Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dají se jíst syrové jedlé Kaštany?

Od: jaruska® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme doma spor.Já říkám, že se dají syrové jíst a žena ,že jen po tepelné úpravě.Může mi někdo napsat ,jak to doopravdy je.Děkuji ,J.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x
Teoreticky ano,prakticky se to syrovy žrát neda. Možná tak masochista. Ochutnej a uvidis jak je to hnusný :-D Jetovaty to není.

mathew
hodnocení

1x
Všechno se dá jíst syrové. Jenom je většinou chutnější a bezpečnější to tepelně upravit.
Jelikož v kaštanu asi nebude spát tasemnice ani nic podobného tak si ho dejte klidně syrový.
nov

Všechno určitě ne. Pozor na syrové fazole!

liska5

I zelené fazolky se nekonzumují v syrovém stavu. Mají v sobě látky, které fazole /coby semena/ chrání před natrávením ve zvířecím a ptačím traktu, aby neztratily klíčivost. Proto se první namáčecí voda slévá a fazole se poctivě uvaří.

Pak taky mnohé jedlé houby je potřeba důsledně déle vařit, aby ztratily jedovatost.

Ty kaštany v syrovém stavu jsou nechutné. To má třísloviny, jako žaludy z dubu /stahují hubu/. Ony i pečené žádná velká sláva.

nov
hodnocení

1x

Syrové raději nejíst.

vimcojim.cz/...

hujerbratr
hodnocení

0x

Brambory, rýži a ... také můžeš jíst syrové, ale asi si moc nepochutnáš.

hodnocení

0x

Dají se jíst, stejně jako syrové brambory, ale není mi jasné, proč by to někdo dobrovolně dělal. Žena má pravdu a Vy se už poučte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]