Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčba světlem-funguje?

Od: deprik® odpovědí: 6 změna:

Zdravím postižené všemi formami depresí. Pojďme pokecat... Co se týká mne, já mám o sobě jasno. Základ řeší lékařka tabletami. Pak ale vedu "dvojí"život. (jsem v předčasném důchodu) 1. V paneláku s manželkou (chodící do práce) a 2. Na chalupě, kterou jsem zdědil, pobývám sám. Tam jsem na celou údržbu prakticky sám. Takže, v paneláku si jednoznačně odpočinu, ale třetí den jde psychika rapidně dolů. Už vím, že je to: 1. Málo světla v polotmavém bytě, nemožnost něco kutit a budovat -takže není smysluplný pohyb. 2. Málo vzduchu-stěny jsou tak vyhřáté, že to nejde vyvětrat. (netopíme a vzduch je suchý- a průvan není žádoucí). Mám v úmyslu si koupit BEURER TL50 - Fot/.... No a když to nebude do týdne pomáhat, vrátím to. Pozn: Takové ty představy, že se zabavím u počítače nebo knížky, to opravdu deprese nezahání. Co vy na to?

doplněno 24.12.24 11:08:

Pozn.2. Nerad běhám a na kolo je celkem zima.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dobrý den,na sezónní deprese to asi trochu pomůže. Ale zaklad jsou stejně antidepresiva a psychoterapie

hodnocení

2x

Zdravím,

napadá mě zkusit delší procházky... Na deprese údajně pomáhá - možná hlavně přes zimu - vitamin D, můžete to konzultovat s lékařem (+ otázka, zda není potřeba současně brát vitamin K, nevím).

Já v paneláku v zimě větrám tak, že otevřu okno v místnosti, kde nikdo není - pak je zavřu a větrám jinde... popř. dám židli ke dveřím, aby nebouchly, a udělám krátce průvan, podle venkovní teploty.

smode2
hodnocení

2x

Dostatek světla má na náladu vliv markantní. Stačí si porovnat náladu lidí ve dnech kdy je zataženo a ve dnech kdy je obloha bez mraků a svítí celý den. Výrobek který uvádíte jistě funguje, stejnou službu však udělá jakákoliv silnější led žárovka v jakékoliv lampě s teplotou okolo 2800K. Navíc za zlomek ceny.

liska5
hodnocení

2x

Lepší než antidepresiva je výlet do přírody, do lesa. Udělejte si rozvrh, abyste několikrát týdně vyrazil za město. Třeba pokaždé jinam a fotit. Podle sebe vím, že potřebuji program, nějaké hobby. Podle svého nastavení a možností si zkuste najít nějakou zájmovou skupinu, parťáka, případně drobnou výpomoc. Někdo chodí venčit psy z útulku, někdo dělá pořadatele na sport.akcích, jiný pečuje o květiny a keře před domem. Nebo se přihlaste přímo do nějakého kurzu, třeba výtvarného, jazykového, k turistům důchodcům ap. Já jsem takhle začala ve svých 66 letech pracovat na dohodu venku. A jestli světlo, nejlepší je sluneční. Právě slunce vylezlo, tak jdu ven.

kkk
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, co se dá o Vámi uváděném produktu, zjistit (parametry jsou pouze, že nemá záložní zdroj), tak mám vážné obavy, že Vám jeho používání deprese přivodí a ne, že Vás depresí zbaví.

Ani v dotazech se nenajde žádná uspokojivá odpověď.

Pokud plánujete vyzkoušet a vrátit, tak hodně úspěchů.

hodnocení

0x

Nudíte se? Pořiďte si medvídka Mývala...

A nebo psa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]