Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat ZTP průkaz

Od: karolok odpovědí: 4 změna:

Potřebuji poradit , jak postupovat se žádostí o průkaz ZTP . Manželka je po operací bederní páteře dva roky . nyní nám chystají parkovací zony . Jak sepostupuje?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je mnoho povolaných, ale málo vyvolených. Hodně lidí žádá, spoustě z nich to zamítnou. Pokud je paní po operaci páteře, ale jinak chodí, zdravotní stav se srovnal, nepočítejte s tím. Navíc je po operaci už 2 roky, proč si vzpomněla až teď?

Žádala jsem pro manžela, obě kyčle umělé, velice těžko chodil. Pan doktor mi řekl: "Pokud chcete průkaz, musíte manželovi uříznout nohu. A raději až nad kolenem, aby chyběl kloub. Jinak nedostane nic, věřte mi."

Nekácela jsem se, znali jsme se a on věděl, že si to může dovolit být tak trochu morbidní. Bohužel, bylo to tak, jak řekl, manželovi to zamítli.

Asi se Vám to nebude líbit, ale je lepší předem vědět, než si dělat marné naděje. Jaga.

mnd®
hodnocení

0x

Cóóóóžžžééé - teprve dva roky po operaci a už chcete ZTP.? No to si snad děláte pr*del.;)

Povím to takhle - jsem invalidní a pobírám důchod od r.1989 a nemám průkaz ZTP.Pouze TP a ten je k píp.Jenom nemám tři prsty a kus dlaně na pravé ruce a chodím jenom s hůlkou nebo s inv.chodítkem-když je mokro nebo nyní když napadl milimetr sněhu.Na ZTP nemám nárok dle odsouzení (pardon rozhodnutí) nějakého pípí doktora z Hr.Králové který rozhodl tužkou od stolu.Kamarádka nemá palec na noze+další dva prsty a nemá nárok ani na ten blbej TP a nemá ani ID.Manželka si sehnala rovnou demenci třetího stupně a dostala ZTP/P bez problémů.

O průkaz se žádá na mpsv.cz/... .Vyplníte,dodáte nějaké dokumenty,další dodají lékaři a čekáte...Nějak to dopadne.Podání je zdarma.Tak hodně štěstí *palec**slunce*

id
hodnocení

0x
Pohledejte zde několikrát zveřejněnou vyhlášku s uvedenými dg, na které se vydává ZTP. Pokud má pacient tuto dg stanovenou odborným lékařem a papír uložen u OL, tak po vypsání žádosti ZTP bezproblému dostanete.
Pokud manželka chodí i s pomocí třeba berlí, nemáte nárok.

hodnocení

0x
Dobrý den,půjdete na příslušný úřad,tuším ted to má na starosti úřad práce,oddělení dávek a tam podáte žádost. Jde to i elektronicky přes portál občana. Posudkove oddělení si vyžádá lékařské zprávy a dál musíte čekat na rozhodnutí. To je vše. Nejsem lékař,tak nebudu hodnotit,jestli Vaše žena má nárok nebo ne...oni na to mají nějaké své tabulky. Já jsem třeba plně invalidní,ale nárok bych pravděpodobně neměla. Odvíjí se to od toho,jak moc nemoc žadatele omezuje v pohybu a orientaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]