Nejste přihlášen/a.
Použila jsem ji do jedné diskuze jako Severní Korea a od te doby mě neustále otravuje nějaký úchyl,.abych si dávala pozor, co používám, děkuji,
Severní Korea má zkratku KLDR (Korejská lidově demokratická republika) a SK může zmanenat lecos (viz starší příspěvky). Takže to vám chtěl asi říct. Ono to je opravdu nevhodná volba, to jak napsat SA když míníte Severní Ameriku, tomu by taky nikdo nerozuměl.
SA se používalo pro Student Agency. A taky to vypadalo blbě (jak víme tato zkratka patřila jedné neblaze proslulé nacistické organizaci). Naštěstí se přejmenovali na Regiojet a RGJ (nebo RJ, to se ale plete rail jetem národního dopravce) už tak blbě nevypadá.
Já bych navrhoval SSA nebo SSSA (Spojené státy (severo-) americké).
SK bych automaticky bral jako Slovensko, to je jeho dvoupísmenný ISO kód toho státu, ale zrádnost zkratek je právě v tom, že můžou vyjadřovat cokoliv a v textu se sluší při prvním použití zkratky dát její význam do závorky. Třeba SOGI (Second Order Generalised Integrator) a všichni vědi, že nemluvim o Sexual Orientation and Gender Identity, ale o jistém signálovém filtru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.