Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Puchýř na patě

Od: erikagoldova odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer chtěla bych se zeptat. Včera jsem si kupovala nové boty,boty jsou mé velikosti 40-41 jsou to 40tky boty. Už od rána mě boty začali tlačit, říkala jsem si že to bude v pořádku,ale když jsem po celém dni si boty sundala,tak jsem si všimla, že mám na pravé patě nehezký puchýř, který bolí q pálí. Předem se omlouvám za foto ale potřebuju poradit co s tím. Náplasti doma nemám ale mám obvaz jestli to pomůže chci se zeptat co s tím mám dělat. Na levé patě je puchýř normální
Puchýř na patě
Puchýř na patě #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

2x
Rádci, rádci... proč ta pasivní agresivita? Puchýře na patách udělají i nové boty šité na míru (právě proto, že jsou nové a ještě "nerozšlápnuté"), na tom není nic divného.

@jk2021: To máte pravdu, každé boty se musí nejprve rozšlápnout. Dostala jsem zimní vysoké zateplené boty, které fasují železničáři. Vnuk, výpravčí, boty nepotřeboval, proto jsem ho poprosila, ať je vezme pro mě, že by mi udělaly při mých toulkách přírodou radost. Jsou lehké, nepromokavé, příjemné, dokonce i s proužky odrazek, aby byl člověk večer vidět. Ale zatím si je beru na trasy tak do 6 km, protože je nemám rozchozené.

Každé boty je třeba rozchodit. A potom, čím jsou starší, tím víc si jich turista považuje. Protože ví...Jaga.

hodnocení

1x

Jestli probíhal tvůj nákup stylem. Jakou velikost bot chcete 40 nebo 41?. Mám tady velikost 40. Vyzkoušejte si je. To není potřeba velikost 40 mi vždycky sedí. Tak je to jasný.

Teď mužeš nosit tak leda pantofle.

Když doma nemáš náplast (raději rychloobvaz), tak požádej o pomoc někoho ze sousedství.

Přelep to a nech to aspoň trochu zahojit. Chybí ti tam horní (odolná) vrstva kůže a pokud si rozedřeš i tu spodní vrstvu kůže, tak to bude i krvácet.

Když tam před zalepením mázneš ještě mast Betadine (jódová mast), tak to ničemu neublíží.

nov
hodnocení

1x

Doporučuji nohu umýt...a nakoupit rychloobvazy do lékárničky.

alphega.cz/...

pecenkav
hodnocení

1x

Pálí to, protože ti ten puchýř prasknul, puchýře se ti udělali kvůli malým a nebo možná i větším botám, prostě bota musí sedět, koupit boty mi trvá v obchodě i hodinu, zkoušet, procházet se po obchodě, nikde nesmí nic vadit, jinak vezmu jiné a zkouším znovu.

Vysvětli mi, co znamená normální puchýř, jaký puchýř na noze po vyzutí bot může být normální? Normální je nemít puchýř žádný

erikagoldova
hodnocení

Normální puchýř myslím ten, že není prasklý ale zaceleny. Myslela jsem to tak, že práva noha je horší než levá

hodnocení

0x

Polít alpou, nebo nějakým alkoholem.

jk2021

To aby se přitom tazatellka zakousla do nějakého kusu dřeva... bude to pálit jako čert.

hodnocení

0x
Ja bych z letite zkusenosti vrele doporucoval nosit obuv, ktera velikostne zodpovida velikosti Vaseho chodidla. Pokud budu nohy rvat do boty o velikosti krabicky od sirek, neni divu ze se mi nadelaji puchyre. Ono s vekem by Vam to doslo taky, ale uz jsem nedovedl cekat a spolehat se na to.

hodnocení

0x

Jednou jsem spadla z kola a moje rameno vypadalo asi tak, jako vaše pata. Zašla jsem hned do lékárny a ochotná magistra mi prodala hojivou nápast, nejen prodala, ale i nalepila a řekla, že za dva dny budu pod ní mít novou kůži. Jak řekla, tak se opravdu stalo, značku náplasti jsem zapomněla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]