Nejste přihlášen/a.
Ahojte, nepotřebuji poradit spíš jen názor na vánoční osvětlení. ![]()
Chtěli jsme si taky trochu vyzdobit domeček tak jsme dali led řetěz pod okap, světlé ledky.
Ale domek máme na samotě u lesa, nejbližší soused 400metrů, ale je to vidět z celé obce i hlavní silnice.
Jde mi jen o Váš názor, jestli je to praštěné a patří to jen do obce do zástavby?
První advent včera za námi a nevíme jestli svítit. Když jsme to viděli z obce z dálky tak to vypadalo jak UFO před lesem ![]()
No snad nebudem z blázny
Děkuji za názory ![]()
Zde vidíte, že co člověk, to jiný názor a jiný vkus. Nazdobte a osvětlete tak, aby se to líbilo vám. Třeba já si myslím, že je lepší udělat to přiměřeně přiměřeně. Někdy méně je více. ![]()
Je to jen a jen Vaše věc. Je dobře, že bydlíte o samotě, kdybyste žil ve vsi a chtěl si dům zvenku hodně nazdobit, mohlo by to některému blízkému sousedu vadit. Takhle si nikdo stěžovat nebude a z dálky to může být pěkné. Jen aby nepřijeli hasiči. ![]()
Sama mám raději decentnější výzdobu, chvojí, jmelí, světýlka nedávám dovnitř ni ven. A letos nebudu vůbec zdobit - na co, když už není pro koho? Ale každý máme jiný vkus a nazdobte si podle libosti.
Přesto, když jsem jela včera večer přes jednu obec, byl tam hodně, hodně moc nazdobený a nasvícený dům. Zastavila jsem a chvíli se dívala. Proč ne? Jaga.
A dávat pak velký pozor při sundávání po Novém roce. Ležela jsem v nemocnici s mladým, velice sympatickým mužem, který si roztříštil a polámal obě nohy, když lezl po žebříku k střeše, aby tu parádu sundal. Už prý zdobit nebude!
Na štědrý den si věřící křesťané připomínají zrození Ježíše v chudém chlívě na seně. Toho Ježíše, co vyhnal penězoměnce z kostela.
Obchodníci s pozlátky si sčítají zisky za několikaměsíční kampaň jak lidem nanutit co nejvyšší výdaje za zbytečnou spotřebu.
Za mého mládí jsme zapalovali postupně 4 adventní svíčky, na štědrý den jsme zapálili i 12 svíček na stromečku, zazpívali u toho nějaké koledy v kruhu rodinném a to bylo co vše, co se zvláštního svícení týče. Balík vánočních svíček většinou vydržel 2-3 oslavy.
Je to tak. Když v 60. letech u nás na vesnici strčily prodavačky do výlohy smrkovou větev a pár otlučených koulí, které skladovaly po léta, my děti už jsme s nosy na skle věděly, že Vánoce opravdu už budou. Dneska se blázní někdy od září.
Na stromečku voskové svíčky, vosk vesele kapal na podlahu. Ale koberce nebyly a z lina se to pak oškrabalo. A prskavky!
Pod stromečkem tepláky, rukavice, tlusté ponožky, pyžamo. Když jednou byly brusličky, to bylo radosti! A snad největší radost: verneovka: Děti kapitána Granta. Mám ji dodnes, je v ní matčinou rukou napsáno: Vánoce 1965. Jaga.
Jo, vzpomínky bývají někdy záludné, člověku zvlhnou oči, ani neví, jak.
Položte si otázku,že k čomu to bude? Vy ste vo vnútri domu a svetelná výzdoba vonku. Pre vaše potešenie je len, ak na to pozeráte, inak je to len gýč pre okolie,ktoré je vo vašom prípade ďaleko.
Dcera má v předzahrádce smrček, ted jsou na něm světýlka, kdykoliv se podívá do okna, tak ho vidí, možná to má tazatel také tak. ![]()
Když už to máte koupené, no tak si sviťte, ať to má aspoň nějakou hodnotu a radost pro vás aspoň. Protože jinak by to byl jenom vyhozený peníze a zbytečný materiál a to by bylo ještě horší když už to máte koupený!
Jinak je to světelný smog, do přírody to moc nepatří a je to kýč. Ale to první, vaše spokojenost, to je přednější. Příroda tu byla i bude dávno po vás.
Tak jako letos Česku neprodává petardy, čekám, kdy přestanou prodávat řetězce tyhle ty hlouposti a kyče
Rozhodnutí se dělá předtím, než jsi tu věc koupím, pak už je pozdě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.