Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tolerování nedostatků u přátel

Od: lexa odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

máte nějaké kamarády, nebo dokonce přátele, kteří jsou třeba strašně fajn, rádi s něma vykládáte, chodíte na akce a podobně, ale mají něco, co vám na nich hrozně vadí, třeba nějaká charakterová vada, nesmyslný názor nebo úchylka, ale dokážete se přes to přenést, a nebo by jste se s takovým člověkem nebavili i když je vám s ním fajn.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

3x

Nedostatky běžné i běžné vrtochy, chyby či odlišné názory se dají tolerovat. Problém nastává u lidí kteří nedovedou komunikovat na stejné úrovni a musejí být vždy výše a nebo níže. Typicky jsou to osoby zamrzlé v dětství, osoby s narcistní či hraniční poruchou a manipulátoři. Obecně se tyto typy i prolínají a tak mají společné znaky. Problém je, že vás nedokáží brát jako plnohodnotného partnera, ale jedině buď jako autoritu kterou chtějí bezmezně uctívat (které se ve skutečnosti bojí a hltají její názory, respektují), nebo naopak jako podřízeného, či "kamaráda služebného" (jehož názory jsou chybné a nedůležité, není respektován, slouží zejména k pobavení). Občas se nedá poznat s kým máte ve skutečnosti čest dříve než nastane první větší konflikt nebo nouzová situace. Tedy tyto lidi neakceptuji a pokud se dodatečně dozvím že jsou jedním z těchto, většinou to končí odstřižením.

hodnocení

2x

Každý člověk je jiný. Kdybychom byli jako přes kopírák, tak by to byla docela nuda. Nemyslíte?

Ano, každý z mých přátel či kamarádů má něco, co při jisté "konstelaci hvězd" nějak vadí. Ovšem více než dostatečně to převažují jejich klady, kvůli kterým si jich vážím a kvůli kterým jsme přátelé či kamarádi. Kdyby byl ten poměr opačný, tak bychom se kamarády či přáteli nestali.

Obvykle je to tak, že čím bližší přítel to je (a větší pouto), tím jsou tyhle "vady" menší.

sakura
hodnocení

2x
Ano, jsem velmi tolerantní vůči nedostatkům svých přátel. Takže mám i přátelé oda kamarádky, které tíhnou ke komunismu nebo jsou nevěrné svým chlapů. Neschvalují tyto jejich charakterové preference, ale jsou to moji přátelé, ne adept na manžela.

hodnocení

2x

Mám několik dobrých kamarádek a mám je ráda takové, jaké jsou i s jejich chybami a nedostatky, protože i já mám plno chyb a nedostatků ve své povaze. Poznám třeba člověka, který na mne působí odpudivě, ani přesně nevím proč, prostě mi nesedí, tak s takovým se nikdy neskamarádím. :)

Já to přirovnám tak, že: s tímto kdykoliv půjdu na pivo, s tímto půjdu na pivo, ale jen jedno a s tímto na pivo nikdy.

hodnocení

0x

Určitě, páč nikdo nejsme stejný, ani v názorech na vše nemůžeme být stejní.

Příklad, on miluje dieslové auta, já jedině škodovku na benzin. On nenávidí cikány, já mám kolem sebe pracující cikáni, co pro mne dělali a dobře.

Takže v podobných diskuzích nepokračujeme a příště je ani nezačínáme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]