Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za kolik je u Vás na jarmarku pečená klobása

Od: jiros odpovědí: 24 změna:
Dnes jsem čirou náhodou zavítal do jedné malé vesnice kde byl vánoční jarmark.Jelikož už byl podvečer tak už pomalu začali stánky balit.Zbyla na mne poslední klobása a nechali mne ji s křenem a chlebem na tácku za 30Kč.Je to běžná cena pečené klobásy na vánočních trzích nebo to byla nějaká extra cena jako už končili co myslíte?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím,

ano je to běžná cena u nás na jarmarku.. Tedy, myslím klobásu o délce cca 5-6cm... *frajer* :-D

riva
hodnocení

0x

Za takovou cenu bych si dal i dvě.

hodnocení

0x
Liberecký kraj- menší města, větší města i Liberec- 70-80 Kč.

hodnocení

0x

Tak cena klobás, prodávaných třeba na jednorázových akcích, bývá od 90 po 110 Kč. S hořčicí, křenem a jedním chlebem. Chleba na požádání přidají i s tou hořčicí i křenem. Tak to je třeba na Držkovské burze. Konají se každých 14 dní. Ta cena se liší tou náplní v nich. Šunková, chlapská a podobně. Podobně to bylo v sobotu na Adventních trzích. Třeba na, kolem Zámku Sychrov. Třeba.

Doplnim ještě info o Langoších. Ty stojí asi 130-140 Kč. Náklady na jeden jsou tak asi 30 Kč. Takže, kilo vejvar. Na Jarmarku, v Železném Brodě u lávky, zpracovali na těsto asi 200 Kg mouky. A prý fronta desítky metrů.

makk

Kde by se v langoši vzal materiál za 30Kč, to bude tak za 5Kč. Vejvar to je, ale když to lidi kupujou, tak by byli blbí, kdyby to dávali levněji. Cena se řídí nabídkou a poptávkou. Samotného by mě zajímalo, jak velký vejvar to je po odečtení energie, pronájmu místa a platu pracovníka. Ale ať je to jak chce, vím co kupuju a za kolik, tak je na mě se rozhodnoout, jestli to za tu cenu koupím nebo ne.

liska5
hodnocení

0x

Jarmark předevčírem Luhačovice klobáska asi 13 cm o průměru 3 cm nejmíň 80,-, bramborák 10 dkg za 40,-, tak vyjde placka 80-90,-, 1 porce - miska s haluškama se zelím a se 7 malými kousky klobásky 140,- Kč. To jste měl nějakou prominentní se slevou.

hodnocení

0x
Ta cena je tak 20-30 let zpět v čase *smich* Bydlím kousek-30km od Prahe..A tady se klobása pod stovku nedostane..mnohdy je za příplatek zvlášť i ten chleba nebo hořčice či křen..Anebo prostě nejsou stánkaři nenažraní-tam u vás..a nemusí platit jakési výpalné za umístění stánku..Za stovku je to tu spíš rarita..Letos v červnu na veteránské burze jsem platil asi 160kč..bo to měli na váhu či co..ale byla celkem velká a dokonce se dala i jíst*smich* což nebývá pravidlem
doplněno 03.12.24 12:29: "a dokonce se dala i jíst".. Kdyby od vedlejšího sezení nebyly slyšet zvuky jak z dobytčáku..*alene* Seděla tam parta tatínků s haranty a tatínkům přišlo hrozně cool,když krkaly a hulákali jak ve IV.cenové

hodnocení

0x

Bratislava klobása 10€ a viac, placka 5,50€, cigánska 8€.

Slušná lichva.

ml1

Jo v eurech je to něco jiného, ve Vídni na nádraží koupíte housky za 30 centů, což nevypadá nijak zle, dokud si neuvědomíte, že je to na české peníze 8 korun, nevím jestli tak v Rakousku housky stojí nebo jestli to byla jen nějaká nádražní přirážka. (Zase na Slovensku jsem housky kupoval za něco kolem 5 centů, ale už je to taky dávno.)

To víme, že je to v eurech, ale 250 CZK za klobásu dá vážně jenom milionář nebo totální ignorant.

Žiadný milionár,ale bežný človek. V supermarkete už praktický nekúpite salámu pod 10 € za kilo. Český uherák,od 17 € a vyššie za kilo.

Běžný člověk skutečně nedá za 100g pofiderní klobásy 10euro. To dá pouze milionář nebo totální ignorant.

Zde je debata o 1 klobáse u stánku a ne o kile uzeniny z marketu.

A vari voľne páda klobása z neba? Ak nákup sa blíži ku 6-7 eurám,tak nebude predávať pečenú pod cenu.

Kilo uzeniny v marketu - dejme tomu 200 Kč.

Jedna klobása 100g - 20 Kč.

Váš milionářský bufet 100 g - 250 Kč.

Koeficient této nesmyslné sumy je tedy víc jak 12násobek ceny vstupní suroviny.

Restauratéři obvykle počítají koeficientem "vstup X 2 nebo 3". Tam se dostávají na dnes aktuální cenu zhruba 70 - 90 Kč za klobajdu.

Kdežto Váš usmátý bufeťák počítá koeficientem "vstup X 12".

Takže ano, Váš bufet je pro milionáře nebo ignoranty, kterým nevadí platit 12násobek ceny. To žádný normální člověk nezaplatí. I ten trojnásobek je pro většinu problém, ne ještě 12násobek. Ne každý jsme zde milionář.

Žiadný nezmysel,len vysoké náklady okolo toho a sezónne privyrobenie. Pivo v obchode je za 40 centov a obchod na tom zarobí, v krčme za 2 € máte šťastie. Tam je koľké predraženie? Obyčajná bageta v markete je za 2,40 € alebo si dáte obyčajný maďarský guláš s knedlíkom na pumpe za 15 €. Na ak si to dávajú u nás bežný ľudia,tak na Slovensku sú už len milionári a miliardári.

hodnocení

0x

To jste pochodil velice, velice dobře. Možná byla sice několikrát ohřívaná, ale za takovou cenu - nekupte to.

Jsme také malá vesnice /170 obyvatel/, ale žádné vánoční trhy u nás nebyly. Když ale v září hasiči pořádali náš už tradiční FICHTL-CUP, klobásy se tam prodávaly za 70 Kč/kus. Tak jste si štrejchnul za málo peněz a to je dobře. Kdybych byla někdo poblíž, poprosila bych o "dát kousnout." :-D Jaga.

ml1
hodnocení

0x

Před několika lety někdo nadával na 50 korun za klobásu (jsme takové maloměsto). Já tohle nevyhledávám, tak jen to co mám z doslechu nebo co visí na cedulích. Dneska bych čekal tak 70. 30 korun je dost levné, za to (když to přeženu) nekoupíte ani studenou. Takže to spíš byla extra výprodejová cena, že už končili nebo bydlíte v levném kraji.

jiofa
hodnocení

0x

Není divu když to balili a nikdo to už nechtěl. Našel se ještě jeden komu to prodali za babku. Měli to hodit psovi nebo to střelit za 30kč. Tak ta druhá varianta byla lepší.

liska5
hodnocení

0x

Dnes bylo v telce ze Staromáku: bramborák za 200,-. klobáska by pak stála adekvátně asi 150,-. *uf**bzum*

id
hodnocení

0x
Při průjezdem Moravou jsme zastavili v Olomouci a v Bruntále. Cenu klobás neznám. Svařák v Ol. 70,- v Bruntále 35,- Kč. Levnější byl lepší.

met
hodnocení

0x

Když ti nechal jak říkáš, no tak to jistě byla cena s výraznou slevou, měl ses jí zeptat, kolik stojí normálně tipuju tak minimálně 60 Kč

liska5
hodnocení

0x

V Jeseníku včera na jarmarku klobáska jednotná cena 70,- i s chlebem a hořčicí. Ovšem punč, svařák, horké čokolády, různé kávy se šlehačkou a koňakama ceny excelentní *sok* -*tanec* viz foto.

Fotilo se špatně proti slunku, ale čitelné to nakonec je.

Za kolik je u Vás na jarmarku pečená klobása

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]