Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ženy do vedení nepatří

Od: lilale® odpovědí: 31 změna:
Toto je názor mého kamaráda.
Podle něj ženy nejsou k tomu geneticky předurčené.
Ženy se mají starat o děti,manžela a domácnost.
Pracovat mají jako prodavačky,kadeřnice, zdravotní sestry,uklízečky atd .
Dle něj ženy neumí ovládat své emoce a pracovat pod tlakem a jde jim špatně rozhodování. Jsou citlivé a něžné. A žena co má ostré lokty je dle něj mužatka.
Řekla jsem mu to je názor jak z 19.sroleti.
Taky ,ale nejsem typ kariéristka. A netoužím být ve vysoké funkci. Netoužím mít kariéru. Nejdůležitější je pro mě moje dítě. Ale žádné ženě neberu právo na kariéru.
Podle kamaráda by ženy rozhodně neměli být ředitelky velkých firem nebo političky, lékařky, manažerky pak samozřejmě těžké fyzické práce by také neměli vykonávat.
Kamarádovi názory neberu a respektují i když jsou zastaralé.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Muz a zena se doplnuji. Ani jeden neni nadrazen druhemu. V tom sme si rovni.

Zeny jsou od prirody zarizeny k privadeni noveho zivota na svet.

Muzi jsou od prirody stvoreni k zajisteni vseho potrebneho okolo, aby zeny mohli vykonat to, k cemu byly stvoreny.

Tedy zajistit jim ochranu, pohodli a prisun potravy.

Takto se clovek behem statisicu let vyvinul.

Muzi diky tomu zvladaji velmi dobre prakticky jakoukoliv cinnost. At uz jde o lov mamutu, tezbu uhli v hlubinnem dole nebo rizeni mezinarodni firmy. Evoluce je na to vybavila.

Zeny diky tomu zvladaji peci o dite. Evoluce je na to vybavila.

Ten rozdil neni velky. Zeny zvladnou vetsinu praci co muzi. Stejne jako muzi zvladnou vetsinu pece o dite. Ten rozdil ale existuje a miska vah vyrovnana neni. Zeny zkratka budou statisticky v peci o dite lepsi nez muzi a muzi zkratka budou statisticky lepsi ve vsem ostatnim.

A pak jsou tu vyrazne lokalni odchylky. U obou a obema smery. Najdou se muzi i zeny, ktere nezvladaji naprosto nic, stejne jako se najdou muzi a zeny, ktere zvladaji cokoliv. Pak se muze objevit zena, ktera vynika napriklad ve vedeni firmy.

Ale ze statistickeho hlediska to nic nemeni a je chytanim se stebla takove davat za priklad rovnosti.

ltz
hodnocení

3x
Mně třeba přijde divné a docela komické, když žena usiluje o post na ministra obrany.
pb®
Myslíte tu jalovici? To není žena.

hodnocení

3x

Neexistuje práce kterou by nezvládla žena, existuje ale jedna "práce" kterou nezvládne ani jeden chlap= donosit a porodit dítě!

hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/... - tato paní a spousta dalších by s vaším kolegou nesouhlasily.

krtek6

já bych to spíš komentoval tak...že do vedení mohou samozřejmě patřit...ale protože těch, kterých je to schopno, je velmi zanedbatelné či mizivé % , tak proto to dělají hlavně chlapy... a poslední dobou je napříč celým světem vidět, že ty, které tam jsou dosazovány v rámci nějakých regulací a ne skrz jejich schopnosti, tak těm to moc teda nejde... :)

No taky se mi dvakrát nelíbí, když v oblasti aut něco řeším se ženou ... už jen tak z toho pocitu. Ale když pak kritizuji, neuvádím "ta ženská - všechny ženské" - protože vím o spoustě chlapů, co se na svou práci nehodí a jsou totálně mimo.

hodnocení

0x
A dotaz je kde?

hodnocení

0x
Takže on má své názory, vy máte své názory, pokud se vzájemně respektujete a nemlátíte klackem po hlavě, je vše OK.
Za sebe musím říct, že bych nesnesl, aby mi šéfovala žena. Co si dělají jinde, je mi jedno. Ale vybral jsem si obor. kde ženy naštěstí téměř neexistují (což je pohoda), takže tohle nemusím řešit.
hodnocení

Proč nesneses aby tě šéfovala žena?
Co za obor máš že tam nejsou ženy?

km
hodnocení

0x

kamarád je blbec, o tom žádná, ale nechápu jestli se na něco ptáte...

hodnocení

0x
Tak je to kus od kusu, u nás v práci kde se tyto manažerské role točí tak jsme měli šanci vidět z obou stran. Jsou ženy kterým šly povinnosti naprosto bez problémů s nebyl s nimi žádný problém včetně komunikace i s tou "nejhorší podřadnou pozicí", ale zároveň bylo i dost žen které zneužívali svoje postavení typu že jsou ženy a nebo že mají děti o které se musí starat pouze ve svůj prospěch na úkor firmy či ostatních zaměstnanců či kolegů.

makk
hodnocení

0x

Já bych si dovolil s kamarádem opatrně souhlasit. Mnoho žen se chce vyrovnat mužům, některé to dokáží a třeba i tu práci dělají dobře, ale to ještě neznamená, že se na tu práci hodí. Zbytečně je to stresuje, okrádá je to o rodinný život, který podle mého názoru normální ženu naplňuje a podobně. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Když chtějí ženy boxovat a vyrážet si zuby hokejkama, ať to klidně dělají, ale mě pro ně připadá vhodnější plážový volejbal nebo krasobruslení.

farm

Nejde o hokej ani o box, ale co třeba správní rady? Kromě toho druh Živitel rodiny byl vyhuben nebo vymřel, tak se dámy starají - a nezáviďte!

makk

Box je extrém, ale v podstatě jde o to, že žena se řídí spíš citem než rozumem, takže ani v té správní radě není žádnou výhrou.

farm
hodnocení

0x

padesatprocent.cz/...

Ženy do vedoucích pozic samozřejmě patří a ohánění se genetikou je pustý "rasismus". Stále jsou bohužel největší menšinou. Káždá aspiruje na něco jiného, leč s rovnoprávností by porůznu asi velmi ubylo šéfů - hlupců.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Války : Ženy se do krve pohádají, leč než začnou střílet přemýšlejí. Neboť jen ony ví, že je těžké dávat život...

olbrajt

Třeba "balkánská řeznice"?

farm

Třeba. Výjimka potvrzuje pravidlo.*bum*

smode2
hodnocení

0x

Podle něj ženy nejsou k tomu geneticky předurčené. - má pravdu, resp. určitě méně než muži
Ženy se mají starat o děti,manžela a domácnost. - a chlap má vydělávat
Pracovat mají jako prodavačky,kadeřnice, zdravotní sestry,uklízečky atd - a chlap jako zedník, řidič, kuchař, technik atd
Dle něj ženy neumí ovládat své emoce a pracovat pod tlakem - má pravdu, resp. určitě to umí hůře než muži

a jde jim špatně rozhodování. - má pravdu

Jsou citlivé a něžné. - má pravdu

A žena co má ostré lokty je dle něj mužatka. - má pravdu, pravidlo potvrzuje pouze výjimka
Řekla jsem mu to je názor jak z 19.sroleti. - a proč? Vždyť to není jen názor, ale dokonce pravda:)

Určitě se shodneme na tom, že ve vedoucích pozicích jsou převážně muži. To je neoddiskutovatelné. Proč vám to tak vadí? Uklidní vás, že muž zase dělá prakticky všechno pro ženu a proto aby se měla dobře? Pak se můžeme pobavit kdo ve skutečnosti šéfuje.

Žena a muž jsou ODLIŠNÍ a je to tak správně. Jsou vhodnější každý pro něco jiného. Tak to příroda vymyslela, tak je to správně a on, vy, ani nikdo jiný s tím nic neuděláte. Jak se říká: se s tim SMIŘ*smich*

Žena a muž jsou zezadu stejní a zepředu k sobě pasujou - a je to tak správně *smich*

makk
Žena, která zezadu vypadá jako muž není žena.
mnd®

Nechtěl bych babu s chlupatýma zádama *blee*

Ženy do vedení nepatří

ale chlapci, vyjímka potvrzuje pravidlo.

Asi jste nepochopili jedubabicku. To se říkalo již před 50 lety...

mnd®

Ale pochopili.

Z

+

Z-P

+

S

(záda/zadek-prdel/stehna) Ale sranda musí být i když na zaplacení složenek není ;)

liska5
hodnocení

0x

Do vedení čeho? Zažila jsem šéfů hodně, dvě z toho byly ženy a byly vynikající.

el
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti musím říct, že v nižších vedoucích pozicích a managmentu ve se mi ženy většinou neosvědčili, chybí zdravé racionální rozhodování, ať už je to na úřadech nebo u sebe v práci, zvlášť když jde o technické věci, nebo efektivní rychlou organizací, to však nezvládají i muži.
Když řeším něco v práci, ženě raději nabídnu rovnou varianty než čekat co vymyslí.
Nejde to úplně paušalizovat, většina žen může předčí v jiných ohledech.
Proto si myslím že vždy by měla být vedení částečně genderově vyvážené ať už jde o politiku nebo managment ve firmách, a úřadech.

reditelka
hodnocení

0x

Podle mě do vedení nepatří muži. Muži nemají rozum a jsou otroci sexu, minimálně do 40, než jim začnou vyhasínat hormony. Muži mají fyzickou sílu, ale ženy mají skutečnou moc. Ženy sex mají a muži ho chtějí, a udělají cokoli si žena přeje, aby ho dostali. Maskulinita je zoufale křehká, ženě stačí se zasmát, že jí malinký penis nevadí, a z muže je troska, zničený, navždy. Dřív stačilo, když muž ženu oplodnil, a ona pak byla v pasti, finančně na něm závislá. Dnes se mají lépe rozvedené ženy, mají alimenty, příspěvek na bydlení a přídavky na dítě a hezkého mladého milence.

mnd®

Píšeš nepravdu: Dnes se mají lépe rozvedené ženy, mají alimenty, příspěvek na bydlení a přídavky na dítě a hezkého mladého milence.

Jsem kluk a mám alimenty,PnB,PnD,ID i hezkého mladého kamaráda.A teď dělej mudry,mudry... *smich*

reditelka

Alimenty a ID? Kde by invalidní gay sehnal dítě, aby na něj mohl dostávat alimenty? Moc tomu nevěřím, ale chápu, že invalidé se dobře nemají, nemůžou za to a zaslouží si soucit a pomoc od žen.

hodnocení

0x

Jsou i ženy, které vedou firmy, investiční společnosti atp., ale je jich málo, ženy na některé věci z hlediska evoluce nemají předpoklady, to neznamená, že se to nemohou naučit. To samé se ale dá říct o mužích v jiných věcech. Spíše mě ale znepokojuje feministické dogma společnosti - muž ztrácí mužskou přirozenost, ale žena zase tu svou - přebírá roli muže. Ale muž nepřebírá roli ženy, muž směřuje kamsi do civilizační propasti. Muži začínají emočně trpět = nezdravý evoluční vývoj, zvyšující tlak nepřirozenosti - zkuste psa naučit chodit po dvou nohách napořád.. Dogma role ženy a muže se totiž neřídí přírodou, ale začalo se řídit společností. Uvidime, kam to dospěje (nebo spíš neuvidíme, nebude to totiž tak brzo). Pokud tedy mám řešit názor Vašeho kamaráda, velmi zjednodušeně teoreticky s ním souhlasím, chce to rovnováhu, a ta miska vah jde hodně mimo. Ženy bychom měli podporovat v jejich přirozenosti, a ony zase nás. Neznamená to, že budou otrokyně, ale spokojenější a spokojenější.

smode2

Všechno se odvíjí od vývoje společnosti. Požadavky na muže rostou exponenciálně, kdežto požadavky na ženy jsou po tisíce let stejné. Aneb zabezpečit základní věci jako bydlení, obživu atd je pro muže stále těžší. Vyzkoušela si to například feministka Norah Vincent - převlékla se za muže, naučila se mluvit a chovat jako chlap a snažila se nemít žádné úlevy. Aby si to mohla skutečně zažít. Předpokládala, že svět mužů je daleko snažší a pohodlnější. Zjistila pravý opak a když poznala jak obrovské požadavky jsou společností na muže kladeny, tak se z toho zvencla a raději spáchala sebevraždu. Taky tvrdila: "být ženou je privilegium, být mužem je hrůza". Co se týká vedení - tady není o čem mluvit. Ženy daleko častěji místo práce řeší svoje osobní problémy a neumějí se tak dobře soustředit na práci. Na druhou stranu v opakujících se činnostech (např. linková výroba) jsou lepší a pečlivější než muži.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]