Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víte, že už roste medvědí česnek?

Od: liska5 odpovědí: 16 změna:

Už začátkem února jsem v lese spatřila špičky medvědího česneku. Dnes jsem se tam vydala znovu, a už se dalo sklízet. V údolí, kde rostou tradičně, tam česneky ještě nevylezly, zato na západním okraji lesa už se to zelená, i devětsily lezou! To je síla klíčení!

Víte, že už roste medvědí česnek?
Víte, že už roste medvědí česnek? #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Bohužel u nás ještě nee.
V noci -10-15°C
doplněno 27.02.25 10:23: Tak doplním.
Česneku se nechce, ale venku takové teplo že se probudili i včelky.
Víte, že už roste medvědí česnek? #3
liska5
hodnocení

U nás bylo taky v noci -10°C. Tohle je ale takové malé chráněné místečko kousíček pod Lázněmi Jeseník asi 550 m. n. m. vysoko, kde tečou potůčky a přes den vyhřáté.

Tak je fakt že ptaci už řvou, kočky se mrouskaji, ale česneku se moc nechce:-D
km

tak to nejste moc dole, asi teplý prameny :)

liska5
hodnocení

Kdepak, tady nejsou teplé prameny. Máme jich tu hodně, ale studené, žádné tryskající minerálky. To jsem spíš našla místečko v závětří s mikroklimatem, kde i studená voda v blízkosti otupuje teploty.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ano, teď už to vím. Zdravím!

hodnocení

2x

Ta příroda je tak úchvatná *zdravi*

km
hodnocení

2x
Jak kde. Vy jste evidentne nekde dole. Ale jinak na zahrade kvete talovin a zacinaji snezenky, to neni vsak nic vyjimecneho.

hodnocení

2x

Lištičko, tomu se mi nechce věřit. Čekám ho tak v polovině března i později. Mám jej nasázený na zahradě pod třešní, hrabu tam jak jezevčík - a nic! Musím si nechat zajít chuť.

Jinak, talovíny, sněženky lýkovec jsem už letos kvést viděla. Devětsily také ještě ne. Jaga.

hodnocení

0x

A prozradíte kam máme přijet?

borovice
hodnocení

0x
U nás na Vysočině ještě leží sníh...
Víte, že už roste medvědí česnek? #4
mnd®

Leží.? Snad visí *smich*

Ne.Za to může to hloupé samovolné otáčení některých fotek tady ;) Nebo jste při focení ležel vy.

V Brně leží sníh taky,ale fotit do ,,zamilce,, se mi jít nechce.

borovice
Tak v pátek ještě i visel:-D , ale o víkendu nastalo to prudké oteplení (+2 st. C), tak vše co viselo, spadlo a už zůstalo ležet;)
Fotka se nečekaně položila sama *nevi*
Už jsem ji otočil..
borovice
@hejkal Díky.
jendad

Tak už přišlo jaro . Sníh už taje :)

Víte, že už roste medvědí česnek? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]