Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Partner chce jít na testy kvůli prevenci

Od: roza odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

s přítelem jsme ještě neměli intimní poměr, pohlavní styk. Když jsme do toho chtěli tzv. praštit, partner mi řekl, že by chtěl před tím podstoupit z preventivních důvodů testy, zda jsme oba zdraví a tudíž na sebe nic nepřeneseme. Argumentuje opatrností a prevencí, že by se to neměli dnes podceňovat. Je to normální? A jak takové testy probíhají u ženy a muže? Jsem z toho trochu nesvá, jak se k tomu stavíte vy? Děkuju.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

2x

Testy probíhají podobně jako všechny ostatní - odeberou testované/mu krev a projdou ji nějakými testy a řeknou vám výsledek buď hned, nebo v krátké době.

A protože v dnešní době není problém ty testy udělat a ani jeden z vás si nemůže být stoprocentně jist zdravím toho druhého (a kdoví jestli svým), tak je to opravdu rozumné.

Takhle budete oba vědět, do čeho jdete.

hodnocení

2x
Partner je blb místo aby na tebe skočil a řezal do toho jak hluchej do vrat ohání se doktorem
Todle by se za mejch mladých dob nestalo ten svět fakt kráčí do pr...e *cert*
2krokydohrobu

Přesně tak! Ale je to i naše chyba, stejně jako by jsme mladé měly radši učit jak správně přistát když proletí čelním sklem při bouračce, místo toho je rozmazlujeme nějakýma pásama. Voda z olověných trubek se dá taky pít úplně normálně, kdyby nebyly tak zhýčkaní tak si prostě zvyknou!

a takovéhle blbosti dostávají body

hanakr
hodnocení

1x

Partner je možná přehnaně opatrný (pokud nejste nějaká potetovaná obludka s temnou minulostí). Anebo má zkušenosti, a nějakou ošklivou nemocí už byl nakažen. Jestli na testy půjdete, tak určitě nic nevynechávejte, hiv, chlamydie, herpes, HPV, syfilys, jaterní testy a poslala bych ho i na prohlídku na kožní kvůli možným bradavicím nebo mykotické infekci.

smode2
A aby byla vyšetření kompletní, stálo by za to na závěr zajít také na psychiatrii:)

hodnocení

0x
Kondom, znáte?
roza
hodnocení

Kondomy apod. prý nezajišťují stoprocentní ochranu.

kdosi

Ano, jednak nezajišťují 100% ochranu při klasickém styku, jednak ji vůbec nezajišťují při spoustě (velmi přijemných) sexuálních technik.

Proti početí je to celkem dost dobrá ochrana, proti nakažení už méně.

hodnocení

0x

Zdravím,

roza.. Jak moc se znáte a jak ne?

ano, partner je zodpovědný.. A ano dnes je to asi normální.

Ostatní odpovědi jste dostala..

A.. nakonec.., musím doplnit, že být toto dříve, neměl by tu kdo radit, nebyli by vaši rodiče, nebyl by tu nikdo.. :))

Mno trochu legrace neškodí ne? :)

trtr
hodnocení

0x
Tak je to zajímavý přístup (obzvlášť mezi mladými), ale doba pokročila a vývoj nezastavíš. Já bych se nebál, ovšem není to kouzlo, takže představa, že dnes se orestujeme a zítra nezkrotné radovánky a další věci je zcela mylná. Nejde jsem četl, že z UA přišlo docela dost osob s HIV, jelikož se tam zdravotní stránka moc neřeší/neřešila.

asd1
hodnocení

0x
Pohlavní choroby jsou pěkný svinstvo a vzhledem k tomu že o nich nemusíš vědět tak chápu že chce chránit nejen sebe ale i tebe. Nic divného.
Mmch "prastit do toho" neznamená vyspat se spolu, ale otěhotnět ne o se o to aspoň maximálně snažit.
kdosi

Já pamatuju doby, kdy "praštit do toho" znamenalo oženit/vdát se *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]