Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz ohledně tvorby travních ploch například v železničním modelářství, nebo při tvorbě diorámat. Vím že se dají různé posypové materiály na tvorbu modelové krajiny koupit v modelářských potřebách. Viděl jsem také že si ji lidé i sami vyrábí například obarvením jemných dřevěných pilin. Já jsem si například natrhal zelený mech, který roste v trávníku, usušil ho na topení a poté v mixéru nasekal na jemné kousky, protože jinak by se to použít ani nedalo. A ten můj dotaz je takový, jestli tento způsob využití mechu na tvorbu travního porostu je také možný? myslím si že jsem někde už viděl také mech takto využívat ale chci se ještě raději zeptat. Jestli třeba ten mech po nějaké době neztrácí svoji přirozenou barvu a nebledne.
Děkuji za případné odpovědi.
Třeba ze zelené molitanové houbičky na nádobí tence nastříhat, na nasekat, nastrouhat, možná i krátce pomixovat.
Nebo nějaký zelený filc, n. chlupatý textil. Existují fixy na textil, nebo permanentní fixy barevné, těma bych to dopuntíkovala..Nebo zelený chemlon či vlnu nastříhat na kratičké chloupky...Ty rostlinné zeleně uschnou a vyblednou.
Dá se použít třeba barva na vajíčka. Navíc není jedovatá. To bych zkoušela na různé materiály, jak chytne. Třeba na krátce pomixovanou rýži. Plno věcí se dá posprejovat tak, že okolí překryju a přelepím, aby barva dopadla jen kam chci.
Tady posílám odkaz na jedno video co jsem viděl. Je to o tom využití pilin jako trávy. Pán ve videu na barvení používá akrylové barvy ale myslím že se ho někdo v komentářích pod videem ptal, jestli je možné používat i temperové barvy a autor videa mu na to odpověděl že i ty je možné použít. Takže asi bych to viděl na ty piliny, protože těch máme doma dost.
Ještě posílám jeden odkaz na video, kde pán na výrobu trávy používá nastříhané provázky, takové ty z toho přírodního materiálu, jen teď nevím z čeho se vyrábí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.