Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Terénní úpravy – stoky a svahy

Od: km odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám dva dotazy k terénním úpravám, viz obrázky.

1.) Potok, který je zkanalizovaný, takže vlastně taková stoka, dno a břehy vybetonované, teče v podstatě ze skládky. Zajímalo by mě k čemu jsou v korytě ty betonové krychle v řadách, jaký je jejich účel. Pokud to někdo víte, prosím napište. Děkuji.

2.) Svahy kolem silnic jsou často řešeny tak, že většina je zatravněná zemina, ale místy jsou pruhy štěrku. K čemu takové řešení. Děkuji.

Terénní úpravy – stoky a svahy
Terénní úpravy – stoky a svahy #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, napadá mě souvislost s (velkou) vodou - v prvním případě "přibrzdit" její tok korytem, v druhém případě lepší vsakování do štěrku, než do trávy. Zdravím!
doplněno 06.01.25 16:34: Jinak řečeno - udržení vody v krajině.
doplněno 07.01.25 12:20: km - máte jiný nápad?
km
hodnocení

neuspokojily mě ty vaše odpovědi, ale i tak děkuji

body mi nejde dát kliknutím, tak vám tedy uděluji body slovně: dávám vám body :)

co s těma bodama vlastně jako všichni máte, máte z toho nějaký prachy?

ben®
km - nastudujte si něco o zadržování vody v krajině a to Vás snad uspokojí. No, Volná diskuze je celkem ztrátová, ale jinak je to tady v jiných otázkách celkem výnosné.
výtka
Upozornění od administrátora 12. 01. 2025 07:50:36
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

opravdovyhanak
hodnocení

0x

Třeba u nás na Hané máme takové hluboké potoky, za komunismu se prohlubovaly, aby fungovali jako meliorace, taková levnější dřenáž, levnější je prohloubit potok něž strkat do zeme trubky. To máte, vysoká hladina spodní vody a na polu by nic nerostlo. Betonové tvárnice taky někde máme, kvůli podloží, máme takové pískové, aby se potoky nezanášeli, spodní voda nevyplavovala písek, ale stejně se to musí čistit. Prohlubování potoků nefunguje ve všech zeminách, zemina musi byt hodně propustná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]