Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dva dotazy k terénním úpravám, viz obrázky.
1.) Potok, který je zkanalizovaný, takže vlastně taková stoka, dno a břehy vybetonované, teče v podstatě ze skládky. Zajímalo by mě k čemu jsou v korytě ty betonové krychle v řadách, jaký je jejich účel. Pokud to někdo víte, prosím napište. Děkuji.
2.) Svahy kolem silnic jsou často řešeny tak, že většina je zatravněná zemina, ale místy jsou pruhy štěrku. K čemu takové řešení. Děkuji.
neuspokojily mě ty vaše odpovědi, ale i tak děkuji
body mi nejde dát kliknutím, tak vám tedy uděluji body slovně: dávám vám body
co s těma bodama vlastně jako všichni máte, máte z toho nějaký prachy?
Třeba u nás na Hané máme takové hluboké potoky, za komunismu se prohlubovaly, aby fungovali jako meliorace, taková levnější dřenáž, levnější je prohloubit potok něž strkat do zeme trubky. To máte, vysoká hladina spodní vody a na polu by nic nerostlo. Betonové tvárnice taky někde máme, kvůli podloží, máme takové pískové, aby se potoky nezanášeli, spodní voda nevyplavovala písek, ale stejně se to musí čistit. Prohlubování potoků nefunguje ve všech zeminách, zemina musi byt hodně propustná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.