Nejste přihlášen/a.
Tak cena klobás, prodávaných třeba na jednorázových akcích, bývá od 90 po 110 Kč. S hořčicí, křenem a jedním chlebem. Chleba na požádání přidají i s tou hořčicí i křenem. Tak to je třeba na Držkovské burze. Konají se každých 14 dní. Ta cena se liší tou náplní v nich. Šunková, chlapská a podobně. Podobně to bylo v sobotu na Adventních trzích. Třeba na, kolem Zámku Sychrov. Třeba.
Doplnim ještě info o Langoších. Ty stojí asi 130-140 Kč. Náklady na jeden jsou tak asi 30 Kč. Takže, kilo vejvar. Na Jarmarku, v Železném Brodě u lávky, zpracovali na těsto asi 200 Kg mouky. A prý fronta desítky metrů.
Kde by se v langoši vzal materiál za 30Kč, to bude tak za 5Kč. Vejvar to je, ale když to lidi kupujou, tak by byli blbí, kdyby to dávali levněji. Cena se řídí nabídkou a poptávkou. Samotného by mě zajímalo, jak velký vejvar to je po odečtení energie, pronájmu místa a platu pracovníka. Ale ať je to jak chce, vím co kupuju a za kolik, tak je na mě se rozhodnoout, jestli to za tu cenu koupím nebo ne.
Jo v eurech je to něco jiného, ve Vídni na nádraží koupíte housky za 30 centů, což nevypadá nijak zle, dokud si neuvědomíte, že je to na české peníze 8 korun, nevím jestli tak v Rakousku housky stojí nebo jestli to byla jen nějaká nádražní přirážka. (Zase na Slovensku jsem housky kupoval za něco kolem 5 centů, ale už je to taky dávno.)
Žiadný milionár,ale bežný človek. V supermarkete už praktický nekúpite salámu pod 10 € za kilo. Český uherák,od 17 € a vyššie za kilo.
Běžný člověk skutečně nedá za 100g pofiderní klobásy 10euro. To dá pouze milionář nebo totální ignorant.
Zde je debata o 1 klobáse u stánku a ne o kile uzeniny z marketu.
A vari voľne páda klobása z neba? Ak nákup sa blíži ku 6-7 eurám,tak nebude predávať pečenú pod cenu.
Kilo uzeniny v marketu - dejme tomu 200 Kč.
Jedna klobása 100g - 20 Kč.
Váš milionářský bufet 100 g - 250 Kč.
Koeficient této nesmyslné sumy je tedy víc jak 12násobek ceny vstupní suroviny.
Restauratéři obvykle počítají koeficientem "vstup X 2 nebo 3". Tam se dostávají na dnes aktuální cenu zhruba 70 - 90 Kč za klobajdu.
Kdežto Váš usmátý bufeťák počítá koeficientem "vstup X 12".
Takže ano, Váš bufet je pro milionáře nebo ignoranty, kterým nevadí platit 12násobek ceny. To žádný normální člověk nezaplatí. I ten trojnásobek je pro většinu problém, ne ještě 12násobek. Ne každý jsme zde milionář.
Žiadný nezmysel,len vysoké náklady okolo toho a sezónne privyrobenie. Pivo v obchode je za 40 centov a obchod na tom zarobí, v krčme za 2 € máte šťastie. Tam je koľké predraženie? Obyčajná bageta v markete je za 2,40 € alebo si dáte obyčajný maďarský guláš s knedlíkom na pumpe za 15 €. Na ak si to dávajú u nás bežný ľudia,tak na Slovensku sú už len milionári a miliardári.
To jste pochodil velice, velice dobře. Možná byla sice několikrát ohřívaná, ale za takovou cenu - nekupte to.
Jsme také malá vesnice /170 obyvatel/, ale žádné vánoční trhy u nás nebyly. Když ale v září hasiči pořádali náš už tradiční FICHTL-CUP, klobásy se tam prodávaly za 70 Kč/kus. Tak jste si štrejchnul za málo peněz a to je dobře. Kdybych byla někdo poblíž, poprosila bych o "dát kousnout." Jaga.
Před několika lety někdo nadával na 50 korun za klobásu (jsme takové maloměsto). Já tohle nevyhledávám, tak jen to co mám z doslechu nebo co visí na cedulích. Dneska bych čekal tak 70. 30 korun je dost levné, za to (když to přeženu) nekoupíte ani studenou. Takže to spíš byla extra výprodejová cena, že už končili nebo bydlíte v levném kraji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.