Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Negativní zkušenost s PČR

Od: jarousek odpovědí: 16 změna:

Zdravím, chtěl bych se podělit o svou zkušenost a zeptat se, zda někdo zažil něco podobného nebo má radu, jak postupovat. Cca 3 roky zpět když mi bylo 17–18 let, tak pro mě do školy dojela neoznačená dodávka. Uvnitř byli dva frajeři, kteří se ani neprokázali, ale šlo o příslušníky kriminální policie. Bez vysvětlení mě odvezli na oddělení, kde mi odebrali právo na právníka a advokáta. Předcházelo tomu, že jsem byl na výslechu dobrovolně, ale následně mě unesli pod pohrůžkou, že pokud neusvědčím kamaráda z trestného činu (údajně mi o tom psal na Messengeru), zavřou mě a také mou rodinu. Zkoušeli na mě trik s křivou výpovědí a další hromadu intriků, ve finále jím vážně šlo jen o to kamaráda protože při tom mém únosu mi podstrčili podání vysvětlení ohledně svědectví k tomu kamarádovi a je blbostem.

Nakonec mi zabavili elektroniku a donutili mě všechno podepsat pod nátlakem, takže je papírově i důkazově všechno doprovolné, všechno happy. V té době porušili spoustu mých práv, ale nemám kromě své výpovědi žádné důkazy, jako jsou odposlechy nebo fotografie. Mám podezření, že jejich cílem bylo jen dostat mého kamaráda z cesty. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se v takové situaci bránit, když jste pod nátlakem podepsali něco, co není pravda?

Moje výpověď pravda byla, ale doopravdy použili to 1% špatných věcí co mi psal, aby u soudu kamarád vypadal jak dement a dostal myslím 3 nebo 5 let podmínku. Tuším že jeden borec byl dokonce z centrály a ti dva co mě unesli z kriminálky, pokud to teď začnu tak to bude určitě běh na dlouhou trať, odpovědi typu: ,,Tak si na ně stěžuj fungovat nebudou.

Děkuji za jakoukoliv radu nebo sdílení zkušeností.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

A jak tady tu svou báchorku, pardon, skutečnost, chcete prokázat před soudem? Vy máte nějaké hmatatelné důkazy? Nebo jen svou verzi? A ta vaše právnička , kamarádka, vám neporadí proč? Protože ví, že je to celé nesmysl? A nebo myslíte, že tato laická poradna je erudovanější než ta vaše právnička?

hodnocení

5x

@jarousek - Bez vysvětlení mě odvezli... odebrali právo na právníka a advokáta... následně mě unesli... zavřou mě a také mou rodinu... mi podstrčili podání vysvětlení...

A teď tu o Karkulce *smich* PČR sice umí leccos, ale přece jen si jisté mantinely drží už proto, aby si chránila vlastní zadky.

Dobrá, dejme tomu, že píšete pravdu - pak taky napište, proč jste to neřešil vy nebo vaši rodiče už tehdy. Dneska si můžete tak akorát stěžovat na lampárně.

jarousek
hodnocení

Jak píšu babičko, neměl jsem takovej finanční obnos čerstvě plnoletý abych se soudil s těma fízlama + jsem nechtěl dělat problém rodičům. Kámoška právnička mi namátkou řekla že takové správní záležitosti stojí i stovky hadrů. PČR sice umí leccos, ale přece jen si jisté mantinely drží už proto, aby si chránila vlastní zadky. A tímhle si myslel co prosím tě?

Hmmm na soudy s fízlama jste neměl a kámoška právnička něco řekla o stovkách hadrů?!

Tak teď vážně ještě tu o Červené Karkulce a navrch přidat o Popelce nebo o Perníkové chaloupce !

hodnocení

2x

Asi mate krome fantazie i spatne kamarady...

k2
hodnocení

0x

Cele mi to moc smysl nedava, ale i kdyby: co chcete resit po 3letech?

doplněno 02.02.25 20:18:

Tak proc to neresite s kamoskou pravnickou?

jarousek
hodnocení

Žalobu a aby skončili u Policie.

hodnocení

0x
jarousek
hodnocení

odpovědi typu: ,,Tak si na ně stěžuj fungovat nebudou.:)
Proč by nefungovala?
kdosi

Tak si na ně nestěžuj, když víš, že to stejně nebude fungovat.

hodnocení

0x

Tazateli, kolik že Vám je let? A před 3 roky Vám bylo kolik? Vám ten věk nějak klesá. Prosím, jak se to dělá? Já bych potřeboval taky menší věk dneska, nežli jsem měl včera.

liska5

*stop*Jaroušku, Vy jste hulvát, který by měl dostat přes pusu a né rady od lidí, kteří se snaží ve vlastním čase nějak poradit.

dem
hodnocení

0x

vy jste delali spolu nejake podvody, ze ano?

Kamo! Zapomen na to, i kdybys mel dukazy, vse je promlcene. Kdybys chtel po statu za ujmu, musis pozadat do 6 mesicu!

Nic na ne nemas a nejspis v tom i jedes s kamosem. Bud rad ze te taky neodsoudili.

jarousek

Kdybych dělal podvody jsem dávno za katrem, řešina to NCOZ. Kamarád skončil s podmínkou kvůli svému radikalizování, resp. mi mohl ale nemusel psát věty jak má rád násilí (obrazně řečeno v tom bylo něco úplně jiného, přemýšlej). Ve zkratce mi psal stupidní kraviny na facebooku a fízlové potřebovali mít na něj svědka, tak mě tedy unesli a podstrčili mi tunu papíru a nadiktovali mi co mám vypovědět.

Tak děkuji za krásný výlev!

ltz
hodnocení

0x
A co ten váš kamarád provedl, že to bylo až tak složité, že zrovna vás museli frajeři policajti až unášet. Těžko se to hodnotí když nikdo ten případ nezná, co vše za tím bylo, kdo byl-nebyl viníkem a co se vlastně celkově odehrálo. Ale asi nějaký těžší případ, když se zmiňujete o kriminalistech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]