Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

21.stoleti a neseženete opravu chladničky

Od: aja1946® odpovědí: 34 změna:
Katastrofa, kamošce vytekla lednice v zaruce, vše musí vyhodit. Od rána voláme, nikdo není ochoten přijet a to je Praha. Neskutečné.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

4x
Když je v záruce tak ji reklamujte ne? I když obchodník z vás bude mít větší radost, když si ji opravíte za své...
hodnocení

To je rozesmálo, reklamace 30 dni, vyhozené jídlo a měsíc bez ní?
mathew
V tom případě doporučuji zajít do nejbližšího elektra koupit novou lednici a tu nefunkční odnést do sběrného dvora. Takže to budete mít vyřešené do večera a nemusíte vyhazovat žádné jidlo...
re4zon
Jakych 30 dni, co to melete? Zarucni servis lednice funguje z 90% tak, ze casto i druhy den po nahlaseni prijede smluvni servisak vyrobce a opravi, pokud to jde. Kdyz potrebuje dily a nema je, tak treba do tydne. Pokud to nejde, tak vystavi papir, zavolate prodejci, on vam posle novou a starou si odveze.

vili
hodnocení

4x
Tak si to shrnu.
Paní Ája, která zde ještě nikdy nenapsala nic pozitivního, si opět stěžuje, že nějaká jiná paní v neděli! považte, nesehnala žádného opraváře, který by přijel opravit lednici, navíc v záruce. Pravděpodobně by bylo i vhodné, aby dotyčný měl zrovna skladem všechny potřebné náhradní díly na ten konkrétní typ, aby opravy vyřešil ihned na místě.
Dále jí vadí, že záruční doba je až 30 dní, přestože tato doba vychází z právního řádu a byla s ní seznámena při koupi.
Možná příčina problému bude, že buď nebyly dobře dovřené dveře, nebo byl koupen model, který je určen do vytápěného bytového prostoru, a je konstruován tak, že pod cca 12 stupňů Celsia nefunguje. Protože teď lednice funguje.
Řešení ve formě zpracování potravin nebo prozatímní uložení jinde odmítá.
Omlouvám se, ale mně to přijde jako vyloženě bez řešení.
Těším se, až se příště budu moci zamyslet nad dalším neuvěřitelným šlendriánem, například že kamarádka s okny k řece má v létě v ložnici komára.
brumla

Proč mě to jen nepřekvapuje *smich*.

Asi tu lednici vybírali spolu v akci.

vili
Náhodou, to je hned. Měli jsme taky takovou, a docela drahou, značkovou. Po stěhování jsme ji dali do chodby, v létě pohoda a v zimě najednou nemrazila. Pak jsem vyčetl v návodu, že musí být okolní teplota víc než 12 stupňů. Jinak funguje jen chladnička.
Ale v tomto případě si myslím, že jen nezavřela dveře, protože žádná zima teď není, byly větší mrazy a už by to zjistila dřív.
Mě spíš zaráží ten tón, jakoby měla na všechno automaticky nárok, zatímco ostatní musí být okamžitě k dispozici, a přitom je vlastně vždycky jen hrozně negativní.

pb®
hodnocení

3x
Protože je neděle. I řemeslník si chce odpočinout a být s rodinou. Zavolejte zítra. Vyteklá lednice není katastrofa ani život ohrožující stav. Venku ještě není teplo, potraviny lze dát na balkón. Se zmraženými se bude muset rozloučit.
hodnocení

No katastrofa pro starou babču, která musí vše vyhodit to bohužel je.

Musí vše vyhodit? Proč MUSÍ? Každý musí umřít!

Jestli dne vytekla lednice tak přestala fungovat včera a potraviny v ní musí vydržet aspoň 48 hodin-tedy pokud se zbytečně nenechá otvřená! Jinak venklu je zatím (tedy nevím jak na vesničce) ale u nás příhraničním okresu s A jsou teploty +- identické jako v průměrně nastanené ledničce. Toliko můj názor na danou problematiku! Navíc v záruce je to starost na prodejce-takže podat podnět na reklamaci u prodejce a to bude nejspíš až v pondělí . O víkendu Vás asi každý pošle někam (tedy pokud by nešlo o havaríi vody kdy škoda přesáhne byt dané osoby ale i další byty!)

id
hodnocení

3x
Místo zdejšího nadávání kamarádce pomožte a vše rozmrzlé uvařte a zavařte do sklenic. Už jste to mohli mít od rána zpracované. Proč vyhazovat? Zàkladní potraviny vydrží za oknem, není červenec.
hodnocení

Jo já bych to udělala, ale ona he fajnova, to by nejedla, ona neji jidlo ani druhy den.
V tom případě má kamarádka prostě smůlu..Další možností je jídlo rozdat..taky jsem to kdysi musel udělat při poruše mrazáku..co se nerozdalo,to dostal postupně pes.

hodnocení

1x

Madam, a čemu se divíte? Dnes jsou výrobky kompletovány tak, aby se celá vadná věc vyhodila a koupila se nová. Nikdy jste neslyšla o tzv. "kurvítkách"?

Kdysi dávno se koupil díl, či dílek, třeba za 2 koruny a jelo se vesele dál. Měla jsem takový mixér - od svatby v roce 1975 dalších 35 let. Stačilo napsat do podniku Eta Hlinsko pro součástku a mixér si vrčel dál. Dneska se náhradními díly nikdo nezabývá a vše se vyrábí tek, aby s to nechalo nahradit celým novým přístrojem. Je to prostě tak. A nic s tím nenaděláme. Jaga.

smode2

Souhlasím. A nejvíce mě baví, jak vždycky naproti tomuto začne v médiích mluvit nějaký negramota o ekologii*smich*

chorydnes
Omlouvám se,že jsem byl nepříjemný na babujagu,která tady píše lži a nesmysly. Pokud je důležitější být na lháře milý, respektuji toto pravidlo poradny.
chorydnes

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 23. 02. 2025 11:45:46
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. Zkuste to slušněji, bez napadání druhých. Děkuji

hodnocení

1x
Tak mě napadlo! Nemá náhodou tu lednici v místnosti, kde je pod 15 stupňů? Třeba chodba,veranda nebo tak něco? Staré lednice fungují, ale novější nepočítají s tím,že má někdo doma pod 15 stupňů..prostě vypnou..To byl můj případ..Obvolával jsem opraváře a jeden mi toto vysvětlil..měl pravdu..lednici mám doteď. Ostatní "opraváři" mi radili lednici vyhodit a koupit novou.

chorydnes
hodnocení

0x
V pojištění domácnosti něco sjednaného nemá?
hodnocení

Nemá, já ji to říkala,mkdyzbsi nechtěla zvednout pojistku.

Aha tak si pojistíme domácnost, tak lednička se nepokazí?!

chorydnes
Pojištění asi nemá úplně vliv na poruchovost domacnosti, ale v ceně bývá různé pojištění spotřebičů, návštěva servisaka a jiných profesi...
Chorydnes, to ano, taky to tak mám.
Ale nechat si od nějakého opraváře rýpat do lednice, která je v záruce a tím o ní přijít.

hodnocení

0x
Paní @ajo to chce klídek, nádech/ výdech.
V pondělí zavolejte do prodejny, lednička má záruku (jak píšete).
No a ta prodejna ji musí přijmout a bezplatně opravit.
Mezitím kamarádce pomozte a jídlo dejte k sobě do lednice.
hodnocení

Bohužel já ji nam plnou.
Tak sousedi, rodina.
hodnocení

Rodina ne, sousedi sami důchodci ale stejne neni co nechápu, ráno jsem u ní byla a vše z mrazaku totálně rozmrzle, to snad mělo přes noc vydržet,
Asi špatně zavřela dvířka.
Taky se mi to stalo.
hanah

A sousedi důchodci nemají lednici, nebo proč zminujete že jsou ti sousedé důchodci?

brumla

hanah... No přeci jsou na jedné lodi. Je potřeba si postěžovat na dnešní dobu a mladé. S důchodci jen soucítit. Proto to dle mě zmínila.

smode2
hodnocení

0x

Mimochodem, pár slov a jedno kliknutí: sem servis-chladnicek-praha.c/... - jste třeba volali? Jsou ze Stodůlek a píší servis nonstop. Sice prý bez příplatku - ale není tam neděle. V neděli určitě počítám klidně s dvojnásobnou pálkou.

hanah
hodnocení

0x

Opravdu se v ulici , paneláku nebo mezi přáteli nenajde nikdo, ke komu by si kamarádka dala jídlo do ledničky? Její rodinu její situace nezajímá? Nenajdou místo v lednici? Píšete že je to stará babička, to měla narvanou lednici na 2 měsíce nebo jak? Tak jogurty může dát k jedněm přátelům, maso k jiným, další část k sousedům.

Řemeslníci si chtějí také odpočinout. Vy pracujete v kteroukoliv denní dobu?

hodnocení

0x

Jako vytect muze treba pracka nebo mycka, ale lednice?

To v mrazaku skladovala ledove kry?

hodnocení

Obrazne, roztekla zmrzlina,maso, ale jak jsem psala, od večera to musela lednice vydržet, tak nevim.Kdo ví co s tím dělala, prý už zase jde. Ale rozmrzle potraviny jsem viděla na vlastní oči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]