Nejste přihlášen/a.
Vím, že aktuálně zažívá doslova boom otužování podle Vima Hofa. Odborníci ale tyto jeho metody označují za neúčinné až potenciálně škodlivé. Sport a běh je fajn, ale nemusíte se orientovat podle žádných pofiderních směrů, mezi které se Hofovic metoda řadí.. ct24.ceskatelevize.cz/...
I v teplotách pod nulou jsme chodívaly v sukýnkách pod zadek a tenkých punčocháčích a ve 30 klouby fakt nebolely. Svalovat případné potíže v šedesáti+ na oblékaní už lze těžko.
Každý extrém, na který živý tvor na této krásné Zemi není evolucí za tisíce a milióny let na přírodní a životní (měnící) podmínky přizpůsoben, není schopen trvale přežít. Homo sapiens má tu výhodu, že svým myšlením může tyto změny ovlivnit a přizpůsobit se v podobě zabezpečení před extrémní sitauci a trvale jednat v zájmu zachování svého zdraví a života. Člověk se v zimě obleče, zatopí, v létě opět přzpůsobí. Ostatní druhy sníží metabolismus, zahustí či vymění srst, uloží se k zimnímu spánku. Každý jedná tak, aby sůj život a zdraví zachoval dlouhodobě udržitelný. Vy to zkoušíte tímto způsobem a vlastně tak přispíváte k evoluci ve vývoji lidstva. Jak to dopadne, to nikdo neví.
Jinak si myslím, že příroda, naše planeta, to již dávno vyřešila. Člověk není schopen, tak jak jej příroda stvořila a obdařila, trvale a přirozeně žít v chladných a zimních podmínkách tak, jako některé druhy živočichů.
Mně by to nevadilo, vlastní zkušenost. Jezdila jsem na kole do práce, obě cesty asi 16 - 18 km. Horní polovinu těla jsem musela mít hodně zateplenou. Kulicha, šálu, teplou bundu, aby krk, paže, prsa byly v teple. Na nohy mi nikdy zima nebylo, tedy stačily kraťasy. Byl listopad...a bylo mi dobře.
Jezdila jsem z odpolední směny ve 23,15 a šťastnější kolegové, kteří si vozili zadnice auty, se mi smáli. Prý na mě byl v noci strašný pohled. Nevadilo mi to, mně to vyhovovalo. Nebudu se strojit podle toho, co mi kdo nakuká. A tak, i když mi bylo už okolo 50 let, tvrdila jsem, že se mi pořád zapalují lýtka a bojím se, abych si dlouhé kalhoty nepropálila.
Co jiného jim říct? Každý ať si chodí v tom, v čem je mu dobře. Mohla bych v kraťasech chodit celou zimu. Ale myslím si, že u sedmdesátnice by se už mohlo jednat o provokaci. Tak si, chtě, nechtě, přiberu nohavice, aby ti rýpaví neměli možnost popichovat. A také manžel, pokud žil, mi ty kraťasy silně vymlouval /prý jsem blázen/.
Každý by se měl oblékat podle toho, v čem se cítí dobře. Za mě kraťasy: A když už mi můj milý manžel nemůže radit, možná se k nim vrátím. I když - dovedete si představit v zimě starou bábu - nahoře bunda, dole šortky? Je to asi opravdu na Chocholouška. Musím se konečně asi už usadit. Že mi to ale trvá, co? Jaga.
Pokud běháš tak kloub nestačí prostydnout. Stejně jako fotbalistům! A už kantor na základce nám říkal, že když jdem v zimě na hřiště tak si máme vzít bundu, ale nohy, resp. tepláky nepotřebujem že si stačí zaběhat...
Takže pokud nemáš nějaký extra a typický koleni klouby, tak 30 nebudeš mít z důvodu otužování žádný problém )
Takže to lze uzavřít, že ti co mají strach o tvý kolena, by se měli starat především o sebe, nejspíš nemluví z vlastní zkušenosti, Ale prostě jsou starší a mají potřebu poučovat o něčem, o čem nejspíš nic nevědí...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.