Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční osvětlení domu názor

Od: lokla odpovědí: 17 změna:

Ahojte, nepotřebuji poradit spíš jen názor na vánoční osvětlení. *smich*
Chtěli jsme si taky trochu vyzdobit domeček tak jsme dali led řetěz pod okap, světlé ledky.
Ale domek máme na samotě u lesa, nejbližší soused 400metrů, ale je to vidět z celé obce i hlavní silnice.
Jde mi jen o Váš názor, jestli je to praštěné a patří to jen do obce do zástavby?
První advent včera za námi a nevíme jestli svítit. Když jsme to viděli z obce z dálky tak to vypadalo jak UFO před lesem *smich*
No snad nebudem z blázny :-D Děkuji za názory :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zde vidíte, že co člověk, to jiný názor a jiný vkus. Nazdobte a osvětlete tak, aby se to líbilo vám. Třeba já si myslím, že je lepší udělat to přiměřeně přiměřeně. Někdy méně je více. :)

ltz
hodnocení

2x
Praštěné to není, je přece vánoční čas. Domeček jste si ozdobili osvětlením pro svou radost a to že je to vidět, to nemůže nikomu vadit, spíše naopak, vypadá to hezky. Vánoční vyzdoba se dělá na vesnici i ve městech. Jsou vyzdobené ulice i doma do oken se dává výzdoba. Světýlka, hvězdy a tak.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, srnky, lišky i kanci budou mít veselejší Vánoce . Osobně nemám rád pestrobarevné kýče, ale bílé/jednobarevné (neblikající) LEDky jsou OK. Ve svícení klidně pokračujte. Zdravím!

hodnocení

1x

Za mě v pohodě. :) Pokud to šíleně nebliká, tak ok.

hodnocení

1x

Je to jen a jen Vaše věc. Je dobře, že bydlíte o samotě, kdybyste žil ve vsi a chtěl si dům zvenku hodně nazdobit, mohlo by to některému blízkému sousedu vadit. Takhle si nikdo stěžovat nebude a z dálky to může být pěkné. Jen aby nepřijeli hasiči. ;)

Sama mám raději decentnější výzdobu, chvojí, jmelí, světýlka nedávám dovnitř ni ven. A letos nebudu vůbec zdobit - na co, když už není pro koho? Ale každý máme jiný vkus a nazdobte si podle libosti.

Přesto, když jsem jela včera večer přes jednu obec, byl tam hodně, hodně moc nazdobený a nasvícený dům. Zastavila jsem a chvíli se dívala. Proč ne? Jaga.

doplněno 10.12.24 09:42:

A dávat pak velký pozor při sundávání po Novém roce. Ležela jsem v nemocnici s mladým, velice sympatickým mužem, který si roztříštil a polámal obě nohy, když lezl po žebříku k střeše, aby tu parádu sundal. Už prý zdobit nebude!

pecenkav
hodnocení

0x

Já ty světýlka přímo nesnáším

kdosi
hodnocení

0x

Na štědrý den si věřící křesťané připomínají zrození Ježíše v chudém chlívě na seně. Toho Ježíše, co vyhnal penězoměnce z kostela.

Obchodníci s pozlátky si sčítají zisky za několikaměsíční kampaň jak lidem nanutit co nejvyšší výdaje za zbytečnou spotřebu.

Za mého mládí jsme zapalovali postupně 4 adventní svíčky, na štědrý den jsme zapálili i 12 svíček na stromečku, zazpívali u toho nějaké koledy v kruhu rodinném a to bylo co vše, co se zvláštního svícení týče. Balík vánočních svíček většinou vydržel 2-3 oslavy.

Je to tak. Když v 60. letech u nás na vesnici strčily prodavačky do výlohy smrkovou větev a pár otlučených koulí, které skladovaly po léta, my děti už jsme s nosy na skle věděly, že Vánoce opravdu už budou. Dneska se blázní někdy od září.

Na stromečku voskové svíčky, vosk vesele kapal na podlahu. Ale koberce nebyly a z lina se to pak oškrabalo. A prskavky!

Pod stromečkem tepláky, rukavice, tlusté ponožky, pyžamo. Když jednou byly brusličky, to bylo radosti! A snad největší radost: verneovka: Děti kapitána Granta. Mám ji dodnes, je v ní matčinou rukou napsáno: Vánoce 1965. Jaga.

Jo, vzpomínky bývají někdy záludné, člověku zvlhnou oči, ani neví, jak.

makk
hodnocení

0x

Vánoční osvětlení je kýč, ale kýč jsou celé vánoce *smich*. Já myslím, že jde v první řadě o vás, jestli se vám to líbí, tak si to tam dejte. Ve vašem případě bych se ale zkusil někde poptat, jestli to nevadí zvěři, když bydlíte u lesa.

liska5
hodnocení

0x

Pokud bych měla něco u takového domku u lesa rozsvítit, tak venku některý stromek- jehličnan, ideálně klidnými žlutými světlýlky a bez blikání. Na budovu asi ne.

hodnocení

0x

Položte si otázku,že k čomu to bude? Vy ste vo vnútri domu a svetelná výzdoba vonku. Pre vaše potešenie je len, ak na to pozeráte, inak je to len gýč pre okolie,ktoré je vo vašom prípade ďaleko.

Bude to k tomu, že to pánovi udělá radost a to je na tom to podstatné. *tanec*

Veď ako píšem,radosť len ak sa na to pozerá. Ak mrzne tak možno 5 minút denne.

ltz
Je to jedno jestli jenom 5 minut. Jestli slaví a mají rádi vánoce, tak si dali i venkovní osvětlení. Takové osvětlení osvítí i kousek prostoru před domem - pro radost. A jestli mají i deti, tak se jim to líbí.

Dcera má v předzahrádce smrček, ted jsou na něm světýlka, kdykoliv se podívá do okna, tak ho vidí, možná to má tazatel také tak. :)

fram
hodnocení

0x

Včera po návratu z lesů přijela na stanici vánoční tramvaj - úplný úlek po tom lesním klidu. Ozdobená zevnitř koulemi a větvičkami. Mně ta světýlka přijdou praštěný. Lepší v zahrádce ozdobit stromek, když máte. A domů svíčky :-D .

boomer
hodnocení

0x

Když už to máte koupené, no tak si sviťte, ať to má aspoň nějakou hodnotu a radost pro vás aspoň. Protože jinak by to byl jenom vyhozený peníze a zbytečný materiál a to by bylo ještě horší když už to máte koupený!

Jinak je to světelný smog, do přírody to moc nepatří a je to kýč. Ale to první, vaše spokojenost, to je přednější. Příroda tu byla i bude dávno po vás.

Tak jako letos Česku neprodává petardy, čekám, kdy přestanou prodávat řetězce tyhle ty hlouposti a kyče :) Rozhodnutí se dělá předtím, než jsi tu věc koupím, pak už je pozdě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]