Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že nesu svou kůži na trh a to hodně. Že budu znectěna a to hodně. Ale musím se ozvat, je mi silně proti srsti, že jsou mezi námi rádci chytří jako brouk Pytlík. /všechno zná, všude byl, všechno viděl, protože se narodil v dřevěném zábradlí v kině a všechno viděl na plátně .../. A za svou, byť i pokroucenou opravdou si stojí a do krve ji obhajují.
Pro pana Chlochydessa /anebo Chlochydesse?/ Píše: Klobásy nejím, protože je to navoněný masný odpad. Maso je něco jiného.
Jsem babka, která má něco za sebou. Mimo jiné i mnoho domácích zabíjaček. Vždycky poté jsme dělali domácí klobásky. Ten recept je mé rodinné stříbro, ale abych Vás přesvědčila o Vašem bludu, dám jej sem. Kdo chce, ať vyzkouší.
DOMÁCÍ KLOBÁSKY.
6 kg vepřového bůčku, 2 a 1/2 kg hovězího předního, 1 králík - vše nakrájet na kostky.
Naložit na 3-5 dní do rychlosoli /podle počasí/, zvlášť bůček, zvlášť hovězí + králíka. Na 1 kg masa slabší 2 dkg rychlosoli.
Hovězí s králíkem semlít 2 x najemno, dobře propracovat s 1 l vody /možno i víc, podle toho, jak maso "pije."/ Přidat bůček pomletý 1 x nahrubo a vše dobře promíchat.
Již při nakládání přidat /do toho hovězího/: 1 hlavičku česneku, 2 malé panáky sladké papriky, 1/2 panáku pálivé, drcený kmím a mletý pepř dle chuti. Koření i česnek je možno dávat podle toho, kdo co rád. Všechno je to poctivé koření, nic navoněného. Česnek byl doma u nás pěstovaný.
Pak plnit střívka, přetáčet, udit. To bývala dobrota! Jenže je tady pan Cholchydess, pro kterého je tato mana nebeská masný navoněný odpad. Pro některé lidi by toto opravdu bylo škoda. Potom je ještě druhá možnost - že Vaše paní je až nemístně šetrná a kupuje klobásky jenom z drůbežího separátu, sádla, mletých kůží, pojidel a dochucovadel. Něco o tom vím, pracovala jsem v masokombinátu. Ale to už záleží na tom, kolik peněz do toho chcete vložit. Za pár kaček masovou klobásu opravdu neochutnáte, na to dám krk!
Vážený pane, k Vánocům bych Vám, kromě zdraví, přála víc empatie, abyste se naučil naslouchat druhým lidem, dokázal respektovat i jejich názory. nejen ty své. Sice má oblíbená skupina Spirituál kvintet zpívávala píseň s názvem Za svou pravdou stát, ale nemusíte se toho držet za každou cenu. Ono je někdy lepší zkusit respektovat i někoho druhého, než jsem jen JÁ, já, jenom já...
Jen tolik jsem chtěla podotknout. A teď už HOWHG! A hezké Vánoce.- Jaga.
Né chlochydes tato poradna není o zesměšňování ale o radě, normální radě. Bez nevyžádaného spamu.
Jinak, tak proč se tou vaší radou neřídíte především sám?
"Víte ono rozumnější osoba si svou chybu uvědomí, sklopí uši, je ráda, že ji někdo upozornil a odchází se stydět do kouta, kde přemýšlí o nápravě."
Už párkrát jste byl upozorněn na špátnou nebo nevhodnou odpově a místo toho děláte přesně to co jste popsal v druhé větě.
To ovšem ne až tak rozumná osoba se začne vztekat, urážet a mlátit kolem sebe ručičkama, protože nečeká, že někomu může být na smích a pak to tak vypadá.
Já dělám vše podle svého nejlepšího svědomí a to i za cenu, že se někdo pude stydět to kouta. Otevřít někomu oči je vždy přínosné i pokud by to pochopil až později. Ale oni to jednou pochopí a tak to má být.
Vy se ale pletete. Já jsem furt veselý. To se již ale nedá tvrdit o zbytku účastníků této diskuse, kteří si nejprve založí hezkou diskusi, aby si do mně někdo mohl kopnout, pak jim na to zaraguji a oni překvapení jak péro z gauče koukají, že jsem se vůči tomu ohradil.
Věřím, že se již dotyčné osoby šly stydět do kouta. A já se směji dál. Vše je v pohodě.
Jago, předešla jste mne. Na jeho neúctu a cejchování ezomafií už jsem si zvykla, ale že argumentuje tam, kde o věci nemá ani páru a že se naváží i do osobnosti, o níž nic neví, to mne zvedlo ze židle. Mám na mysli Ing Jiřího Janču, který už 20 let nežije a který zanechal po sobě práce evropského formátu. Kolik knih od něj vševěd Chlochydess četl? Mně stačí ta jeho ikonka, výraz neomylného strejce jaterního typu /žluč/, co tu číhá na odpovědi, aby upatnil své nabubřelé ego.
Doplněno: Tak už jsem si toho šarlatána dohledal a je to přesně jak jsem myslel: Šarlatán, podvodník, obchodník s lidským neštěstím a růžolící zloděj, prodavač teplé vody atd....
Pokud se řídíte a slepě sympatizujete takovými kriminálníkmi, nemůžete se pak divit, že tak lidé jednají i s Vámi. A to nejsem jediný, kdo Vás na to opakovaně upozorňuje.
To, že jste byla učitelka neznamena, že se Vám povedlo naučit se rozeznat mezi lháři, podvodníky a normálními lidmi. Vždy přemýšlím, zda jste ta svá moudra o žlučnících spojených s patama a ušima spojenýma s kolenama, cukrovýma kuličkama a milionkrát ředěnou H2O a tak dále vtloukala i do těch žáků. Vy jste dokonce koupila magický přístroj Zapper, který je na smích celé vědecké obci. Podvod, na který jste naletěla, protože Vám to asi nějaký fikaný prodavač s hezkým úsměvem nanutil. Pokud bych se s takovým pedagogem setkal, okamžitě bych hlasoval za jeho odvolání.
Nechápu Vaši zatvrzelost. Mám Jančových 7 knih a jsou velmi poučné. Každému doporučuji Co nám chybí? Jak se projevuje nedostatek toho kterého minerálu či vitamínu, krásný přehled prvků a jejich výskyt v potravinách a co ruší jejich účinky, nebo knížka Stopové prvky a kovy v přírodě. Docela bomba je První pomoc alternativní medicínou. Půjčte si jeho proslulý Herbář léčivých rostlin, uvidíte jak detailní a pecizní je to zdroj informací. Je řazený podle diagnóz a jak na ně přírodními prostředky.
Člověk není motor ani uzavřená soustava! Váš racionální přístup je málo! Dobrý diagnostik musí mít cit, umět vnímat souvislosti a mít dávku intuice, a to Vy popíráte jen proto, že uvedené vlastnosti Vám vesměs chybí. V těle, buňkách, je toho stále obrovské množství neprozkoumaného. Náš genom není z větší části rozklíčen. Neberou se stále v úvahu krevní skupiny, proč se vyvinuly. Až dodatečně se zjišťuje, co to bylo, co nám před lety narušilo hormonální soustavu. Jsme každý jiný. Jednomu lék pomůže, jiného se stejnými příznaky, poškodí. Já jsem si záměrně vyzkoušela více takových diagnostik na sobě, abych poznala, jak to funguje. A vždy pod vedením lékaře /MUDr/ ! To jste ale ještě nosil plíny. Pokoru, studium a komplexnější vnímání Vám přeji..
Končím debatu.
Poslední věta: Právě díky tomu, že mám oči otevřené a jsem znalý dnešní doby, ve které jsou na prvním ístě vždy jenom peníze a to za jakoukoliv cenu, chápu, že celá ta ezosebranka je motivovaná pouze jedním a to vytáhnout z člověka co nejvíce peněz. Sice nepomohou a spíše uškodí, ale aspoň se pěkně napakují a nemocný člověk zbytečně odkládá účinnou léčbu, protože má mozek vymytý propagátory Zapperů, homeopatik, akupresury a dalších NEÚČINNÝCH kravin. Mnozí již umřeli právě že jim nějací usmátí podvodníci doporučovali kravinu a léčby se nikdo nedočkal.
Můžete vůči tomu zůstat slepá, ale uškodíte tím pouze sobě. Na mně tyto absurdní nesmysly popírající realitu neplatí a nikdy nebudou. Jsem vůči mafii imunní. Svou přílišnou důvěřivostí jste otevřela dveře do svého života různým podvodníkům a just si nenecháte poradit. Opakuji - Vaše škoda. A přesně takto na Vás veřejnost nahlíží - jako na zmanipulovanou osobu popírající fakta a protežující výmysly zlodějů.
Do vnitřní pošty mohou jen registrovaní, ostatní se tam nedostanou.
Chlochydes ponižuje a uráží hlavně ty neregistrované, tak je dobře, že se o něm píše veřejně. A ti, které jím byly zařazeni na lidskou spodinu se mohou k jeho chování svobodně vyjádřit.
Dle nejen mého názoru, dělá zdejší poradně ostudu a snižuje její úroveň.
Ale podívejme se. Takže tady pan www nejenom že nijak neporadil, ale navíc se nedovede ovládat a sám podporuje diskusi o něčem, co se mu zjevně příčí. Tím sám a dobrovolně naplňuje přesně to, vůči čemu se snaží neúspěšně vymezit.
Takže co nám zůstává? Mlátit kolem sebe ručičkama? Ne. Zůstává nám pouze pousmát se (a tedy výsměch), mávnout rukou (a tedy dobrovolná ignorace) a pomyslet si něco o mentálních pochodech té tajemné osoby (takže tuplovaný výměch).
Další dotaz nebo už stačilo? Už mě bolí břicho z toho řehotu.
To se někdo potřeboval mentálně vyejakulovat ještě než přijde Ježíšek. Pak se doma s rodinkou budou na sebe usmívat jako přívětivé a milosrdné babičky plné lásky, pánova slova a ezoterické pospolitosti. Ale toho lumpa přeci musely sundat ještě do 24ho! Snad si to neponesou až do nového roku!
Dobré ráno Milane
Ano. blíží se vánoce Svátek klidu a míru.
A proto i vám Přeji od srdce Vesélé Vánoce.
Ale copak jste nepočítal, že jednou někomu bouchne papiňák při projevech některých zdejších diskutérů?
Nevyžádaných rad, vlastně spamu, a honění vlastního ega, atd...?
Nevyžádaných rad?
Dovolte mi vyvést Vás z omylu, ale pokud někdo klade dotaz na Poraďte, tak radu očekává a doslova vyžaduje.
Jo a dostudujte si, co je to SPAM. Protože reklamu tu skutečně nikomu nedělám. Tu dělají naopak babky ezomafiánky, které se předhánějí, která doporučí a prodá zbytečnější a neúčinnější nesmysl. Ve spamu zatím kraluje Liška, ale seznam je mnohem delší.
Pravidlo - Z2 - psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
Zdroj: poradte.cz/...
Takže i ty vaše nevyžádané komentáře v odpovědích, jde přesně zařadit do kategorie Spam.
Moc děkuju za krásný recept, zakladatelce, tohoto vlákna. Internetová fóra skýtají (často falešný) pocit anonymity a stírají sociální a další rozdíly. Proto se stávají ideálním prostředím i pro všechny, kteří se neumějí dostatečně uplatnit v reálném životě. Již od počátku jsem zmíněného pána tipoval na "starého" mládence a v jiném vlákně to sám prozradil. Z jeho příspěvků to přímo tryská. Jo a ještě jedno významné specifikum mají internetová fóra... A sice, že jakákoli diskuze a dohadování na fórech nemohou mít vítěze, takže je i pošetilé se do nich pouštět. Což právě bohužel dělám.
Tak aspoň všem přeju krásné a klidné svátky a hlavně pevné zdraví. Všem bez výjimky. Sebe ani ostatní nezměníme, tak bychom měli zkusit být na sebe hodnější a k sobě navzájem shovívavější.
Poradna je od slova radit a tedy davat odpovedi na polozeny dotaz. Kdo poradit neumi, nemel by radit.
To je naprostá pravda.
Proč se tím, co jsi zde nyní napsal, sám neřídíš?
Proč, místo odpovědi na položený dotadz, často zesměšňuješ, ponižuješ nebo urážíš toho, kdo dotaz položil?
I trefné zesměšnění umí být dobrou radou, kdy si tazatel uvědomí, že se ptá buď na pitomost nebo sám pitomost dělá.
Víte ono rozumnější osoba si svou chybu uvědomí, sklopí uši, je ráda, že ji někdo upozornil a odchází se stydět do kouta, kde přemýšlí o nápravě.
To ovšem ne až tak rozumná osoba se začne vztekat, urážet a mlátit kolem sebe ručičkama, protože nečeká, že někomu může být na smích a pak to tak vypadá.
Kéž by na světě existovala pouze ta první skupina osob, ale jeklikož existuje převážně ta druhá, nemohu si dovolit polevovat. Naopak. Do roku 2025 vstupuji se zápalem, entuziasmem a nezbytnou kadencí.
Nedáváte pozor a pak se divíte On žádnou paní nemá, protože nebude riskovat, že by pak chtěla s ním mít dítě
"On žádnou paní nemá..."
Nevěděla jsem to, ale víte, že se ani nedivím? Byla by to asi chudák utrápená a zdeptaná ženská, která by se bála svůj názor nahlas projevit. Tak je hezké aspoň to, že pán ve společné domácnosti žádnou ženu netrápí. Jaga.
Kdo by s podobným člověkem chtěl mít dítě?
Lidi měli by jste si uvědomit, že jste na nemoderovaném fóru a že právě takové fóra více či méně zneuživajéí takové individua jako chlochydess a jemu podobní, protože ví že jim v tom jejích řádění nikdo nebude bránit. Nebylo by spíše na místě se zlobit na zdejšího admina, že tu na té jeho poradně klidně dovoluje něco takového a nemá zájem s tím něco dělat? Tím jsem asi tzv. šlápnul adminovi na kuří oko a nyní to možná vyřeší tím, že tento můj příspěvek skryje nebo celou tuto diskuzí uzavře čímž problém o kterém se tu diskutuje se nevyřeší.
ben: Admin a několik sys ještě neznamená, že se tito zabývají moderováním fóra. Alespoň zde na poradně se tito moderováním téměř nezabývají a pouze občas skryjí (odcenzorují) nějaké příspěvky které vyjádřují jiný názor na něco než je názor jejích a nebo když jim něco není po chuti. Jsou tu nějaké pravidla, ale ty nikdo nevyžaduje dodržovat a klidně se ve velkém přehlíží jejích porušování a často je porušují i syslové. Takto má podle tebe vypadat moderování fóra?
ben: Píšeš, že "nevím, co si mám představit pod tím pojmem "moderované fórum", a hned na to "Mně to přijde, že zde je moderování dostatečné". Jak víš, že je zde moderování dostatečné když předtím píšeš, že nevíš co to moderované fórum je? Připadá mi to, že asi se do toho moderování fóra trochu zamotávaš. Chápu, že se mne ohledně toho snažíš na něčem nachytat a že nejsi příznivcem moderování fór, protože v dobře moderovaném fóru nejde až tak dobře řádit a porušovat stanovené pravidla jako je to zde na poradně. Chlochydess o kterém tato diskuze hlavně je by v dobře moderovaném fóru asi nemohl až tak řádit jako zde na poradně.
ben: Je vidět, že asi nevíš co to je moderování fóra a nebo spíše se záměrně tváříš, že to nevíš. To, že je někdo ustanovený jako moderátor fóra ještě neznamená, že tuto funkci vykonává tak jak by měl a že fórum je moderované. Co má registrace společného s moderováním této poradny? To, že se tu všihni zaregistruji ještě neznamená, že se tu tím začne poradnu moderovat. Chápu, že moderování fóra se ti nelíbí, protože by jsi pak ztratil možnost vyjadřování se jak se ti zrovna zachce a musel by jsi dodržovat stanovené pravidla a proto se snažíš obhajovat nemoderování a to třeba i hloupými argumenty. Nemusíš se obtěžovat psaním, že to je jinak a že to nemyslíš tak jak to píšu, protože fakta které tu ohledně toho píšeš svědčí něco jiného.
milancukrar: Takto se ozývají ti pro které je moderování fóra cizí pojem a nebo si to spíše pletou s cenzůrou názorů které jim nejsou po chuti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.