Nejste přihlášen/a.
D.Trump prohlásil, že chtějí na Mars. Když se v tuto hodinu podíváte na oblohu, tak přímo nad hlavou je nádherně vidět oranžová tečka Marsu. Podívají se tam v nejbližším desetiletí lidé? Váš názor.
V nejbližším desetiletí se lidstvo možná vrátí na Měsíc. Na Mars to nedopadne. Bude zázrak pokud se podaří nějak uskutečnit stále různě upravovaný program MSR, tedy doprava vzorků na zemi, které na Marsu sbírá rover Perseverance.
Jedině, že by to bylo stejný jako s Apollem, prezident vyhlásí vesmírný program, ale vše se neplno rozjede až když někdo prezidenta zastřelí.
Ovšem rád bych se mýlil a třeba to vyjde.
jenyk: Dík za názor. Můj je ten, že asi cesta na Mars by uskutečnitelná (v nějaké nejoptimálnější periodě) byla možná, ale největší problém je bezpečný návrat. Tam je to zatím asi jen 10%, pokud mne paměť z různých dokumentů neklame.
Let na Mars a jeho vyzkum (a obecne zkoumani vesmiru, o kterem toho vime dost malo) je podle Vas huntovani?
No je výzkum a je huntování. Podívejte se, kolik odpadu nám krouží nad hlavou. Navíc "patrně"nejsme ve vesmíru sami. Bylo zachyceno "něco"co čerpalo energii ze Slunce a pak to najednou frnklo pryč - vypadalo to jako vesmírná loď.
Tady je něco podobného, ale to video byla daleko jasnější:
Děkuji za různé názory a úvahy. Nedávno jsem četl či slyšel, od astronoma Jiřího Grygara, že ani na Měsíc by se neměli pouštět. Je to prý zbytečná a riskatní cesta a navíc nic tam není, co by bylo potřebné a důležité. Tak nějak to bylo. Snad tu techniku jen vyzkoušet. Jiofa.
Tohle říkala moje prateta z vesnice o cestě do nejbližšího města a prožila tak dlouhý a spokojený život
Na druhou stranu tyhle vesmírné cesty mají spoustu významných a zajímavých vedlejších efektů a důsledků i pro každodenní život. Každý zná nepřipékací pánvičky, každý má mobil, skoro každý používá GPSku a věci spřažené (jako kdy mu jede nejbližší autobus a odkud, kudy má on jet do cíle a kde jsou zrovna zácpy a kudy je objet a tak podobně).
Vždycky když koukám na oblohu, tak si říkám, že tam někde v dálce někdo kouká, jací jako lidstvo jsme a směje se!
Všechno tam mají, techniky dost, stav poznání taky a stejně se "blbci" pořád zabývají věcmi, které jim nepřisluší, válčí a jinak si ubližují, namísto spokojeného a kvalitního života. Jednou zase možná dostaneme šanci (za nějakou miliardu let, tak si někam poznačte, kde chcete začít, ať se nemotáme v kruhu!
P.S.: Každý jsem svým způsobem hvězdy. Říkáte si proč? V každé živé bytosti je hvězdný a vesmírný prach z Velkého třesku, tak alespoň takové zpestření pro lepší den.
Pardon za OT, ale když vás tak čtu pane Jiofo, vzpomněl jsem si že mám v podkroví Yamahu CS1x s nejméně 25 let starou lithiovou baterií. Tak mě napadá, zda už jsou mé programy v nenávratnu, a nebo se stále, jakožto kvalitní japonská technika, drží. Takže: Snad tu techniku jen vyzkoušet.
Když jsem se díval dnes v noci na jasný do oranžova zbarvený Mars, říkal jsem si: Kdyby tam někdo byl, jak krásně by musel vidět naší Zemi (asi dvakrát větší než je vidět Mars) a jestli by vedli stejné úvahy se podívat k nám, co to je za kouli, co tam je atd. Jo, jo, je ten život tak krátký a zajímavý a ještě si ho tak stěžujeme. Tak mějte se fajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.