Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera se vyhyba rodine

Od: vilma odpovědí: 8 změna:

Mam dospelou dceru, je vdana. Zije i s manzelem v cizine. Trapi me, ze se vyhyba rodine, prijede jednou za rok, kdyz ji nenapisu, sama se neozve. Citi se mozna ukrivdena, nebyla jsem uplne nejlepsi matka. Vim to, ale vzit zpatky to uz nemuzu. Nechce videt ani nikoho z rodiny, ani babicku, ani dedu . Deda pred dvema lety zemrel, nebyla mu ani na pohrbu. Nic mi nerekne, treba zacala studovat, ja se to dozvedela az kdyz uz mela za sebou prvni semestr. A takhle je to se vsim.

Je nejaka nadeje, ze se to zmeni? Co udelat pro duvernejsi vztah s dcerou?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

@vilma - Nechce videt ani nikoho z rodiny, ani babicku, ani dedu . Deda pred dvema lety zemrel

Jak vídat dědu, který "pred dvema lety zemrel"? Vykopat? *smich*

hodnocení

5x

Máte i pravdu, sama uznáváte, že jste nebyla ta nejlepší matka, dcera to poznala na vlastní kůži a tak k Vám nemá ten správný vztah. Myslím si, že přetržený provázek půjde už jen těžko navázat.

Jdem na tom podobně. Táta - úžasný chlap, ale bylo mu dáno pouhých 49 let života. Psala jsem o něm na poradně jinde. Matka mě neměla ráda, vše odkázala mé mladší sestře, která byla jejím miláčkem. Pro mě jí zbyly jen úsměšky, rýpání...Ne, nevadí mi to, musela jsem se s tím smířit. Ale stojím nad svou vesnicí dětství na vyhlídce s dalekohledem a pozoruji Krkonoše, Orlické hory...ale na hřbitov, který leží jen o 500 m níž, nezajdu. Proč? Proč vzpomínat na někoho, kdo mě neměl rád?

Pokud je ještě čas, dejte řeč, třeba se navzájem pochopíte. A pokud ne, nechte to být, s tím se už nic nenadělá. Vztah se musí budovat po celý život, člověk na to kašle a najednou zjistí, že už je pozdě. Smutné, ale, bohužel, pravda. Jaga.

smode2
hodnocení

3x

První věc, kterou si musíte uvědomit, že problém nemá ona - problém máte vy. Ona tak, jak žije, žít chce a vyhovuje jí to. Vždy záleží na tom, jak hluboké trauma jste jí jako rodina způsoblili. Zároveň nejde o to, zda se jednalo o jednu velkou křivdu, nebo tisíc malých. Výsledek je stejný.

Jste celkem v dobré situaci, protože vás dcera ještě definitivně neodstřihla. Což se samozřejmě může stát také a běžně se to stává. Stane se to bezpochyby, pokud po ní budete chtít, aby se změnila a aby bylo po vašem. Typicky:

prijede jednou za rok, sama se neozve, Nechce videt ani nikoho z rodiny, Deda zemrel - nebyla mu na pohrbu, Nic mi nerekne - ano, tohle přesně (případně něco podobného vyčítavého) jí ještě párkrát dostatečně důrazně připomeňte, a už se s ní neuvidíte a neuslyšíte nikdy.

Jedinou možností, jak se částečně může v budoucnosti dát záležitost do pořádku, je, když ji budete dlouhodobě brát přesně takovou, jaká je a veškerá její rozhodnutí a chování budete bezmezně akceptovat. Ovšem nezapomeňte: i když by se situace časem zlepšila, pak jediná nová výčitka či nadávka na její adresu v budoucnosti a situace se nejen vrátí zpátky, ale bude ještě horší než je teď.

nov
hodnocení

3x

Vaší dceři se vůbec nedivím.

emimino.cz/...

liska5
hodnocení

2x

Když nebere hovory, tak jedině napsat jí dopis, kde si vylejete srdce a nasypete si popel na hlavu. Omluvíte se a poprosíte, slíbíte, že nebudete vyčítat, ani se montovat a nabidnete pomocnou ruku .

Paní lisko vždyť je to jen pokračování tohohle.

poradte.cz/...

liska5

Děkuji. Bylo mi to povědomé. Paní je holt nepoučitelná.

mll
hodnocení

0x

Naděje je vždycky.

Pokud je dcera v cizině, tak se asi každá cesta prodraží. A pokud je to i mimo zlatou EU klícku, tak se prodraží i telefonáty (pravda dneska jsou nějaké ty vocapy a skajpy).

No ale co bystze měla z informace, že studuje, ve svém čase a za své peníze. Navíc první semestr a vůbec první ročník to je doba, kdy člověk neví, jestli na škole přežije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]