Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máte nějaké kamarády, nebo dokonce přátele, kteří jsou třeba strašně fajn, rádi s něma vykládáte, chodíte na akce a podobně, ale mají něco, co vám na nich hrozně vadí, třeba nějaká charakterová vada, nesmyslný názor nebo úchylka, ale dokážete se přes to přenést, a nebo by jste se s takovým člověkem nebavili i když je vám s ním fajn.
Nedostatky běžné i běžné vrtochy, chyby či odlišné názory se dají tolerovat. Problém nastává u lidí kteří nedovedou komunikovat na stejné úrovni a musejí být vždy výše a nebo níže. Typicky jsou to osoby zamrzlé v dětství, osoby s narcistní či hraniční poruchou a manipulátoři. Obecně se tyto typy i prolínají a tak mají společné znaky. Problém je, že vás nedokáží brát jako plnohodnotného partnera, ale jedině buď jako autoritu kterou chtějí bezmezně uctívat (které se ve skutečnosti bojí a hltají její názory, respektují), nebo naopak jako podřízeného, či "kamaráda služebného" (jehož názory jsou chybné a nedůležité, není respektován, slouží zejména k pobavení). Občas se nedá poznat s kým máte ve skutečnosti čest dříve než nastane první větší konflikt nebo nouzová situace. Tedy tyto lidi neakceptuji a pokud se dodatečně dozvím že jsou jedním z těchto, většinou to končí odstřižením.
Každý člověk je jiný. Kdybychom byli jako přes kopírák, tak by to byla docela nuda. Nemyslíte?
Ano, každý z mých přátel či kamarádů má něco, co při jisté "konstelaci hvězd" nějak vadí. Ovšem více než dostatečně to převažují jejich klady, kvůli kterým si jich vážím a kvůli kterým jsme přátelé či kamarádi. Kdyby byl ten poměr opačný, tak bychom se kamarády či přáteli nestali.
Obvykle je to tak, že čím bližší přítel to je (a větší pouto), tím jsou tyhle "vady" menší.
Mám několik dobrých kamarádek a mám je ráda takové, jaké jsou i s jejich chybami a nedostatky, protože i já mám plno chyb a nedostatků ve své povaze. Poznám třeba člověka, který na mne působí odpudivě, ani přesně nevím proč, prostě mi nesedí, tak s takovým se nikdy neskamarádím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.