidní důchodce z paneláku.Inv. vozík mám sice už dole nachystanej,ale pořád to ještě zvládám s chodítkama.Mám dvě - jedno venkovní které jednou za čas omyju saponátem a druhé tzv.domácí a to stačí oprášit navlhčenou hadrou..Nejezdím venku po chodníku mezi psíma kakancema.
On je to domov seniorů nebo domov pro seniory.? V tom je taky rozdíl.
V kolika letech je člověk senior?
Seniorský věk dle zákona
Z hlediska zákona je seniorský věk důležitý zejména z toho důvodu, že udává nárok na starobní důchod. V současné době se za začátek seniorského věku pokládá dovršení 65. roku života. Jde o ty jedince, kteří jsou narozeni po roce 1971.
Ptáky krmím taky.
Tady přece vůbec není podstatné to co píšete, protože jsem záměrně nechtěla, aby se to dostalo do osobní roviny. Nejsem tak "praštěná", abych v únoru sadila bylinky. V květináčích jsou bylinky již dva roky zakořeněné. Soused mi prostě dělá schválnosti v daleko větší míře, než si dokážete představit ale o tom se tady nebudu zmiňovat. Rady, které mi poskytli lidé před vámi jsou přesně to, co jsem potřebova.
Jednala bych s domovem seniorů, aby venku u budovy instalovali větší krmítko - estetické a funkční, kde lze pověsit i lůj. Tam by mohli přispívat zobem senioři, kteří chtějíí krmit ptáčky. Nafoťte tu spoušť jako doklad.
Mám v paneláku na balkoně taky bylinky, které se dají sklízet i teď. Párkrát mi v nich přistál chomáč vlasů, co některá dáma nade mnou shodí z hřebenu.
Taky fuj!
Markýza je složitá, to on si musí pod krmítko instalovat nějaký záchytný lavor, něco jako hranatý plastový škopek s otvorem na odtok, ale aby vás neohrožoval, a krmení dát na dno. Nebo požádat vedení, ať krmiče přestěhuje do přízemí.
liska5 - podívejte se pořádně a v klidu viz odkaz, který jsem zde v odpovědi vložil a napište mně, co je na těch markýzách složité. Takovou montáž zvládne dokonce i průměrně zručná žena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.