Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosime o radu je lepší platit v chorvatsku kartou a nebo raději hotově.A jaké jsou ceny potravin.Děkuji předem Vanessa+Danone
tam kde mají terminál a jde to, tak bych klidně platila kartou, ale my si vždy bereme i hotovost, většinou kupujume takové ty blbinky jako něco k snědku, zmrzlinu, melouna, nějaký ten pohled, suvenýr a někde na rušné třídě, kolonádě nebo tak je pohodlnější za pár pohledů položil na ruku nějakou kačku a jít, než hledat akrtu a v chaosu jí platit. Teda tak to mám já, která jinak všude a vždy platí kartou, kolikrát k nelibosti zákazníků čekajících za mnou
Do Chorvatska zásadně kuny a platit keš. Byla jsem tam 9x a nikdy bych to neudělala jinak, kartu vozím jen pro případ nouze.
pofisat-kde jste přišel na to, že před devíti lety? napsala jsem byla jsem tam 9x-pokud budete počítat od r. kdy tam zkončila válka, vynecháte mezi tím 3roky kdy jsme byli v jiných státech, lehce dospějete k tomu, který že rok jsem tam byla naposledy.
doplněno 23.07.10 11:36:ceny potravin v supermarketu jsou srovnatelné s naší cenou, ceny v kempech jsou vyšší. Tmavý chleba sice koupíte ale je to taková buchta(nená se srovnat s naším chlebem), jogurty, máslo, mléko cena obdobná jako u nás a jsou dobré(spousta věcí je naprosto stená a prodává se i v našich obchodech), zeleninu a ovoce je výhodnější nakupovat na tržišti, ryby čerstvé přímo u rybářů ( tam by stejně kartu nechtěli). Benzín je levnější ale ne podstatně.
moc se omluvam,
venoval jsem se jen kartam a pocital jsem ze tam nikdo nejezdi 2x rocne, dosel jsem tudis k roku 2000 a to jsem tam nejaky naznak platebnich karet opravdu nezaznamenal.
jeste jednou se omlouvam, nejsen znalec chorvatska, ale bez karty nevystrcim paty z domu.
pri placeni kartou na balkanu bych byl opatrnejsi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.