Nejste přihlášen/a.
Nechal jsem si vyrobit. Tak nějak jsem dospěl k tomu, že je to pořádná ptákovina. Dobré asi tak na to, jít s tím do obchodu a vidět cedule + popisky na potravinách. Když doma přecházím z pohledu na TV a čučením do mobilu, docela mi to nedělá dobře, to rychlé přeostření očí. Váš názor? Děkuji.
Mě se líp osvědčilo mít brýlí víc, na různé dálky, a střídat je.
Takže mám brýle do dálky, na střední vzdálenost vidím dobře (nemám špatné oči, mám krátké ruce), na blízko a speciální brýle na mrňavosti.
Jen do auta na řízení mám brýle úzké, takže normálně vidím do dálky, ale když sklopím oči, tak už koukám pod nimi a palubovku vidím ostře.
U bifokálních a multifokálních mi přišlo, že kombinují nevýhody na všechny dálky, protože ostře vidím jen malý kus a ještě ne vždy tam, kam chci vidět. Ale taky to může být o zvyku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.