Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trading - jak vytvořit, vybrat strategii

Od: ludekk odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
začal jsem se zajímat o trading - obchodování na burze.
Zatím jsem pochopil, že potřebuji mít dobrou a účinnou strategii a disciplínu.
Vše by mělo mít jasná pravidla, která se nesmí porušovat.
Teď jsem ve fázi, že nevím kde získat strategii která funguje a naučit se jí dobře obchodovat.
Případně jak si ji vytvořit?
Nezabývá se prosím někdo přímo tradingem? Je to zcela jiný styl než klasické investování do cenných papírů.
Děkuji za veškerou pomoc

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x

První funkční strategii získáte nejlépe v některém z kurzů které nabízejí aktivní obchodníci. Je dobré si vybrat vyhovující obchodní styl. Sám se zabývám jen swingovým obchodováním a k vývoji strategií používám skriptování v Amibrokeru. Samotné zadávání pak trvá zhruba 20 minut denně díky poloautomatickým skriptům které jsem si napsal.

Napsat novou strategii má nicméně svá jasná pravidla a chce to mít alespoň trošku nastudovatné svíčkové formace, supporty/rezistence, indikátory apod. - aby bylo možné se od něčeho odpíchnout + je nezbytné backtestovat na kvalitních historických datech (placených).

hodnocení

2x

Kolik času denně chcete tradingu věnovat? Od toho se odvíjí vše. Jednoduše - co od tradingu očekáváte? Chcete se tím živit? Přivydělávat? Gamblovat? Strategie je hodně věc psychiky, nátury jedince. Strategie, která obecně funguje, fungovat zrovna Vám nemusí. Abych poznal sám sebe a jaká strategie mi vyhovuje, musím si to odzkoušet sám, a to u mě trvalo 5 let. Trading je jen pro málo procent lidí, aby se tím živili. To je třeba si říct, všichni chtějí být tradeři, nebo si tak říkají, ale trader je ten, kdo je v ročním plusu takovém, aby pokryl jeho životní náklady na celý rok. Je to běh na dlouhou trať. Chcete obchodovat denně? Ročně? Nikdo vám nepomůže, jen vás můžeme nasměrovat, pokud vás a vaše ambice budeme znát. Rozepište se více, třeba na něco přijdeme.

ludekk
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za vyjádření.
Já doposud asi 2 roky investuji pouze do akcií, ale jelikož jsem dost netrpělivý čekat měsíce až roky na to jestli se společnosti bude dařit a cena akcie se vyhoupne výše mě neuspokojuje.
Rád bych si nejprve tradingem pouze přivydělával.
Mohu se zabývat tradingem v čistém čase 0.5 - 1hod denně.
Je to asi málo, ale více času při zaměstnání nemám.
Nic dalšího mě zatím nenapadá, co bych mohl o sobě napsat.
Děkuji za pomoc
utvv

Najdi si brigádu. Můžeš třeba roznášet letáky

Tak to raději zůstaňte u těch akcií a spořte si tím na důchod, lépe řečeno na předčasný důchod. Úplně nejlépe strategie DCA Bitcoin. Hodina denně není ani na textovou analýzu, natož pak technickou. Průměrný Trader sedí u PC více než 8hodin denně.

utvv

A z toho jich více než 79% prodělává :)

smode2

Do roka zkrachuje i 80% nově založených živností/podnikání. Nic výjimečného. Akorát se to nikde nepíše. To jen soudruzi z Bruselu touhle zbytečnou povinnou hláškou neustále dotírají na brokery. Je to pochopitelné - ono se tam dá i pěkně vydělat, ale žádný soudruh nechce, aby lidé měli peníze. Ideálem je vyděšený nemajetný závislý občan žijící od výplaty k výplatě trávící život v práci co si musí základní zboží/služby pravidelně kupovat - aby nikdy nedosáhl na nic vlastního, co by ho mohlo osvobodit.

Tímto bych doporučil tazateli opce. Běžné investování nabízí roční výnos cca 8-12%, opce cca 20% návratnost. Cesty jak zhodnotit účet o 100-150% ročně už jsou poněkud složitější a na dlouhou trať, ty zde ani zmiňovat nebudu. Navíc čím vyšší potenciální zhodnocení, tím vyšší obtížnost a větší pravděpodobnost neúspěchu (a naopak).

ludekk
hodnocení

Dobrý den,
děkuji za váš názor.
Těch 20% ročně by mi stačilo, za to bych byl moc rád.
Chci se zeptat, ty opce se dají naučit nebo je to v podstatě něco jako u akcií, že někteří vydělávají jiní prodělávají?
Děkuji za vyjasnění
smode2

Opce jsem sice kdysi ziskově obchodoval asi rok na papíře, nicméně už jsem vše zapomněl. Tedy, nevím:)Opět doporučím jedině nějaký kurz.

uly

Takže ti to doporučuješ a pak řekneš že o tom nic nevíš, ty seš dobrej ski žák

Bude to asi takhle, běžný indexové investování = 99% longterm vydělá

To co popisuješ ty, to se žere hromadu času a musíš se řádově více naučit, stojí to opravdu za ten rozdíl 10% za rok? Vítek tam nemáš rozhodně 99% šanci Je to risky Business :)

A každý kdo trade u je tak jednou či dvakrát prodělal svůj účet, neznám nikoho kdo trade u je a nějakých větších částkách a nezkrachoval

smode2
Pokud neznáš takový základ jako je složené úročení, chápu že se 10% navíc zdá málo. Ale není. Jinak tohle je na tradingu nejlepší: nemusím znát tyhle nesmysly kolem a stačí se soustředit na to jak vydělávat. Jenže většina miluje mikro management, zabývá se blbostmi, jen ne tím důležitým a pak mají risky byznys:-D a to ještě nevíš že moje strategie dávají kolem 30% ročně a ty nejlepší okolo 40% průměrně za rok, přičemž tento rok jedna z nich dala už 105%. Na reálných trzích. Živě.
Doporučím ještě tazateli jednoduchý Iron Condor - opční strategii.
ludekk
hodnocení

Děkuji všem za veškeré rady.
Budu se muset ještě hodně učit.
Ono to není vůbec jednoduché, jak se na první pohled zdá.
Na tu opční strategii se ještě rád podívám.
A co říkáte na pana Ševčíká, který pomocí umělé inteligence dosahuje ročně mnohem více jak 100% zhodnocení pomocí tradingu.
Děkuji

Umělá inteligence je jen robot, a čím víc lidi ho používá, tím víc je kontraproduktivní, jelikož nedokáže přechcat sám sebe. A pokud by dokázal každému jedinci udělat jinou strategii, pak by dokázal zničit i lidstvo. Takže na nějakého pana Ševčíka bych se zvysoka vybodnul. A 100% zhodnoceni za jaké období? Při klasické DCA Bitcoin strategii za poslední rok vydělali lidi 160%.. to vám nedá nikdo, ani banka, ani akcie, ani conseq, ani spořicí účet, ani stavební spoření...

ludekk
hodnocení

Děkuji za vyjádření, já pořád jen něco zkouším a nemám prostě styl co bych se naučil.
S mým časem 1hod denně by mi sedělo nejspíš swingové obchodování.
Zaujaly mě i akcie Warrena Buffetta - Berkshire Hathaway, kde zhodnocení od začátku roku má teď 31% to je opravdu nádhera. Šli by jste i do toh
Jaký máte na to názor?
Jinak ten trading se Ševčíkem má teď více jak 100% od začátku tohoto roku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]