Nejste přihlášen/a.
Ahojte, nepotřebuji poradit spíš jen názor na vánoční osvětlení.
Chtěli jsme si taky trochu vyzdobit domeček tak jsme dali led řetěz pod okap, světlé ledky.
Ale domek máme na samotě u lesa, nejbližší soused 400metrů, ale je to vidět z celé obce i hlavní silnice.
Jde mi jen o Váš názor, jestli je to praštěné a patří to jen do obce do zástavby?
První advent včera za námi a nevíme jestli svítit. Když jsme to viděli z obce z dálky tak to vypadalo jak UFO před lesem
No snad nebudem z blázny Děkuji za názory
Zde vidíte, že co člověk, to jiný názor a jiný vkus. Nazdobte a osvětlete tak, aby se to líbilo vám. Třeba já si myslím, že je lepší udělat to přiměřeně přiměřeně. Někdy méně je více.
Je to jen a jen Vaše věc. Je dobře, že bydlíte o samotě, kdybyste žil ve vsi a chtěl si dům zvenku hodně nazdobit, mohlo by to některému blízkému sousedu vadit. Takhle si nikdo stěžovat nebude a z dálky to může být pěkné. Jen aby nepřijeli hasiči.
Sama mám raději decentnější výzdobu, chvojí, jmelí, světýlka nedávám dovnitř ni ven. A letos nebudu vůbec zdobit - na co, když už není pro koho? Ale každý máme jiný vkus a nazdobte si podle libosti.
Přesto, když jsem jela včera večer přes jednu obec, byl tam hodně, hodně moc nazdobený a nasvícený dům. Zastavila jsem a chvíli se dívala. Proč ne? Jaga.
A dávat pak velký pozor při sundávání po Novém roce. Ležela jsem v nemocnici s mladým, velice sympatickým mužem, který si roztříštil a polámal obě nohy, když lezl po žebříku k střeše, aby tu parádu sundal. Už prý zdobit nebude!
Na štědrý den si věřící křesťané připomínají zrození Ježíše v chudém chlívě na seně. Toho Ježíše, co vyhnal penězoměnce z kostela.
Obchodníci s pozlátky si sčítají zisky za několikaměsíční kampaň jak lidem nanutit co nejvyšší výdaje za zbytečnou spotřebu.
Za mého mládí jsme zapalovali postupně 4 adventní svíčky, na štědrý den jsme zapálili i 12 svíček na stromečku, zazpívali u toho nějaké koledy v kruhu rodinném a to bylo co vše, co se zvláštního svícení týče. Balík vánočních svíček většinou vydržel 2-3 oslavy.
Je to tak. Když v 60. letech u nás na vesnici strčily prodavačky do výlohy smrkovou větev a pár otlučených koulí, které skladovaly po léta, my děti už jsme s nosy na skle věděly, že Vánoce opravdu už budou. Dneska se blázní někdy od září.
Na stromečku voskové svíčky, vosk vesele kapal na podlahu. Ale koberce nebyly a z lina se to pak oškrabalo. A prskavky!
Pod stromečkem tepláky, rukavice, tlusté ponožky, pyžamo. Když jednou byly brusličky, to bylo radosti! A snad největší radost: verneovka: Děti kapitána Granta. Mám ji dodnes, je v ní matčinou rukou napsáno: Vánoce 1965. Jaga.
Jo, vzpomínky bývají někdy záludné, člověku zvlhnou oči, ani neví, jak.
Položte si otázku,že k čomu to bude? Vy ste vo vnútri domu a svetelná výzdoba vonku. Pre vaše potešenie je len, ak na to pozeráte, inak je to len gýč pre okolie,ktoré je vo vašom prípade ďaleko.
Dcera má v předzahrádce smrček, ted jsou na něm světýlka, kdykoliv se podívá do okna, tak ho vidí, možná to má tazatel také tak.
Když už to máte koupené, no tak si sviťte, ať to má aspoň nějakou hodnotu a radost pro vás aspoň. Protože jinak by to byl jenom vyhozený peníze a zbytečný materiál a to by bylo ještě horší když už to máte koupený!
Jinak je to světelný smog, do přírody to moc nepatří a je to kýč. Ale to první, vaše spokojenost, to je přednější. Příroda tu byla i bude dávno po vás.
Tak jako letos Česku neprodává petardy, čekám, kdy přestanou prodávat řetězce tyhle ty hlouposti a kyče Rozhodnutí se dělá předtím, než jsi tu věc koupím, pak už je pozdě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.