Nejste přihlášen/a.
První funkční strategii získáte nejlépe v některém z kurzů které nabízejí aktivní obchodníci. Je dobré si vybrat vyhovující obchodní styl. Sám se zabývám jen swingovým obchodováním a k vývoji strategií používám skriptování v Amibrokeru. Samotné zadávání pak trvá zhruba 20 minut denně díky poloautomatickým skriptům které jsem si napsal.
Napsat novou strategii má nicméně svá jasná pravidla a chce to mít alespoň trošku nastudovatné svíčkové formace, supporty/rezistence, indikátory apod. - aby bylo možné se od něčeho odpíchnout + je nezbytné backtestovat na kvalitních historických datech (placených).
Kolik času denně chcete tradingu věnovat? Od toho se odvíjí vše. Jednoduše - co od tradingu očekáváte? Chcete se tím živit? Přivydělávat? Gamblovat? Strategie je hodně věc psychiky, nátury jedince. Strategie, která obecně funguje, fungovat zrovna Vám nemusí. Abych poznal sám sebe a jaká strategie mi vyhovuje, musím si to odzkoušet sám, a to u mě trvalo 5 let. Trading je jen pro málo procent lidí, aby se tím živili. To je třeba si říct, všichni chtějí být tradeři, nebo si tak říkají, ale trader je ten, kdo je v ročním plusu takovém, aby pokryl jeho životní náklady na celý rok. Je to běh na dlouhou trať. Chcete obchodovat denně? Ročně? Nikdo vám nepomůže, jen vás můžeme nasměrovat, pokud vás a vaše ambice budeme znát. Rozepište se více, třeba na něco přijdeme.
Tak to raději zůstaňte u těch akcií a spořte si tím na důchod, lépe řečeno na předčasný důchod. Úplně nejlépe strategie DCA Bitcoin. Hodina denně není ani na textovou analýzu, natož pak technickou. Průměrný Trader sedí u PC více než 8hodin denně.
Do roka zkrachuje i 80% nově založených živností/podnikání. Nic výjimečného. Akorát se to nikde nepíše. To jen soudruzi z Bruselu touhle zbytečnou povinnou hláškou neustále dotírají na brokery. Je to pochopitelné - ono se tam dá i pěkně vydělat, ale žádný soudruh nechce, aby lidé měli peníze. Ideálem je vyděšený nemajetný závislý občan žijící od výplaty k výplatě trávící život v práci co si musí základní zboží/služby pravidelně kupovat - aby nikdy nedosáhl na nic vlastního, co by ho mohlo osvobodit.
Tímto bych doporučil tazateli opce. Běžné investování nabízí roční výnos cca 8-12%, opce cca 20% návratnost. Cesty jak zhodnotit účet o 100-150% ročně už jsou poněkud složitější a na dlouhou trať, ty zde ani zmiňovat nebudu. Navíc čím vyšší potenciální zhodnocení, tím vyšší obtížnost a větší pravděpodobnost neúspěchu (a naopak).
Opce jsem sice kdysi ziskově obchodoval asi rok na papíře, nicméně už jsem vše zapomněl. Tedy, nevím
Opět doporučím jedině nějaký kurz.
Takže ti to doporučuješ a pak řekneš že o tom nic nevíš, ty seš dobrej ski žák
Bude to asi takhle, běžný indexové investování = 99% longterm vydělá
To co popisuješ ty, to se žere hromadu času a musíš se řádově více naučit, stojí to opravdu za ten rozdíl 10% za rok? Vítek tam nemáš rozhodně 99% šanci Je to risky Business ![]()
A každý kdo trade u je tak jednou či dvakrát prodělal svůj účet, neznám nikoho kdo trade u je a nějakých větších částkách a nezkrachoval
Umělá inteligence je jen robot, a čím víc lidi ho používá, tím víc je kontraproduktivní, jelikož nedokáže přechcat sám sebe. A pokud by dokázal každému jedinci udělat jinou strategii, pak by dokázal zničit i lidstvo. Takže na nějakého pana Ševčíka bych se zvysoka vybodnul. A 100% zhodnoceni za jaké období? Při klasické DCA Bitcoin strategii za poslední rok vydělali lidi 160%.. to vám nedá nikdo, ani banka, ani akcie, ani conseq, ani spořicí účet, ani stavební spoření...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.