Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosíte bifokální brýle?

Od: deprik® odpovědí: 6 změna:

Nechal jsem si vyrobit. Tak nějak jsem dospěl k tomu, že je to pořádná ptákovina. Dobré asi tak na to, jít s tím do obchodu a vidět cedule + popisky na potravinách. Když doma přecházím z pohledu na TV a čučením do mobilu, docela mi to nedělá dobře, to rychlé přeostření očí. Váš názor? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nemám bifokální ale multifokální.
Ano ze začátku je problém, musíte si zvyknout.
Mně to trvalo cca.. dva týdny.

id
hodnocení

0x
Šetříte na nesprávném místě. Mám muktifokální v ceně jednoho důchodu a nedám na ně dopustit. Z počátku dělala potíže chůze po schodech.

liska5
hodnocení

0x

Taky mám multifokální a v pohodě nejmíň 15 let. Prostě vidíte normálně, jako mladý bez brýlí. Žádné skoky při pohledu od blízkého ke vzdálenému objektu. Levné to není, tenkrát skoro 15 tisíc, dnes to bude ke dvacítce, když chci kvalitní skla.

kdosi
hodnocení

0x

Mě se líp osvědčilo mít brýlí víc, na různé dálky, a střídat je.

Takže mám brýle do dálky, na střední vzdálenost vidím dobře (nemám špatné oči, mám krátké ruce), na blízko a speciální brýle na mrňavosti.

Jen do auta na řízení mám brýle úzké, takže normálně vidím do dálky, ale když sklopím oči, tak už koukám pod nimi a palubovku vidím ostře.

U bifokálních a multifokálních mi přišlo, že kombinují nevýhody na všechny dálky, protože ostře vidím jen malý kus a ještě ne vždy tam, kam chci vidět. Ale taky to může být o zvyku.

makk
hodnocení

0x

Taky mám multifokální a maximální spokojenost. Je potřeba si na ně zvyknout, ale u mě to byla otázka jednoho dne.

hodnocení

Jasně, multifokály má manželka a vám je taky přeju. Jenomže, jsem už taky nedoslýchavec, takže 25 000 za naslouchátka je dnes základ...(- příspěvek pojišťovny). A bude hůř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]