Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás.Mám takovou otázku.Povídala mi máma,že do práce jejího přítele do kanceláře prý volá mobilní číslo a říká tam věci,které není potřeba nikde dále roznášet a ventilovat.Ikdyž jsou pravdivé,znáte to.
Paní účetní mu řekla jaké číslo tam neustále volá a on po poradě se mnou a s mojí mámou a po kontrole seznamů jsme toto číslo identifikovali.Jenže nám všem se nezdá,že zrovna majitel tohoto čísla by dokázal takto škodit.Nemá na tom žádný prospěch a ani zlou Vůli. Máme spíše podeždření na jinou osobu,která má dlouhé prsty a intrikaří až dost.
Volali jsme i na operátora a tam nám řekli,že to není možné,že není možné hacknout telefonní číslo.
Tak se zkusím zeptat i zde,než na dotyčného,pokud bude tato činnost nadále pokračovat tak jak se říká uhodíme.Je to možné nějak udělat? Je možné hacknout telefonní číslo?
Ještě mě napadlo vysvětlení,že je v tom třeba i namočená paní účetní a záměrně to hodila a podstrčila ono telefonní číslo aby to vypadalo jinak.Nevím.jen se snažím mojí mámě pomoci.Sám bych v tom měl rád jasno
"... ,než na dotyčného,pokud bude tato činnost nadále pokračovat tak jak se říká uhodíme. ..."
Jen doporučení: Než na něj "uhodíte", tak by jste měli získat nějaký důkaz, protože bude asi popírat, že něco takového dělá. Byl by problém jeho hovor nahrát?
Pokud to nejde přez nějaký záznamník hovorů, tak třeba sluchátko telefonu přiložit k nějakému diktafonu a pod.. Potom za ním můžete zajít a konfrontovat ho se záznamem, měl by jít poznat i jeho hlas.
Já to pochopil tak, že se zeptal účetní, ta se koukla na výpisy z účtu firemního telefonu, kde se pořád opakovalo jedno číslo volajícího a časy přibližně seděly a řekla, že tam asi volá číslo 123 456 789, protože tam má už 15 hovorů a není to známý firemní zákazník.
A tazatel a máma a přítel začli zkoumat, co je to za číslo a buď ho vygooglili (pokud třeba má to číslo jako kontakt v nějakém inzerátu, nějak podniká, je jako kontakt v nějaké firmě nebo tak něco, tak to google často najde), nebo našli v jednom ze svých mobilů, že takové číslo má Pepa Vonásek.
(zkusil jsem si dát do googlu svoje číslo jako "123 456 789" a dát vyhledat přesnou shodu, našlo mě to na nějakém diskuzáku pod přezdívkou, to už by mnohým stačilo, po zadání přezdívky se objevilo někde zcela jinde i moje jméno. Zkuste si to se svým, třeba vás to taky najde.)
Ale co se hackování týče, tak
Na poraďte je zakázáno
- Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.
a hackování je trestný čin
No, i analogové příchozí hovory už nějakých pětadvacet let mají příchozí CLIP, Takže volaný dostává volající číslo i na analogu. Pokud tedy volající nevyvolá funkci skrytí.
Jenže ta funkce skrytí CLIP se aplikuje až na úplně poslední ústředně, takže pokud jsi vlastníkem té ústředny, tak skrytí Clip na tebe nefunguje (když to vypneš). Proto se neskryješ blokací CLIP, když voláš operátorovi, policii, Firmě, co má vlastní velkou ústřednu napojenou přes SS7.
Pokud ovšem tazatel není ani schopen zapsat datum čas, a nechat si vytáhnout volající čísla a spárovat si to, A je to na úrovni domněnek, tak .. haha
Pokud se tak neobratně ptáš na to, zda jde spoofnout telefonní číslo, tedy volat z čísla tvého souseda, I když ve skutečnosti mám jiné číslo, tak ano, šlo to. Ale pouze s vyššími znalostmi, které jistě nemá běžný člověk. Ale i běžný člověk se dokázal dostat k této chybě a trošku jí s neužít v jednom systému, třeba jeden zedník
K tomu přeci stačí si to číslo vysledovat a zavolat na něj zpátky a hned zjistíš jestli to bere ten stejný člověk jako později volal... Jenže vyjá si nedokážete ani zobrazit číslo volajícího - to máte nějaký předpotopní 50 let starý telefony?
Jinak dříve v dřevních dobách, to je tak 30 let zpátky, tak byla služba Telecomu "zachycení škodlivého volání", nejsem si jistý jestli to šlo u analogu nebo jen u ISDN, a stálo to 500,-
Evidentně to bylo o tom, že někdo musel manuálně v databázi opa najít identifikaci A udělat votom protokol a dopis. No, nevím, jestli by tahle částka v dnešní době Někoho přiměla k využití takové služby
Všem děkuji za odpovědi.Asi jsem to ne dokonale vysvětlil o co mi jde.Nechci žádný návod,jak "hacknout" číslo.
Prostě příteli mojí mámy někdo volá do práce a dělá problémy roznášením citlivých informaci.Ano,má máslo na hlavě,ale kdo dnes ne,že..A jelikož to číslo je vidět na mobilu tak mu to paní účetní řekla o jaké číslo se jedná.protože i ji samotnou to obtěžuje.
A po kontrole čísel v našich mobilech,jak jsem psal..tak jsme zjistili o koho jde. Je to někdo z naší rodiny,ale nám se nezdá že by to mohl takto být uvědomělý a škodit ten dotyčný.Máme podezdření spíše na někoho jiného.
Tak proto se zde ptám,že jestli to třeba nedělá někdo jiný a použil k tomu toto číslo.Zkrátka jestli to nějak jde si vypůjčit cizí číslo a volat tímto číslem..ikdyž mám jiný mobill a jiné číslo..Ale je to prostě komplikované a zřejmě to nejde snadno řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.