Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necistim si zuby, nemám zkažené zuby

Od: necistim odpovědí: 13 změna:
Už tak 3 roky si čistím zuby cca jednou týdně. Můj rekord byl, že jsem si zuby necistil měsíc a půl. Nemůžu se k tomu dokopat. Asi za to může můj psychický stav. Furt si říkám, že od zítřka si budu zuby čistit každý den (2x denně). Dobré je, že jsou pořád ve stejném stavu jak před 3 roky. Jak je možné, že jsou pořád ve stejném stavu jak před 3 lety? Proč nejsou zkažené nebo nevypadavaji? Nebo mohou být za ty 3 roky zkažené, jen o tom nevím? Jaké to může mít následky, že si 3 roky necistim zuby? Jak moc nezdravé je si takhle necistit zuby? Napíše mi někdo bližší info? Děkuju. K zubaři nechodím. Už roky jsem u něho nebyl

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Kolik je Ti let? Hodně je toho o genech a o výživě, dokonce i o složení vody. Jinak docela fuj, jít spát s nevyčištěnými zuby. To se Ti to vymstí nejspíš později. Z toho plaku se vytvoří kámen... Já bych se tím nechlubila.

hodnocení

3x
Zajít k zubaři a pak nám ten váš dotaz doplnit

hodnocení

3x
Prase to neni jen o zubech ale i o dechu ty musiš dech jak ze záhrobí

hodnocení

1x

>Dobré je, že jsou pořád ve stejném stavu jak před 3 roky.
>K zubaři nechodím. Už roky jsem u něho nebyl

Takže nevíš v jakém jsou stavu.

Mě třeba zkažené zuby většinou taky nebolely, jakože vůbec. Za celý život mě bolely zuby asi 2x. Když sem pak měnil zubaře tak se zhrozil a divil se že mě to nebolí, nakonec sem za ně dal tolik peněz že na to do teď nerad vzpomínám.

Taky ale hodně záleží jaké máš zuby, já je mám prý o něco náchylnější na kaz (což nijak neubírá na mojí hlouposti zanedbávání čištění). Kámoš který u zubaře nebyl 7 roků a zuby čistil tak nějak (ale pořád čistil) tak dopadl v pohodě. Ale jedno je jisté:

>Nebo mohou být za ty 3 roky zkažené, jen o tom nevím?
Ano určitě mohou, jdi k zubaři. Taky bys tam jednou mohl zajít až tě opravdu bolet začnou a pak budeš mít třeba místo auta jen blbé nové zuby

hodnocení

1x

K zubaři nechodím. Už roky jsem u něho nebyl*-***a to si stěžujete, nebo se vytahujete?

makk
hodnocení

1x

3 roky nic není, ale za takových dalších 7 let budete psát "Nečistím si zuby a nemám zuby". Ono čištění se dělá hlavně pro odstranění zubního plaku, ten když neodstraníte, stane se z něj zubní kámen, který postupně začne zalézat do dásně, vznikne zánět dásní a pak paradontóza.

hodnocení

0x

zubaři jsou škodná, co si dentálista vydělá na zdravém zubu?

-nic!

Tak vždycky "něco" najde a za chvíli máte rozvrtanou hubu.

Pokud je mapacient vporadku, tak nenajde!

nox®
hodnocení

0x
Ta demineralizace skloviny může trvat poměrně dlouho, závisí na spoustě faktorů, mezi které patří i zdravotní stav, složení a množství slin, strava a další. Kaz se může vyvíjet i několik let a pak se budete divit, že máte všechny zuby zničené. Případně vám kvůli paradentóze vypadají úplně. Schválně si zkuste vzít mezizubní kartáček a zajet někam, kde ještě nebude mnoho kamene a kde to vůbec půjde. Pokud kromě vytažení hnijících zbytků potravy začne dáseň krvácet, máte tam zánět. A nejlepší sranda je, když se vám ten zánět začne šířit krevním oběhem po celém těle a vy skončíte... Skončíte.

met
hodnocení

0x

K zubům se nebudu vyjadřovat, snad jen že ani za 20 let po něm čištění zubů se ti nemusí nic stát, to záleží na spoustě proměnných.

Ale k tomu nemůžu se dokopat se vyjádřit: pustí si tohle, Tam je to vysvětleny zhruba od 3 minuty

t=2m53s

el
hodnocení

0x
No až a te zub začne bolet, ještě 2 x to zabolí a to při opravě zubů a pak při placení.

hodnocení

0x

"Proč nejsou zkažené nebo nevypadavaji?"

Klid, to chce čas, nějaký měsíc a půl nehraje roli. Ono to jednou přijde *frajer*. Jenže pak už bude pozdě :(. A až to přijde a zuby začnou opravdu bolet, budete šťastný, že můžete jít k zubaři.

nov
hodnocení

0x

Netuším kolik je vám let, ale nechtěla bych být vaší přítelkyní. *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]