Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyhrabat z blbýho života

Od: nechciuvadet odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, takže nedokážu si najit více placenou práci, nedokážu si zajistit vlastní bydlení, nedokážu si najít holku, je mi 22 let a asi jsem vadný, jak z toho ven? Někdy už jsem z toho fakt na dně. Chodím do práce za almužnu, nejde mi to tam a nebaví mě to, když si nedokážu z výplaty ani koupit vlastní bydlení, někdy mám takový stavy, že třeba ani nespím a brečím. Hodně cvičím, sportuji, ale nemůžu donekonečna když mám depku zvedat činku... Docela se trápím no a nikoho z mé rodiny to stejně nezajímá. Hlavně už opravdu nevím co a jak dále. Třeba se z toho ani nikdy nedostanu. Pomůžete mi prosím

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@nechciuvadet - nedokážu si najit více placenou práci, nedokážu si zajistit vlastní bydlení...

Ne, že nedokážete - ani se nesnažíte, protože čekáte, co vám odkud spadne do klína pokud možno zadarmo a bez námahy - opravdu myslíte, že mimo EU padá?

... nechápu proč bych se měl zadlužoval... jenom proto, že mě nějaký hajzl okrade... aby on nemusel nic dělat... dělat co mě baví, tak opravdu práce do těchto hodnot nepatří...

Kolik znáte lidí ve vašem věku, kteří mají super práci, super příjem, super bydlení, aniž by pro to hnuli malíčkem? Myslím těch "běžných", ne s bohatými tatínky. Tak se naučte třeba to, co umí ten "hajzl" a taky nebudete muset "nic dělat"- ale to byste na tom musel zapracovat, což se vám viditelně nechce.

Nicméně děkuji za odpovědi, bohužel mi nepomohli - pochopitelně, když vám všichni píšou to ošklivé slovíčko "práce" *smich*

hodnocení

1x

Poslední dobou, mně pronásleduje ve zdejších otázkách číslo 22;)

To máte pravdu, Juro, 22 je všude. Před pár dny jsem navštívila Lipnici nad Sázavou a její lomy. Viděla jsem Bretschneidrovo ucho, Ústa pravdy a Zlatý voči.

A posledním dílem R. Dvořáka tam byla HLAVA 22. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Asi máte zrovna nějaké krizové období. Jak je v té písni: jednou jsi dole, jednou nahoře. Pokud jste zdravý, máte co jíst a kde spát, tak jste na tom dobře. Navíc budete zdatný a pracovitý, což je další plus. Vlastní bydlení si ve Vašem věku nemůže koupit 90% lidí. Tak jdu do nájmu a za prací se mohu přestěhovat, případně si najít protějšek, který má k bydlení blíž. Prostě nezbývá, než se odhodlat dělat zásadní změny. Hledat jinde práci, přidat si místo posilovny práci druhou, nebo se pridat do party, co jezdí dělat do Německa. Stejně tak se dát na nějakou zájmovou činnost, kde jsou lidi, co mohou dát tipy na práci, ale i fešné slečny k seznámení.

km
hodnocení

0x

je to o vlastním nastavení. já všechny práce, které jsem kdy v životě dělal jsem dělal rád a dobře, a to bez ohledu na to co to bylo za práce a jak byly honorované. začněte tím, že si najdete práci, která vás bude bavit.

hodnocení

0x

V zaměstnání tráví člověk velkou část života. Proto je podstatné dělat takovou profesi a takovou práci, kde se cítí spokoje. Pokud chodíte do práce s nechutí, budou se od toho odvíjet i ostatní životní etapy /sport, zábava, seznamování, finance.../. A nepůjde nic.

Vnuk - ode 2 let jedině VLAKY. Nic jiného. Po ZŠ si udělal železniční průmku. Pracuje jako výpravčí. O vlacích krásně vypráví, do práce se pokaždé na tu svou 12hodinovou směnu moc těší. Koupil si domek - vechtr, samozřejmě hned u kolejí. A jezdí mu kolem vlaky na Náchod. Je mu 25 let a své místo v životě si určitě našel. Protože dělá to, co dělat chtěl.

Tím se nechlubím, jen ukazuji, jak důležité je začít od toho, co Vás baví. Popřemýšlejte o tom, udělejte si případně rekvalifikaci. A od toho se odrazit.

Vlastní bydlení si ve 22 letech určitě z výdělků nepořídíte. /vnuk má také hypotéku, samozřejmě/. To máte velké požadavky. Ale když si urovnáte svůj pracovní život, uvidíte, že i to ostatní půjde lépe. Jaga.

nechciuvadet
Super rady, platit 30 let hypotéku a nechápu proč bych se měl zadlužoval do konce života, jenom proto, že mě nějaký hajzl okrade nad drahou nemovitostí, aby on nemusel nic dělat...takže super, dělat co mě baví, tak opravdu práce do těchto hodnot nepatří. Mám dvě práce, pro odpověď pro jednoho pána. To radši budu žít ve stanu. Nicméně děkuji za odpovědi, bohužel mi nepomohli. Jediná šance jak se vyhrabat z problémů je odchod z EU, bude klid
nechciuvadet
Brzy se tak stane, nejsem sám co toto pociťuje, viz nárůst popularity u extremistických stran, u nás budu volit SPD
ben®
nechciuvadet - ano, někdo úplně jiný může za Váš pos*aný život. Přesně takto vzniká volič SPD .
nechciuvadet
Ne člověk který nechce žít v EU, já mám poměrně krásný život

Vy, člověče, opravdu nevíte, co by. Tady píšete: JÁ MÁM POMĚRNĚ KRÁSNÝ ŽIVOT. Přitom jste zadal otázku: JAK SE VYHRABAT Z BLBÉHO ŽIVOTA.

Máte ho tedy blbý, nebo krásný? Nedělejte si srandu. *nene* Jaga.

hodnocení

0x

Vlastní bydlení klidně můžeš ještě odložit, není Ti tolik. Nepíšeš, co umíš a na jakou lépe placenou práci máš kvalifikaci. Nezatracuj hypotéku. Zajíštěním vlastního bydlení myslíš platit nájem, dle Tvých slov nějakému h****ovi, který Tě bude okrádat? Spočítej si, co je výhodnější: nájem/hypotéka + investice do třeba S&P 500. V otázce píšeš, že jsi asi vadný a pak všechno svádíš na EU. Pokud jsi přesvědčený, že Ti to pomůže, můžeš odejít, když to zvládneš. Nemusíš dělat, co Tě baví, když máš koníčka, ale když už děláš něco, co Tě nebaví, tak by to chtělo lepší plat. Je hrozně moc druhů prací, nemůžeš říct, že práce a zábava nejsou dohromady. Baví Tě cvičení, tak prodávej nějaké náčiní, dělej trenéra, ...

luu
hodnocení

0x

Jaké máte vzdělání? Nebo jaké řemeslo? Pokud jste např. elektrikář, zedník atd neuvažoval jste o práci na živnostenský list? Je těžké poradit když nevíme co děláte teď.

Nebo v některých automobilkách dobře platí, pkud vam nevadí směny denní noční a 12 hodin.

luu
hodnocení

0x

Takémůžete jít do zahraničí, pokud umíte jiný jazyk. Využijte toho, že tu možnost máte.

hodnocení

0x
Pomůžete mi prosím. Ne. Pomoct si musíte sám. Nikdo jiný to za Vas neudělá. Změnit zaměstnání,jít zatím do podnájmu,spousta lidí nemá hned vlastní bydlení. A pokud máte depresivní stavy,navštívit psychologa nebo psychiatra. Záleží jak moc Vas tyto stavy omezují. Třeba by stačila terapie no a nebo slabší antidepresiva. A naučit se myslet pozitivně

kopecsena
hodnocení

0x
Nečekala jsem že narazím na někoho se stejnými problémy a ve stejném věku, úplně mi čteš z duše.. rodiče kteří se nezajímají, slabá práce a z důvody nemoce nemůžu dělat něco jiného.. taky jsem zoufalá a pokud si chceš promluvit jinde jsem o tom otevřená. (Píšu to po druhé, protože na poprvé mi to sem nešlo dát.. když tak se nelekni, jsem to furt já, jen je to jinak podána zpráva pod *anonymkou* )

Jak by se měli rodiče konkrétně zajímat o zletilé dítě? Opravdu by mě to zajímalo.

kopecsena
Myslím že by mohli mít aspoň trošku úcty k někomu kdo jim doma pomáhá a uklízí.. ale ne, jen první na co se zeptají je výplata a co bylo v práci. A jak jim musím dát příští měsíc za nájem. Dělám to, ale oni se pořád jen opakují...

Pomáhat a podílet se finančně na bydlení mi přijde normální - ale já jsem asi divná *smich*. A na co by se vás měli ptát? Jaké to je mít "vztah" s nezletilým? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]