Čaues lidi. Je mi 24, vedu takovej ten normalni, beznej život Čecha, jakoze prace, přítelkyně, sport, obcas kamosi,rodina a tak. U každého vidim, ze si vybral treba nějaký směr, kterým se uchýlil a bavi ho to. Trochu jsem nedávno přemýšlel nad smyslem života a s tim i souvisí ten směr, co vlastně dělat. Přišel jsem na to, ze se mi vlastně líbí kurva všechno. Líbí se mi luxusní život, auta, drahy hadry a tak. Ale také se mi líbí chaloupka někde v lese bez lidi a žít jako samotář. Líbí se mi žít klidne něco mezi a prožít život jen tak v klidu. Ale vlastně nevim, co z toho si vybrat jako muj směr. Jsem takovej, ze hodně zkouším a casto měním věci. Rad bych u něčeho zůstal a vybudoval, ale nevim, kam vlastně “jit”. Někdy mam moresy, ze bych sel na nějakou pout pěšky s báglem az do Číny :D. Je to strašně divnej pocit. Je to jako kdyz jdete do Kauflandu pro bonbony a 10 minut vybíráte, jake si koupíte. Všechny jsou vlastne dobrý zejo. Složitá situace. Rodiče rádi, st nevymyslím píčoviny a koupim byt a ziju klasicky. Kámoši zas radi, at jedu punk. Přítelkyně neco mezi, ale spis se přiklání na stranu rodičů. No lidi, zkuste mi napsat, co byste dělali, jak byste se rozhodli. Jestli jste treba byli ve stejne situaci a našli nejaky kompas, který Vám ukázal jakou cestou se vybrat. Mějte se fajn, užívejte a dikes za rady )
Hezké sny může mít každý. Vám se třeba líbí luxusní život, drahá auta nebo i ta chaloupka pod lesem by se hodila. Ale většinou chybí asi finance a zadlužit se, to by asi nebyla ta správná cesta. Tak zbývá asi ten normální běžný zivot, jaký mají i ti ostatni. Možná ještě s tím baglem do Číny nebo i do Austrálie byste mohl, jako proč ne, když by souhlasila i partnerka. Je vidět, že vaše partnerka se přiklání spíše k prožití toho normálního běžného života. Ale oba pracovat, našetřit peníze, dopřát si hezké oblečení, nové auto, hezkou dovolenou, to klidně po dohodě spolu plánovat můžete.
Kompas si můžete koupit. Ale nějak mi to s té otázce nesedí, nehledáte Vy, člověče, nakonec KOMPROMIS? /tím myslím, co si z toho všeho nejlépe vybrat, zvolit, upřednostnit/. Jaga.
vojta
Přesně taaak! A jak vedet, co si z toho vlastně vybrat? Pocity a myšlenky, co bych měl dělat se ve mne pořád perou a nedokážu si vybrat vlastně nic a jedu na autopilota. Je to ubíjející.
Přítelkyně vám to dříve či později řekne až bude chtít založit rodinu. To kde se chcete probouzet musíte rozhodnout společně, jestli tam ve svém domě nebo tam kde slyšíte každé spláchnutí souseda.
Kluk je ztracený, hledá směr, ale když mu někdo napíše, jakým směrem by se NEMĚL vydávat (vulgarita, trapné vylouvání, urážení), tak se začne chovat vulgárně, trapně se vymlouvat a urážet.
Bravissimo, vážený tazateli. Vy ten svůj směr budete hledat ještě pekně dlouho a patří Vám to zcela zaslouženě.
vojta
Jses uplne mimo odpovídající. Ptam se, jak najít svou cestu. Polovina lidi mi tu píšou nesmysly týkající se ne moji otázky. Stejně jako ty
Aha, tak kdovi jestli vy tu svou správnou cestu vůbec najdete. Vy totiž nemate svůj jasný pevný cíl, prestoze je vám už 24. Cizí vám v tom nepomůže, to každý musí sám. Tady bude muset asi zasáhnout, vše řídit ta vaše partnerka, neboť vy sám, přestože jako dospělý umíte se ozvat, ale jste takový nějaký nerozhodný. Nevíte co chcete.
Ve věku 24 let máš téměř všechny dveře životních cest ještě stále otevřeny. Zároveň je dobré vědět, že nikdy nepřijde nikdo, kdo by tě mohl skutečně nasměrovat. To musíš udělat jedině ty. Taktéž nikdy nepřijde chvíle, kdy bude "správný čas" na cokoliv. Správný čas je totiž jedině přítomnost. Vybírej dobře, protože díky výběru své cesty se budeš ostatních věcí muset vzdát. Nikdy nemá nikdo všechno. Jak půjde čas, mnohé dveře se ti začnou zavírat a za pár let už mít zdaleka tak na výběr nebudeš. Život jsou v podstatě šachy. Protihráčem je čas. Můžeš táhnout a dobře hrát, pokud ale máš tah a táhnout nebudeš, za čas protihráč všechny tvoje figurky odstraní a bude konec hry. Je to na tobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.