Nejste přihlášen/a.
Má žena vařit a muž opravovat?****Podle mne si příklad neberte, páč já prosazuji názor, že ANO.
Já zvládnu uvařit kafe, čaj, snad i ohřát párky. Jídlo vaří pouze žena. Ale když upadne knoflík od sporáku, vše mi vypadne z ruky a jdu to opravit. Takže já opravuji téměř všecho, dokonce i pro snachu. Vnuci říkají, dědečkovi zlaté ručičky.
Přeji hezký víkend
Mám kamarády, manžele, bezdětní, každý si nakupuje sám, každý si i vaří sám. Ale kámoš je maximálně šikovný a celé okolí toho využívá, někdy zneužívá jeho šikovnosti.
Zjímalo by mě, co děláte v zimě když se tráva neseká a nebo co byste dělal v bytě, kde není zahrada když by vaše manželka uklízela, vařila, prala...Tím nijak nerýpu, ale mám kamarádky, které uklízí, vaří v bytech a jejich přítelové hrají hry a chodí do posilovny a do hospod. A já si říkám, jak si to ti lidé v bytech rozděluji, kdyý tam ta práce pro muže není. Žádného chlapa co by uklízel neznám, vařit umí asi 3.
Mému tedy určitě ne
Jsem vdaná 41 let a po celou dobu vaří manžel a vaří rád a výborně.. určitě líp, než pokud bych musela vařit já.
Mně určitě nevadí, když nechce dělat něco, co ho nebaví, nebo mu nejde, vztah by měl být mj..o vzájemném porozumění, respektu a toleranci, nikoliv o nějakém trucu, jinak to nefunguje.
Lidi jsou různé, zvláště pak některé.
Ta kamarádka to teda fakt vylepšila, když už musí utrácet za řemeslníky, tak navíc utrácejí i za restaurace
Člověk se tu dočte o ledasčem, třeba že někteří muži trvají na vařeném masitém jídle ve 12:00 a sami pro to nehnou prstem, a pokud jim to někdo neudělá a nedonese pod nos, tak by zhebli hlady.
Já zase šovinisticky tvrdím, že vaření přece nemůže být tak složité, když to zvládne i spousta ženských
(Ono je poměrně málo činností, při kterých je potřeba používat genitálie )
Dlouhou dobu jsme to měli tak, že vařil ten, kdo dostal dřív hlad, protože jsme měli dny nepravidelné. Takže jsem vařil tak 3 z 5 jídel. Pak se nám rozvrh nějak ustálil a nějak se samo vytříbilo, co kdo vaří líp a snáz, takže to máme rozdělené podle toho. Některá jídla vařím já, jiná ona, některá vaříme na střídačku a další vaříme společně.
No a s domácíma opravama to máme podobně.
---
Takže protože umím jak vařit, tak dělat opravy, tak by mi nevadilo, kdyby partnerka neuměla jedno nebo druhé, protože v tom na ní nejsem závislý.
Vadilo by mi, kdyby partnerka z lenosti a neochoty učit se nedělala doma nic.
Ale třeba péči o děti beru jako práci na plný úvazek 24 hodin denně a nevadilo mi vařit, kdykoli jsem byl doma, uklízet a pomáhat s nima i v noci.
Já to vidím takto:
Kdo umí vařit, ten by měl vařit. Dnes jsou to velmi často právě muži, protože jejich rozmazlené neschopné dívenky čumí 24/7 do mobilů, ale ne na recepty, nýbrž na totální kraviny k životu nepotřebné.
Kdo je manuálně zručný, ten by měl dělat drobné opravy. To ovšem neplatí pro dnešní generaci sněhových vloček, pro které je jedinou manuální zručností narvání nabíječky do zásuvky a pak čumět do čerstvě nabitého mobilu.
Co z toho vyplývá? Vyplývá z toho, že dělení úkolů podle pohlaví dnes nefunguje. Existují pouze totální neschopáci, kteří nedovedou absolutně nic nebo lidé, kteří si dovedou vše udělat sami - vaření i opravy. Takoví vlastně ani partnery nepotřebují, protože k čemu vlastně. Život je černobílý.
Jasně. Sexuálně se uspokojit taky zvládneš sám, když je ti smutno, tak se klidně můžeš i sám pohladit a utěšit a ještě při tom ušetříš.
Ale nějaká generalizace typu "všichni muži" zde vážně neplatí.
Pro mě holt je partnerka něco víc, než jen laciná námezdní síla na provádění prací.
Mě vyhovuje, že mám někoho blízkého, kdo mi rozumí, s kým se můžu smát, i probírat vážné věci, komu na mě záleží a mě záleží na něm.
I když se to nedá přepočítat na peníze a exaktně vyčíslit, kolik přesně korun jsem ušetřil.
A taky samozřejmě chci mít děti, stejně jako je měli moje rodiče, prarodiče a všichni předci bez vyjímky.
S tebou, můj samozvaný ultrafanoušku, se už nebavím, protože tvůj kamarád mi maže komentáře. Dej mi mail a já tě pošlu do víškam přes něj.
Zde krasně vidíte, jak mně můj samozvaný fanoušek a obdivovatel kdosi sleduje napříč celým Poraďte a to i pod komentářem, který jej nemusí jinak vůbec zajímat. On pouze stříhne, kde a jak se dostat ke své modle. S takovými já na pivo nechodím. Ani by mi nechutnalo.
Hoši, naučte se rozlišovat ženskou na zábavu a ženskou na vztah, případně na trvalý vztah... nejspíš se máte oba ještě co učit...
Ps: Právě protože se už dnes nepotřebujeme, najit někoho na dlouhodobý trvalý vztah dneska je docela problém... Hlavně protože většina to vůbec nepochopila viz první odstavec
Do manželství jsem vstupovala s tím, že vaření a domácnost bude moje doména. Tak i bylo a já to považovala a považuji za normu a většinou mne to bavilo a baví..Ovšem pak narazil můj syn, kdy nevěsta na svatbě vykřikovala, že vařit nebude. Myslel si, že je to humor, ale ona neuvařila ani malým dětičkám. To jsou ty rodinné vzorce. Rekonstruoval dům a nechápal, že matka od dětí si v kuchyni neví rady a musí si poslat pro pizzu.. No, nedopadlo to.
To by mě zajímalo, jak by svatba (ne)dopadla kdyby zase on vykřikoval že rekonstruovat dům a nosit domů peníze nebude
Svatba /oba VŠ/ proběhla před 20 lety, manželství se rozpadlo po 7 letech. Ona měla vyšší plat, tak na MD šel on a přitom dál rekonstruoval. To byly situace! Třeba když čistil studnu a kloučka měl v sedačce na zádech. Nebo mu dal kladivo a hřebíky a dvouletej všechny zatloukl do vyřazeného trámu.
"... na svatbě vykřikovala, že vařit nebude. ..."
Není to trochu pozdě až na svatbě řešit, kdo co bude nebo nebude v manželství dělat?
Připadne mi to jeko v seriálu "Svatba na první pohled", kdy se lidé, kteří se vůbec neznali, poprvé v životě uvidí při skládání svatebního slibu.
Žena domácnost, muž peníze a vše ostatní. To bylo kdysi, protože většina žen práci nemohly mít, ani pro ně nebyla, krom jejich hospodářství. Ale dnes to tak říct nemůžeme, protože žena většinou stejně jako muž pracuje. A pak má žena přijít domu a ještě se starat o domácnost? Za mě by se měli starat na půl. Nicméně já pracuji, žena pracuje, ona má domácnost, já mám na starosti barák a zahradu. Pokud nemám co dělat, pomáhám jí a nesedím u televize. A pokud by žena neuměla vařit? Tak ne, nebyl bych s ní, i přesto všechno prostě vařit bude umět. Děti ji stejně donutí, a pokud ne, tak je to ženská k hovnu. Sorry. I když je emancipace krásné téma, pořád jsou to jen ženy, které nedokáží korektně vést nebo řešit důležité situace, ale snaží se. Pokud na to muž má peníze, tak nemusí umět nic z toho.
Malý příklad,absolvent ekonomické školy pracující jako vedoucí ekonomického úseku co asi tak může opravovat?
Tak na netu se dá najít spousta návodů i videí, výsledek je bezpečný i při značném odchýlení se od správného postupu (a většinou i dobrý), takže technicky založený člověk to zvládne přibližně stejným způsobem, jako podle netu postavit skleník, stůl, vyměnit baterku a disk v notebooku, nebo vybetonovat zídku.
Stejně jako u těch ostatních to i tady asi ze začátku půjde pomalu a s dlouhou přípravou a výsledek nebude třeba oslňující (teda s vyjímkou přípravy dortu s matovou polevou ), ale nejspíš bude použitelný a po několika opakováních už to půjde snáz a líp
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.