Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
chtěl bych se zeptat na váš názor ohledně novely zákona, která striktně omezuje používání pyrotechniky, a která už byla schválena. Zatím není jasné, jak to bude probíhat v praxi, ale pokud se to opravdu zavede, jak si myslíte, že na to lidé zareagují?
Osobně si myslím, že stát má z prodeje pyrotechniky určitě nemalé peníze, takže to může být krok s velkým dopadem, a o to víc mě zajímá váš pohled. Budou lidé takový zákaz respektovat, nebo si spíš najdou cesty, jak ho obejít, například nákupem nelegální pyrotechniky nebo dokonce její výrobou doma?
Mám trochu obavy, že pokud by se lidé uchýlili k domácí výrobě, mohlo by to vést k většímu riziku úrazů a nehod, což může být problém nejen pro ty, kdo ji vyrábějí, ale i pro jejich okolí. Myslíte si, že je to reálná hrozba, nebo se stát s takovým scénářem dokáže vypořádat?
Jaký máte na tohle všechno názor? Podporujete zákaz pyrotechniky, nebo si myslíte, že by měl stát hledat jiné řešení? Budu rád, když se podělíte o svůj pohled! Díky moc!
Ano, vadí. Avšak jsem tolerantní a chápu že jsou lidé, co mají psy rádi a tak to toleruji a nikomu jsem nikdy nic neřekl. Ovšem ta buzerace, která se od pejskařů a dalších chovatelů poslední roky vzdouvá, již překročila hranici slušnosti. Vaše představa, že jedna strana musí být 100% tolerantní a druhá nemusí tolerovat nic, je absolutně neakceptovatelná. Buď budou tolerantní obě strany, nebo také nehodlám dodržovat vůbec nic.
Navíc zapomínáte, že (zjevně i váš) nátlak vytváří pouze další protinátlak. Pyrotechnika se bude dát prodávat stejně (tak jako je to se zakázanými žárovkami, výbojkami a dalším sortimentem), jen se stane v mnoha ohledech pravděpodobně daleko nebezpečnější. Tak jako tak se bude používat častěji než teď a to tím častěji, čím častěji se bude zakazovat a čím častěji bude zmiňována její nebezpečnost a škodlivost. Stejně jako v Americe za časů prohibice, kdy začali chlastat i ti které by to původně vůbec nenapadlo.
Ano
Tak u nás ve městě.
Ano
Zákaz používání pyrotechniky podporuji. Úplně. Jsem psomil a když vidím, jak se někteří hafíci trápí, je mi z toho smutno. Na co rámusit? Naše Betty kdysi v panice na Silvestra zdrhla a vrátila se za 2 dny. Ve špatném stavu. Proto jsem pro to, aby příchod Nového roku byl bez rámusu. Na co vyvádět? Ten nový další rok stejně přijde, ať chceme nebo ne, ať u toho rámusíme, nebo ho přijmeme za velebného ticha. Jen pár omezených si myslí, že u toho musí být randál. Lidi, není to pravda, vzpamatujte se.
Tak všem a hlavně zvířátkům přeji hezký a klidný vstup do roku 2025. Jaga.
Ano
Definitívne áno, podľa mňa by to mali zakázať aj predávať, nie len používať - aj na Slovensku, aj kdekoľvek. Nechať mestá, ak chcú si spraviť mestský (aj to je podľa mňa blbina), ale pre bežný ľud nie. U nás v meste sme mávali veľký mestský, ktorý už pre "šetrenie" nejaký ten rok nie je, ale ľudia doslova vybombardujú s tým celé mesto, neskutočný hluk, smrad, dym, zvieratá na úteku, mnohé mŕtve, na druhý deň plné mesto bordelu a správy plné odtrhnutých prstov a kdejakých zranení, požiarov. Ak mi niekto povie nejaký jediný dôvod, prečo sa to vlastne robí, okrem toho že je to "sranda" (zrejme tak či tak len pred podgurážených), tak možno raz zmením názor, ale jak trápim ten svoj unavený mozog, tak sa snažím, na nič neprichádzam Je to podivný zvyk, pár sekúnd pekných farieb a tvarov na obloche, a to je všetko. Ideme ďalej, žijeme ďalej, trápime sa ďalej
Každopádne si ale myslím, že áno, menej rozumovo zdatní ľudia si to budú kadejako vyrábať a kántriť seba aj svoje ratolesti a okolie, ale to je problém našich mozgov a charakterov, to sa nikdy nezmení, bez ohľadu čo zakážete.
Ano
Poté, co jsem vyslechla různá líčení pracovníků ZZS doplněná fotkami z "místa činu", mám jasný názor. Dodávám, že se převážně jednalo o dospělé, u nichž by člověk předpokládal určitou úroveň když ne rozumu, tak aspoň pudu sebezáchovy - jenže "mě se to stát nemůže"... Bohužel může.
Ano
Můj pes se už několik.ik hodin třese v koupelně, snad bych pochopila ohňostroje, ale petardy bych fakt zakázala. U nás na sídlišti si dnes připadám jak na střelnici,
No vzhledem k tomu že si máš odpalovat na svým pozemku a tam toho čokla můžeš pustit leda tak svýho, tak je to docela absurdní příklad, mě spíš štve, že šlápnul do hovna na svým neoploceným pozemku když žádnýho psa nemám, takže jak se mám zbavit pejskařů já?
Mám tam nalíčit nějaké nástrahy? Tohle je problém, kde jaký blb si myslí, že je správné vykřikovat a regulovat, ale aby respektoval soukromé vlastnictví, nelezl na soukromé pozemky nebo tam NEvenčil psa, to už ho ani nenapadne...
Takže s tebou souhlasím v tom, že je to tzv. pejskaři co nemají rádi ohňostroje, by si měli nejdříve hlídat svoje povinnosti a respektovat ostatní.
Nabubřelost a arogance nesouvisí s tím jestli jsem pyro nebo pejskař
Tak to přesně je. Jakmile se něco úplně zakáže, tak to budou lidi dělat doma pokoutně, nebo všelijak pašovat. Jak známo, cesta do pekla je dlážděná nejlepšími úmysly. Al Capone by mohl vyprávět.
V osmdesátých letech když nic takového nebylo se sháněl hypermangan, hliníkový prášek a podobný věci a míchaly se doma různé směsi podle "zaručených"receptů, naštěstí to kamarád odnesl jen pěti stehy v obličeji. Od té doby jsem s tím skončil a nekupuji nic. Bohatě mi stačí co bordelu vyprodukují jiní.
Ale ani prodávaný rachejtle nejsou zárukou bezpečného použití. Nedávno byl v Hydeparku na ČT 24 chirurg ruky doktor Radek Kebrle a vypravoval kromě jiného o osmnácti silvestrovských službách v nemocnici ve Vysokém nad Jizerou. Byly to nepěkný fotky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.