Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradit se životem

Od: zivot odpovědí: 4 změna:

Ahoj, je mi 22 a bydlím s rodiči, nedávno jsem skončila na vš a ted hledám práci. V okolí kde bydlím moc šance najít dobrou práci není, a tak uvažuju o Praze. Problém je s bydlením. Moji rodiče jsou rozvedení a bydlí každý sám, jen semnou. Dost mi na nich záleží a nechci aby byli sami, prostě mi to příjde smutný. Dost mi doma už hrabe, každodenní otázky, kdy si najdu práci, jak to jde, co jsem dnes dělala atd... takovéhle otázky denně slyším asi 10x. Životopisů jsem poslala asi 15 a stále nic, tak proto chci hledat i v Praze, kde je větší možnost a mnoheeeem víc na výběr.

chci se zeptat co si o tom myslíte a nebo jestli někdo to měl stejně. díkyy :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

2x
Je vám 22, tak vaši rodiče urcite ještě pracují, takže postarat se o sebe umějí. A i když Jsou rozvedení a nyní sami, tak si i tak určitě přejí abyste si našla práci i s vlastním bydlením a žila si svůj život po svém. A navštívit je vždycky můžete. Proto asi ty otázky 10x denně, typu jestli už máte práci. Rodič má starost, i když už jste dospělá. Nebo nastavte vy první svou konverzaci.

hodnocení

1x

Nevím, kde žijete, ale ta Praha se mi zdá rozumná. V Praze spíš seženete dobrou práci, než někde v Kotěhůlkách. A každý mladý člověk se jednou musí odpoutat od rodičů. A postavit se na vlastní nohy.

Nejvíc asi štvou ty otázky - kdy si najdu práci...A kde tedy vlastně žijete? U mamky, nebo u otce?

Sehnala bych si práci v Praze, zařídila si podnájem a k rodičům střídavě dojížděla, abych je potěšila. Každý jednou vylétne z hnízda. V domě, kde nás žilo až 7, jsem teď sama. A co s tím nadělám?

Rodiče se s tím prostě musí smířit. Třeba mají oba i další potomky k potěšení. Život jde prostě dál. Jaga.

km
hodnocení

1x

co si myslíme o čem? neměl jsem to stejně.

mll
hodnocení

1x

Praha je na bydlení trochu drahá, o něco lépe je na tom okolí, ale samozřejmě cokoliv je z Prahy dostupné je taky drahé, právě protože je tam dostupná Praha třeba za "pouhých" 65 minut. A to kolikrát platí i o vesnicích, které jsou dostupné jen autem, jak je poblíž dálnice na Prahu, hned tam jsou nesmyslné ceny bytů.

Nepíšete jak daleko od Prahy bydlíte, třeba by se dalo dojíždět (ono je rozdíl bydlet řekněme v Kutné hoře (to by se ještě dalo dojíždět) a řekněme třeba v Šumperku (kde už by to nepřipadalo v úvahu)). Nebo jak daleké stěhování by to bylo.

Všechno stojí a padá na nalezení si bydlení, což v dnešní době neni jednoduché. Práci s VŠ snad najdete poměrně rychle, akorát to neni práce, která se hledá přes pracák, takže je potřeba obesílat nabídky a počítat s tím, že většina nabídek je jenom formalitou (už někkoho mají, ale zákon vyžaduje vypsat výběrové řízení; ale i v takovém výběrovém řízení se dá uspět, minimálně jednu takovou příhodu jsem slyšel).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]