Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hvězda viditelná v 22:00 nad zapadnim obzorem

Od: kejikl® odpovědí: 8 změna:

Nevi nekdo jak se jmenuje hvězda viditelná zhruba v 22:00 nad zapadnim obzorem? Je jedina siroko daleko a oproti ostatnim o mnoho jasnejsi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není to Venuše? Ta je večer vidět na západě (a ráno na východě).

jabraka*
hodnocení

0x

Obvykle to bývá Venuše,Dříve se říkalo,ráno nás vítá Jitřenka,večer Večernice,tatáž planeta.

JABRAKA

hodnocení

0x

Na zapade? Neni na hvezdy v deset vecer jeste brzo? Obvzlast na zapade...? Jen jestli to neni Slunce :)

Skoro jiste Venuse. Dneska vecer ve 22 hodin by mela byt videt na cca 245 stupnich a 30 stupnu nad obzorem.

Trochu vyse na 230 stupnich Mars a hned vedle na 225 stupnich Saturn.

Vic na sever na cca 300 stupnich, asi 15 stupnu tesne nad obzorem pak Alfa a Beta Geminy (Blizenci). Castor a Pollux. Castor vic napravo.

Presne na zapade, 20 stupnu vysoko bude Mars a kousek vlevo od nej Alfa Leo (Regulus v souhvezdi Lva).

Takze vzit busolu, uhlomer, merit a vite to skoro jiste.

Pardon. Presne na zapade, 20 stupnu vysoko bude Merkur. Ne Mars.

hodnocení

0x

Musím vás opravit... podle astromapy to není ani Mars, ani Venuše. Dnes ve 22:00 jsou totiž obě tyto planety již pod obzorem. Jedinná planeta na západě, která je tou dobou těsně nad obzorem je Saturn. Díval jsem se na něj... ve 21:30 krásně zářil na západním obzoru. Pokud to bylo v deset a bylo to výš nad obzorem, tak by to ještě mohla být hvězda Vindemiatrix ze souhvězdí Panny, případně Denebola, která je ovšem spíš na západozápadosever.

sasdax*
hodnocení

0x

Jestli chcete mít dokonalý přehled co vidíte z okna v danou dobu, tak stáhněte, nainstalujte, zaktualizujte a hrejte si. Program je zdarma a pro amatéry to je výborná pomůcka.

stellarium.org/...

Nevypadá to špatně, asi to vyzkouším.

Já pro svou odpověď použil Google Sky map, ze svého Nexusu... Vaši polohu určí podle GPS a na displeji zobrazuje to, co vidíte na obloze přímo za telefonem. Má super vyhledávání, zadáte objekt (planetu, hvězdu, mlhovinu, etc.) a telefon vám ukazuje, kterým směrem se máte otočit a kam se dívat, abyste požadovaný objekt viděli.

hodnocení

Diky vsem, radeji to upresnim, ten zapad jsem napsal jen tak od boku, podival jsem se do mapy a mel by to byt skoro presny severozapad. Ptam se proto, protoze ji vidivam kazdy den kdyz po 22hod jedu ze zamestnani. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]