Nejste přihlášen/a.
Zdravím postižené všemi formami depresí. Pojďme pokecat... Co se týká mne, já mám o sobě jasno. Základ řeší lékařka tabletami. Pak ale vedu "dvojí"život. (jsem v předčasném důchodu) 1. V paneláku s manželkou (chodící do práce) a 2. Na chalupě, kterou jsem zdědil, pobývám sám. Tam jsem na celou údržbu prakticky sám. Takže, v paneláku si jednoznačně odpočinu, ale třetí den jde psychika rapidně dolů. Už vím, že je to: 1. Málo světla v polotmavém bytě, nemožnost něco kutit a budovat -takže není smysluplný pohyb. 2. Málo vzduchu-stěny jsou tak vyhřáté, že to nejde vyvětrat. (netopíme a vzduch je suchý- a průvan není žádoucí). Mám v úmyslu si koupit BEURER TL50 - Fot/.... No a když to nebude do týdne pomáhat, vrátím to. Pozn: Takové ty představy, že se zabavím u počítače nebo knížky, to opravdu deprese nezahání. Co vy na to?
Pozn.2. Nerad běhám a na kolo je celkem zima.
Zdravím,
napadá mě zkusit delší procházky... Na deprese údajně pomáhá - možná hlavně přes zimu - vitamin D, můžete to konzultovat s lékařem (+ otázka, zda není potřeba současně brát vitamin K, nevím).
Já v paneláku v zimě větrám tak, že otevřu okno v místnosti, kde nikdo není - pak je zavřu a větrám jinde... popř. dám židli ke dveřím, aby nebouchly, a udělám krátce průvan, podle venkovní teploty.
Dostatek světla má na náladu vliv markantní. Stačí si porovnat náladu lidí ve dnech kdy je zataženo a ve dnech kdy je obloha bez mraků a svítí celý den. Výrobek který uvádíte jistě funguje, stejnou službu však udělá jakákoliv silnější led žárovka v jakékoliv lampě s teplotou okolo 2800K. Navíc za zlomek ceny.
Lepší než antidepresiva je výlet do přírody, do lesa. Udělejte si rozvrh, abyste několikrát týdně vyrazil za město. Třeba pokaždé jinam a fotit. Podle sebe vím, že potřebuji program, nějaké hobby. Podle svého nastavení a možností si zkuste najít nějakou zájmovou skupinu, parťáka, případně drobnou výpomoc. Někdo chodí venčit psy z útulku, někdo dělá pořadatele na sport.akcích, jiný pečuje o květiny a keře před domem. Nebo se přihlaste přímo do nějakého kurzu, třeba výtvarného, jazykového, k turistům důchodcům ap. Já jsem takhle začala ve svých 66 letech pracovat na dohodu venku. A jestli světlo, nejlepší je sluneční. Právě slunce vylezlo, tak jdu ven.
Vzhledem k tomu, co se dá o Vámi uváděném produktu, zjistit (parametry jsou pouze, že nemá záložní zdroj), tak mám vážné obavy, že Vám jeho používání deprese přivodí a ne, že Vás depresí zbaví.
Ani v dotazech se nenajde žádná uspokojivá odpověď.
Pokud plánujete vyzkoušet a vrátit, tak hodně úspěchů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.