Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Retro dětské hračky

Od: toys odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, jsem ročník 1997 a jako dítě jsem si hrála s hračkami, na jejichž jména si ne a ne vzpomenout.
První byla taková tabulka, na kterou se dalo kreslit tužkou, která byla k té tabulce přiložená. Jinou tužkou se na ni kreslit nesmělo, a tudíž obrázky nebyly barevné.
Následnou kresbu bylo možné smazat posunutím čudlíku, který pod tabulkou byl.
Druhá byla nějaká placka o tvaru menšího tabletu, kterou dítě drží v obou rukách. Oběma rukama ovládá hru, ve které musí házet kroužky a trefit se na "jehly". Celá hrací plocha byla ve vodě. Větší detaily si nepamatuji.
Nezná někdo, jak se tyto dvě věci jmenují?
Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

TADY máte tu tabulku.

TADY máte tu vodní hru, konkrétně s trojuhelníky namísto koleček.

toys
18.02.25 10:58
hodnocení

Díky :)
ml1

To je tabulka s kolečky, to byla taky děsná zábava, teda než se ta tabulka rozkřápla (bývala z křehkého plastu) a nevysypaly se z ní piliny (což zase byla zábava pro rodiče, no a i pro nás, protože to byl takový zlatý prášek). Byla i verze s tužkou. Obojí se dodnes dělá a prodává. Za mého dětství se ta s tužkou jmenovala nějak jako zinkopis nebo znikopis (tu jsme narozdíl od té kolečkové doma neměli, měli ji ve družině) ale myslím, že byla na jiném principu než dnešní magnetické tabulky onlinehrackarstvi.cz/... kam se kreslí magnetickým perem (nebo jakýmkoliv magnetem), aspoň si nepamatuju, že by na ní šlo kreslit magnetem.

Ty vodní hry jsou dneska celkem běžné, mají to čínské obchody a moc to nestojí (a taky to za moc nestojí), takže jich neteře už stihly několik zničit.

Po roce 2000 jsem se o hračky nijak zvlášť nezajímal (to jsem byl na VŠ), ale tohle jsou zrovna věci daleko starší, to bylo retro už tehdy, nebo to možná tehdy byly staré krámy, retro to začíná být poslední dobou.

hracky

No chlochy obě špatně. Psala tabulku na kterou se kreslí spešl perem, ne kroucením šudlíky. Opravil ml1.

A v druhém případě se hází kroužky na jehly, tj. něco takového megaknihy.cz/...

Ale obojí se v hračkářstvích normálně prodává to nejsou žádné retrohry.

toys
hodnocení

Páni, neměla jsem vůbec tušení, že to dneska ještě existuje. A ti jsem prošla dvoje velká hračkářství.
Díky :)

liska5
hodnocení

2x

Retrohračka je relativní pojem. Moje máti měla dřevěnou káču a táta houpacího koníka, později prvního Merkura.

My pouštěli hračky na klíček, el.vláčky, sbírali angličáky, a holky tlačily kočárky s mrkací pannou.

Moje děti měly auto na ovládání, první Lego a mluvicí panenku / auf deutsch/ a sbíraly céčka.

Tu Magickou tabulku na principu zmagnetizovaných pilin měla až má vnoučata /dnes už VŠ/. Za retro to nepovažuji.

a

Další zbytečný příspěvek.Ale ve ,,volné,, se to ztratí.

hodnocení

0x

Ta kreslící tabulka se nejmenovala magnetická, ale MAGICKÁ TABULKA. Děti si s ní pěkně vyhrály a stálo to pár korun. Tu druhou hru neznám.

Zase vzpomínám, když babička koupila vnoučatům takovou hru, kde poskakoval vlk s košíkem a chytal do něj vajíčka od čtyř slepic. To bylo zajímavé. Když nechytil, vajíčko se rozbilo. Jaga.

Tu hru s vlkem mám stále schovanou..Je na ní rok výroby 88 a sestra mi ji kdysi sehnala od spolužáků z druhé ruky..Vyrobeno v Rusku a dodnes se na to dají sehnat díly *smich* Zase to frčí..viděl jsem to přenesené do počítačové podoby..O mnoho let později frčel tetris-skládání kostiček..pozdější hry už mne nějak nechytly a nikdy jsem pak PC hry nevyhledával..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]