Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reakce v této poradně

Od: petulas odpovědí: 59 změna:

Ahoj,
do této poradny chodím už několik let a mám ji ráda, ale poslední dobou si všímám, že se atmosféra změnila. Připadá mi, že lidé jsou tady častěji zlí nebo negativní. Místo toho, aby reagovali k tématu dotazu, se často hodnotí samotný tazatel – a to ne zrovna hezky. Objevují se poznámky typu "najdi si to na Googlu, to bys měl umět", které by se daly říct prakticky každému druhému tazateli v jakékoliv poradně. Dále shazování tazatele,rady zadji si za odborníkem,zeptej se někoho atd.,,znevažování pistatele apod. Vždy jsem myslela,že se tu každý může na cokoliv,s dodržením podmínek,svobodně ptát.

Mám pocit, že úroveň komunikace v naší zemi obecně poklesla a někdy se zdá, že si sem do poradny lidé chodí vybíjet špatnou náladu nebo řešit vlastní frustrace. Co si o tom myslíte? Připadá vám, že se to tady změnilo, nebo je to jen můj pocit? Jak by se to dalo zlepšit? Ráda bych věděla i váš názor.

Díky všem, kdo se zapojí.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

59 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

7x
Bylo to dobře vymyšlené, poraďte.cz je super. Kdyby tomu tak nebylo, nechodila by sem celé dlouhé roky kvanta lidí a zelo by to tu prázdnotou. Poradna se snaží pomoci, navést lidi k řešení a lidi to baví sem chodit. Dle mého se tu najdou hromady kvalitních rad od super rádců - laiků i odborniků. Poradna ale nemůže za to, že se sem někdy naveze pár různých trollů, škodičů, co se chtějí jenom bavit a snížuji tak kvalitu poradny. Proto se někdy rádcové neudrží, chtějí to vrátit a odpovědi jsou někdy i ostřejší.

hodnocení

7x

Milá Petulo, i já zde v průběnu let vnímám změnu atmosféry k horšímu. Dokonce jsem u několikrát odsud "navždy", ve skutečnosti asi na týden :), odešla. Ale mohu k tomu říct, že jedním z více důvodů, proč se to z mého pohledu mění, je, že někteří tazatelé vůbec nereagují na svůj dotaz. Nepoděkují, nekomentují jednotlivé odpovědi. Přitom ty odpovědi nespadly z nebe. Někdo se zamyslel, udělal si čas a věnoval dotazu chviličku i delší hledání někde jinde. A bohužel i Vy asi do té skupiy patříte. Dáte dotaz, možná čtete odpovědi - a nic.

ben®
bimbam - souhlas, radit "do zdi" ubíjí jakoukoliv snahu poradit "známým firmám", což se, bohužel, týká i uživatelů registrovaných. Jinak jsem zjistil (a @admin mě možná opraví), že neregistrovaná osoba může založit dotaz a nemusí uvádět svůj email, tím se vzdá odpovědí a to mnohé vysvětluje. Také postrádám ten proužek, který žádal o hodnocení dobrých rad a (pouze) zakladatel otázky ho viděl nahoře svého dotazu.

Vždy bude vidět nejvíce jeden špatný, nežli tisíce dobrých.

pna

bimbam: *palec* Plně s tebou souhlasím. Tím, že se z této poradny na nějaký čas odejde to k ničemu nepomůže a pouze se tím dá volný prostor těm co tu pouze chodi neslušně řádít. To, že tazatelka nereaguje na její dotaz a nezapojuje se do diskuze může být i tím, že nechce být napadána těmi co s ní nesouhlasi a nechce se ji jít do sporu s těmi co nejsou ochotní respektovat názory jiných na něco a za každou cenu se snaží prosadit jejích názor jako jediný správný. Jinak souhlasím, že když už tu někdo založí diskuzi a položí nějaký dotaz tak by se mohl nebo spíše měl do diskuze aktívně zapojovat.

ben. Co máš na mysli tím, že neregistrovaná osoba může založit dotaz a nemusí uvádět svůj e-mail? Jaký význam ten e-mail má a k čemu je to dobré když kdokoliv při vkládání příspěvku může vložít jakýkoliv e-mail a to i neexistuijící. Jediný význam to může mít pokud někdo chce aby mu byly zasílané upozornění na odpovědí.

milancukrar: Takže ty jako špatný chceš být viděn tu na poradně nejvíce, že.

ben®
pna - přesně. Správně uvedený email slouží pro zasílání odpovědí na položený dotaz. Kdo ho neuvede nemá zájem cokoliv doplnit/vysvětlit, trollí, zkouší si klávesnici nebo po vymazání historie prohlížeče už ani neví, do které poradny (kterou si možná náhodně našel na Google) psal. A to vysvětluje, proč očekávat reakci, poděkování či dokonce hodnocení správné/pomáhající odpovědi se zde stalo iluzí a proč tolik rádců omezilo svou aktivitu zde či z poradny odešlo. Ten zdvořilý nezájem tazatelů je "do očí bijící" a psát "do zdi" je na ho*no (ať si každý pomůže sám ).
pna

ben: "Správně uvedený email slouží pro zasílání odpovědí na položený dotaz. Kdo ho neuvede nemá zájem cokoliv doplnit/vysvětlit, trollí, zkouší si klávesnici..." S tím bych až tolik nesouhlasil.Neuvedení e-mailu při vkládaní příspěvků nemusí jednoznačně znamenat to co píšeš. E-mail se u příspěvků nezobrazuje a je skrytý a tak nervíme kdo nebo kolik lidí ho neuvádí. I bez uvedení e-mailu jde diskuzi sledovat a aktívně reagovat v ní a naopak uvedení e-mailu není žádnou zárukou aktívní účasti v diskuzi. Možná někteří neuvádějí e-mail záměrně z obavy aby nebyl zneužitý např. ke spamu.
"Ten zdvořilý nezájem tazatelů je "do očí bijící" a psát "do zdi" je na ho*no" S tím plně souhlasím, ale proti tomu nezájmu se asi bohužel nedá nic dělat.

@ben Já jsem email uvedl a nastavil si, aby se mi na něj nic neposílalo a taky se mi tam nic neposílá. A i kdyby posílalo, tak ho čtu nepravidelně tak jednou týdně. Znamená to, že nemám zájem cokoliv doplnit/vysvětlit?

poradte.cz/...

Email už dávno není nejrychlejší ani nejpohodlnější cesta, jak něco rychle zjistit na internetu ...

pna

"A i kdyby posílalo, tak ho čtu nepravidelně tak jednou týdně. Znamená to, že nemám zájem cokoliv doplnit/vysvětlit?" Je to tvoje věc jak často čteš e-maily, ale příliš nechápu k čemu e-mail vůbec máš když ho čteš pouze tak jednou týdně. Nečtení e-mailů vůbec nemusí znamenat nezájem zde na poradfně v diskuzích něco doplnit nebo vysvětlít.
"Email už dávno není nejrychlejší ani nejpohodlnější cesta, jak něco rychle zjistit na internetu ..." Velmi se v tom mýlíš. E-mail není přímo určený ke zjišťování něčeho na internetu. Je určený především ke komunikaci s lidmi, úřady, firmami atp. E-mail je výborná věc ke komunikaci, ale asi není příliš efektívní pro ignoranty kteří e-maily příliš nečtou. Mne e-mail slouží velmi dobře a to nejen na upozornění na nové příspěvky z různých diskuzí, ale i na např. komunikaci s firmami a obchody když se chci na něco zeptat, na zasílání faktur a vyúčtování, chodí mi na něho notifikace o platbách z bank, upozornění na různé události atp.. To vše bych se bez e-mailu asi jen tak jednoduše nedověděl a musel bych to pracně chledat v internetu.

@pna email mám na různé věci, které až tak nespěchají, chodí mi tam například různá potvrzení objednávek a úhrad (ale to vidím hned na stránkách eshopu), upozornění na termíny dohodnutých schůzek (ale to mám v kalendáři), zápisy ze schůzí (na kterých jsem byl), různé výzvy, akční ceny a tak podobně. Na nic z toho nepotřebuju reagovat obratem, ne většinu nepotřebuju odpovídat vůbec.

Za poslední měsíc tam byla jen jedna věc, která byla akutní, když jsem něco s kamarádem dohadoval po telefonu, on řekl "počkej moment, já ti pošlu emailem pozvánku na tu platformu, co mám doma" a já mu po minutě napsal už na té platformě, že jsem se tam dostal. Ale to jsem věděl, že tam ta akutní věc právě přistála, protože jsme o tom mluvili na telefonu.

Nicméně to byla odpověď na @ben který psal že nepoužití mailu = nezájem, a já se uvedl jako protipříklad.

A protože chodím jen na relativně malý počet diskuzáků, tak je pro mě jednodušší jednou kliknout na startovní stránce prohlížeče na odkaz, který mi rovnou skočí na "nepřečtené", nebo "nejnovější", nebo něco takového pro daný diskuzák a vidím, co se tam vylíhlo nového, místo toho abych se prohrabával záplavou emailů, kde by novinky z méně ukecaných diskuzáků byly zahrabané mezi strašnou spoustou upozornění na příspěvek z těch ukecaných - a pak se tím postupně pročítal. (Teď jsem byl o víkendu na conu, za tu dobu bych odsud dostal upozornění na asi tak 60 nových debat a 90 nových příspěvků v nějaké navštívené debatě a mezi tím by bylo zahrabané jedno upozornění na novou reakci na jiném diskuzáku a žádné upozornění ze třetího, kde nic nového nebylo. Když si do nových tabů rozkliknu tyhle tři diskuzáky, tak ty 2+0 uvidím hned, bez hledání a tab zavřu jedním klikem, nebo klávesovou zkratkou - mnohem rychlejší a pohodlnější. A když takhle rozklikám všechna obvyklá místa, tak než to stihnu, tak už je první načtené a nemusím na něj čekat, než ho pročtu, jsou načtené vuž všechny.)

Já neříkám, že je email obecně na nic, ale zrovna pro upozornění na nové reakce z diskuzáků ho osobně nepoužívám, protože mám jednodušší a přehlednější cesty. Naopak na spoustu věcí ho používám běžně, ale ty zase nespěchají.

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, tato poradna, resp. zdejší otázky a odpovědi kopírují náladu a dění v reálné společnosti. Takže, zde to nemůže být jiné a Váš postřeh je správný (svět se nemění k lepšímu a bude to už jen špatné nebo ještě horší). Zdravím!
kdosi

To musí být určitě pravda, to říkali před starými Řeky a Římany i Etruskové :)

ben®
kdosi - mám dojem, že jim šlo hlavně o zkaženou mládež, která nectí stáří .
kdosi

Jo to taky :) To se taky nikdy neomrzí :)

jk2021
hodnocení

4x

Na jednu stranu souhlasím, že mnoho "rádců" reaguje nemístně až hrubě/zcela mimo mísu, což by si mohli odpustit, ale na stranu druhou je např. rada "zajdi si za odborníkem" mnohdy to nejlepší, co lze tazatelům poradit.

Spousta lidí totiž nechápe, že na poradte radí úplní laici (proto je třeba je na to upozornit) a lepší, než někomu, byť nevědomky, uškodit "babskou radou" či nějakým pseudovědeckým ezoblábolem, je ho odkázat na povolanější osobu, tedy lékaře či jiného odborníka na daný problém. To není nic urážlivého, ani snaha tazatele odbýt, ale naopak mu, co nejlépe posloužit.

pna

"je např. rada "zajdi si za odborníkem" mnohdy to nejlepší, co lze tazatelům poradit." Ale takto jednoduše by se dalo radit naprosté většině zdejších tazatelů a tato poradna by pak byla asi k ničemu. Myslím, že pravidlo Z4 kde je mj. uvedené, že "Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!" tu nemní jen tak z legrace a proto aby se to nerespektovalo a ve velkém porušovalo. Pro tazatele je často jednodušší, lepší a rychlejší se zeptat na něco zde na poradně než hledat nějakého odborníka který se možná může jako odborník jen tvářit a poradit mu kdo ví jak. Pokud někdo na něco nedokáže poradit tak ať raději neradi než aby někomu doporučoval kde si to má zjistit nebo koho se má poradit, protože takové rady jsou pro tazatelé asi většinou k ničemu.

@pna Teď jste tomu nasadil korunu.

"Pro tazatele je často jednodušší, lepší a rychlejší se zeptat na něco zde na poradně než hledat nějakého odborníka který se možná může jako odborník jen tvářit a poradit mu kdo ví jak"

Takže dle vás, je lepší si zajít zde na poradnu a hledat nějakého odborníka který se možná může jako odborník jen tvářit a poradit mu kdo ví jak;)

.

pna

juraja: A podle tebe je lepší zde na poradnu vůbec nechodit a každou radu kterou někdo potřebuje chledat často pracně v internetu tzv. googlením nebo zhánět nějakého odborníka který mu možná bude ochoten poradit než se zeptat na to zde na púoradně? Co je až tak hodně špatného na tom, že se někdo tu na poradně na něco zeptá? A co pravidlo Z4 této poradny, to je tu podle tebe jen tak z legrace, že ho odmítáš respektovat? Zkus navrhnout adminovi aby tu jeho poradnu zrušil, protože podle tebe je asi zbytečná když jakoukoliv radu se dá tzv. vygooglit nebo ji zjistit u nějakého odborníka. Předpokládám, že by jsi u admina asi určitě s tím neuspěl, protože by pak neměl kde vkládat to velké množství reklamy. Lidi buďte si k sobě navzájem laskaví a pokud můžete tak poraďte těm co nějakou radu chledají a neodbývejte je ne příliš slušným najdi si to tam a tam nebo zeptej se tam a tam.

@pna Můj doktor ma na dveřích cedulku.;)

"Vaší diagnozu kterou jste si našli na Googlu, si ještě nechte potvrdit u druhého vyhledávače, třeba Yahoo"

pna

juraja: Takže ty k doktorům vůbec nikdy nechodíš a nepotřebuješ je ani kdyby jsi např. měl zlomenou ruku, tržnou krvacející ránu nebo teplotu 45°C atp. a rady co s tím si hledáš na Googlu a potvrzuješ třeba na Jahoo? Člověče přemýšlej alespoň trochu nad tím co tu píšeš.

Ne @pna Právě že si k tomu doktorovi zajdu a nehledám lékařské rady na internetu.

Chápeš, nebo pochopils vůbec, co to cedulkou můj doktor myslí?

Hele minule se se zde někdo ptal na jednu lékařskou diagnozu.

Prý. když si šáhne prstem na pravý bok, tak ho to bolí, To samé když si šáhne na čelo, nebo na ucho.

Hádej jaká byla diagnoza?:-D

kdosi
01.12.24 19:20
pna

juraja: "Hele minule se se zde někdo ptal na jednu lékařskou diagnozu." A proč by se tu někdo nemohl zeptat třeba na lékařskou diagnozu, pokud se zeptá slušně a není to nějaký nesmyslný dotaz?

Jura, bacha...

Na co prosím pane Milane?

jk2021

pna: Jednoduše proto, že jako laik nemůžete už z podstaty věci tazateli dát správnou odpověď, ani samotní lékaři nedokáží určit přesnou diagnózu z pouhého, často ještě extrémně vágního, popisu příznaků.

Ale proč to vlastně píši, když tu všichni tak akorát krmíme trolla... jinak si tu vaši už moc okatou zabedněnost prostě nedokáži vysvětlit.

ja

"... Prý. když si šáhne prstem na pravý bok, tak ho to bolí, To samé když si šáhne na čelo, nebo na ucho. Hádej jaká byla diagnoza?"

To už jsem někdy slyšel. Byla to blondýna se zlomeným prstem. :-D

pna

jk2021: "laik nemůžete už z podstaty věci tazateli dát správnou odpověď," Vždy je třeba každou radu tu na poradně a to nejen ohledmně zdravi brát s rozvahou. V naprosté většině tu radí hlavně laici i když někteří se tváří jako velcí odborníci na danou věc. Jsou tu mezi námi lidí kteří mají s různými záležitostmi vlastní zkušenosti a tak proč by nemohli poradit i když nejsou na danou záležitost odborníci? Je na tazatelích jestli některé rady využijí nebo ne a pokud ano tak na vlastní zodpovědnost.
"tu všichni tak akorát krmíme trolla..." Pokud nechceš být krmený tak netrolluj.

Troll napomíná ať ho nikdo netroli, svět se v prodloužené záda obrací *mala*

Juro, každý se baví podle svého...

No jo, zase máte pravdu Milane *placni*
pna

juraja: Klidně bych se vsadil, že ani nevíš co to troll je a píšeš tu tak o něčem o čem nevíš vůbec nic.

milancukrar: A ta tvoje zábava je nenávist vůči někomu kdo má jiné názory na různé věci než ty a kdo ti není sympatický. Právě o takových jako ty tato diskuze mj. je.

Mnohonickovy @pna kdybys psal do této poradny pod jedním nickem a netroli pomalu v každém dotazu, tak bych tě možná vzal vážně.
Končím...,
pna

juraja: Takže potvrzuješ, že nevíš co to troll je. Je dobře, že končíš když nemáš s něčím rozumným k tématu této diskuze přispět, ale jsem zvědavý jestli to myslíš vážně.

hodnocení

4x
Problem je v tom, ze lidi, kteří tady byli kdysi, tak uz to vzdali, někteří postoupili na onen svět a zůstali někteří jedinci s pantentem na rozum, kteří maji leckdy v oblibě vic prudit nez radit. Pak to možná tady tak vypadá. A ta hra s bodiky, kdy se mezi sebou boduji zname nicky bez ohledu na obsah odpovedi tomu davaji korunu. To pak lehce nove prichozi radce muze demotivovat a raději to vzdají. Já už tady taky jen obcas nakouknu a uz radeji chodim jinam.
444

Je to tak. Vzpomínám si třeba na několik diskuzí ohledně plovoucích podlah. Odborník podlahář poskytl jasnou radu a doložil ji i videem, ale sesypalo se na něj několik "odborníků" s tím, že radí nesmysly - samozřejmě sbírali spoustu bodíků. Čemu potom má tazatel věřit a jakými radami se řídit?

pna
04.12.24 13:03

honzas1: *palec*

pna
hodnocení

3x

Téměř každá diskuze která není moderovaná se s časem stává místem kde přichází řádit ti co jim nejde o věcnou diskuzi na určité téma nebo poradit někomu, ale pouze o rozpoutávání dohadů a prezentaci jejích neslušnosti a táto poradna není vyjímkou. Takoví často dokážou jejích řáděním věcnou a klidnou diskuzi dovést do stavu nediskutovatelného. Také je tu dost takových co nedokážou unést to, že má někdo na něco jiný názor než oni a proto se snaží každého s jiným názorem intenzivně kritizovat, pomlouvat a zesměšňovat. Pravidla poradny jsou tu asi proto aby se vědělo co je tu žádoucí porušovat a porušují je i ti co by tu jejích dodržování měli hlídat. Také se mi často nelíbí to, že tu někteří zakládají diskuze, položí nějaký dotaz a dále se už do té diskuze nezapojují a nereaguji na doplňující otázky, čímž ne příliš slušně dávaji najevo, že jim o nějakou radu asi nejde a že dotaz tu dali pouze jen tak z legrace. Admin na to vše kašle a je mu to všechno jedno, protože ty diskuze a porady tu má pouze proto aby měl kde vkládat to přehnaně velké množství reklamy. Takových diskuzí je v internetu mnoho kde si někdo založí nějaké fórum a na udržování ho na nějaké slušné úrovni kašle. Připadá mi, že stav této poradny jaký tu je tu byl už dříve, ale poslední dobou se to tu pomalu zhoršuje.

Pomoci může skoro každý. Stačí použít tlačítko nahlásit. Jen remcat je snadné, ale udělat něco pro zlepšení to už je moc.. *palec*

Nezbude, než toto tlačítko začít používat, protože urážky a zesměšňování se zde množí.

maky, a po nahlášení se text skryje a dotačný se hněvá, že on nic, páč ty ostatní taky porušují a on ne. Ani ta urážka toho druhého není přeci urážka.

Atd..mnozí by mohli vyprávět ...,

pna

clayman: Možná dobrá rada, ale pouze pro ty co to tlačítko nahlásit tu mají k dispozici. Je také otázkou jestli je tu někdo kdo na to nahlášení patřičně zareaguje a nebo to záměrně nechá tak bez jakékoliv odezvy.

milancukrar: Smutné ale je, že pravidla poradny a slušné chování často porušují i tí co by to tu měli hlídat včetně tebe, protože dobře ví, že jejích příspěvky nikdo nebude skrývat a sami si je neskryji. Mít určité pravomoce na této poradně občas znamená i jejích zneužití.

ben®
pna - to tlačítko je k dispozici pro přihlášené uživatele poradny. Mohu Vás ubezpečit, že po jeho použití reakce od sys či admina vždy přijde, ale není to (většinou) ihned, protože tu není něco jako stála služba. Každopádně uživatel nahlásí, sys a admin vyhodnotí oprávněnost hlášky a buď zasáhnou nebo nikoliv. A jsou to taky "jen" lidi, tak do vyhodnocení oprávnění hlášky vkládají svůj názor, protože pravidla poradny jsou obecná.
pna

"pravidla poradny jsou obecná." A hlavně nezávazné když se jich velmi často porušuje ve velkém a nikdo proti tomu nezasahuje nebo jen velmi výjímečně.

ben®
pna - mám řešení a úlevu Vašeho problému. Zaregistrujte se, přihlašujte se a užívejte si tlačítka Nahlásit.

Mačkat tlačítko Nahlásit je zde zbytečná ztráta času.

Ja kdyz ho pouzil, tak to bylo bez vysledku, protoze se jednalo o sysla... Skoda registrace.
pna

pckop, honzas1: *palec* *palec*

hodnocení

3x
Reakce na této poradně je úměrná položenému dotazu.
Pokud je dotaz normální a žádný hejt, tak odpověď je vždy normální.
No ale je fakt, že poslední dobou sem přišli lidé, kteří si honí jen své ego.;)

hodnocení

0x

Já jsem zde teprve rok, ale co vadí mně je zdejší ezomafie, která tu hezkými řečičkami odklání pozornost od absurdnosti, nebezpečnosti a nesprávnosti svých tvrzení. To nasere jak se říká i mrtvého, a přesně proto se zde možná změnila ta atmosféra.

Změna z usmátých babiček, které chodí vědmám cpát peníze do kapes a žijí výhradně podle horoskopu z Žena a život, biorezonují s kvantovým vesmírem a krmí se cukrovými kuličkami na kriticky smýšlející osoby, které tyto babičky vracejí nohama zpatky na zem a strefují se do jejich absurní víry v nereálno. Tam dochází k tomu rozporu. Ale tak to má být a jsem za to rád.

Jdeme dál a nepolevujeme.

nox®

Tak vaše reakce také k situaci zrovna nepřidávají a kromě generických odpovědí průměrné AI, leč správných, jste tu latentně pozurážel snad polovinu tradičního osazenstva, včetně tohoto příspěvku. Je úplně jedno, jestli jsou jejich příspěvky takové nebo makové, někdy je fajn si k uniformí odpovědi, kterou vám vygeneruje nějaký chatbot, přečíst i nějakou tu "babskou radu".

ben®
chlochydess - 113 dnů není rok .

Nevim, kam svou nevyžádanou odpovědí míříte, nicméně tazatelka položila dotaz a já na něj podle zvyku a významu Poraďte odpovídám.

A malá poznámka - já se nepotřebuji spoléhat na AI. Tu přenechám mozkově méně vybaveným. Já reaguji výhradně svou živou I.

@bez Na Poraďte se dá existovat i bez založení profilu, takže Vaše nepovedená detektivní mise nezjistila reálnou dobu přitomnosti mé odoby na stránce.

ben®
chlochydess - máte pravdu. Měl jsem dojem, že zde nejste nováček a již dříve jste nás často oblažoval svou moudrostí .

Ano, bez toho doslova nemohu žít, navíc i před profilem jsem používal svou přezdívku. Žádné tajnůstky.

petulas
hodnocení

chci podekovat za vase reakce a hezky advent

pna

Také přejí hezký advent a bížící se vánoce. Škoda, že jsi se tu nezapojila více do diskuze, ale asi chápu důvody proč.

uzivatelka122
hodnocení

0x
Ano, taky to vidím a vnímám, lidé jsou horší a budou ještě víc. Je to psané i v Bibli, v posledních časech budou lidé neskutečně zlí.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]