Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu vydat písničku jakou chci?

Od: andy211 odpovědí: 23 změna:
Dobrý den,složil jsem krásnou písničku na naší skvělou vládu. Bohužel se v ní vyskytují urážky i se jmény. Můžu něco takového vypustit ven nebo mi hrozí nějaký postih v případě zveřejnění? Byla by škoda nechat si takovou pecku pro sebe. Tak co ta demokracie?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak svoboda slova tak pravo na ochranu osobnosti jsou zakotveny v Listine zakladnich prav a svobod.

A kazdy ma pravo podat zalobu.

Soud by pak hodnotil, nakolik doslo k zasahu do osobnostnich prav, poskozeni dustojnosti, dobre povesti, na kolik slo o uvadeni faktu, nakolik o subjectivni vnimani a nakolik o prvoplanovou snahu o pomluvy a ocerneni.

Je to pripad od pripadu a vysledek pripadne soudni pre nelze predjimat.

ltz
hodnocení

1x
Si myslím, že můžete vznést nesouhlas, demonstrovat, že se vám to či ono nelíbí. Ale když budou ve vaší písničce přímo urážky a konkrétní jména a je jedno ze které strany ty jména budou, tak můžete čekat, že se může klidně někdo bránit. Kdyby někdo na vás složil písničku s urážkami, asi by jste udělal to samé.
andy211
hodnocení

Ne neudělal já si narozdíl od některých umím udělat srandu i ze sebe a bohužel jsou v té písničce i jména. Jména našich vládních hvězd

kdosi
hodnocení

0x

Ano, můžeš si to na svůj náklad vydat a ano, pokud tam budou nějaké urážky, tak za ně budeš zodpovědný a můžeš za ně být žalován a odsouzen.

Demokracie s tím nemá moc společného. Ta se týká spíš toho, jak je volená vláda, než toho, že za své činy neseš zodpovědnost.

andy211
hodnocení

Zajímalo by mě jak to dělá třeba řezník
kdosi

Zaměstnání s tím nemá nic společného, řezník, taxikář, pekař nebo dělník ze škodovky, písničky si může vymýšlet kdokoli.

Ale jestli znáš nějakého, co mu to jde obzvlášť dobře, tak se ho zeptej, třeba ti poradí.

andy211
hodnocení

Já myslel interpreta řezník
Řezník normálně zpívá, tedy když to umí.
Máš ten svůj song nahranej? Dej to sem, ať se potěšíme tvým uměním.
andy211
hodnocení

Rád bych to dal na YouTube a poslal vám tady odkaz ale to asi nemůžu. Přemýšlím že to zatím nahraju na YouTube jako soukromé video.
Věřím,že by se vám písnička moc líbila
To klidně můžeš. Mlaskni to na YouTube a dej sem odkaz, neboj se toho.
andy211
hodnocení

Hodím to tady během zítřka ještě k tomu chci udělat video
andy211
hodnocení

Rozhodl jsem se písničku vydat pouze neveřejně na YouTube. Nemůžu si dovolit pustit to do světa. Na 100% by se to začalo řešit
A dáš sem odkaz na písničku až ji dáš na net?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, doplňte text i o jména opozičních politiků (včetně jejich zlidovělých přezdívek), aby se dalo v případě osočení z nějakého porušení práva tvrdit, že jde o vyváženou a "neprůstřelnou" satiru. Jenže mám obavu, že Vy umíte plivat jen jedním směrem. Zdravím!

doplněno 14.02.25 11:04:

andy211 - tak je to vyvážené, ale nemělo by se tam lhát. Zkuste to publikovat a pro jistotu si zárověň připravte zavazadlo s teplým prádlem a kartáčkem na zuby .

andy211
hodnocení

Nenene:)) je tam vláda i opozice!:)

ml
hodnocení

0x

Je potřeba to vypustit nějak anonymě. A to je otázkou, jak se něco takového v naší profízlované společnosti dá udělat. Možná šířit to mezi známými a k autorství se radši moc nehlásit (i když podle českých zákonů není možné vzdát se autorství).

Přinejhorším se zařadíte do dlouhé řady novodobých politických vězňů, nebudete první a asi ani poslední (ale asi trochu výjimečný, protože teď se hodně zavírá za rusko a ukrajinu).

Kdo je zavřenej za Rusko a Ukrajinu? Kolik jich znáš? A kolik dostali?
ben®

ml - nebuďte slušnej a řekněte/zde nám napište jméno alespoň někoho z té dlouhé řady novodobých politických vězňů.

kdosi

Za Ukrajinu už je odsouzený Putin, zavřený bohužel ještě ne.

Takže se odpovědi kdo je zavřenej za Rusko a Ukrajinu jako obvykle nedočkáme. Takže to můžeme zařadit do obvyklé kategorie hospodských opileckých tlachů.
Ono se asi ani písničky nedočkáme, takže taky stejná kategorie.
andy211
hodnocení

Písnička je hotová a rozesílám ji zatím pouze svým známým. Nemůžu to prostě jen tak dát na YouTube a hodit to sem. Leda bych udělal novou verzi ve které budou místo přesných jmen pouze přezdívky.

bos
hodnocení

0x

Demokracie s tim nemá co dělat, doplň si základní vzdělání umělče.

Troška sarkasmu a vulgarit na veřejně známe osobnosti asi nevadí, když si to vydáš na svým serveru, no tak tě nikdo nemůže nic. Pokud to ovšem nebude hanobení rasy, národa, případně nějakých tělesných vad dotyčného pos(r)ance :)

Pokud bys to dělal na běžnou fyzickou osobu, no tak se dopouštíš přestupku minimálně.

Každopádně, kopat do vlády, to umí dnes každý pako, Takže se pod to své veledílo podepiš a nestyď se za něj, Poslední dobou toho je všude plno, z MidJourney... to není ale lidský dílo žejo :)) Já se spíš směju hlouposti a sebevědomí moc ti těch tvůrců jak si myslíš že to je vtipný a sami dokázali akorát tak kliknout na tlačítko: generuj.

vili
hodnocení

0x
Mně se líbí, jak nějaký vylízaný nevzdělaný doplňsicochceš se veřejně chlubí tím, že nezná základní pojmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]