Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor-dát ženě obraz?

Od: malir odpovědí: 14 změna:
Rád bych se zeptal na váš názor-spíš žen. Zkráceně.Kdysi jsem se zamiloval do jedné slečny, ale nikdy jsem jí to neřekl a ani nevim jestli to věděla. Uplynulo 25 let kdy jsme spolu ani nemluvili a ani nevím kde nyní bydlí.Pouze vim, že má rodinu (rozvedená se synem) i já mám ženu a na tom nechci nic měnit.
Rád maluji olejem a protože mi chyběla inspirace, tak jsem na Facebooku našel její starší fotku z doby před 25-ti lety a podle ní jí namaloval. Zkrátka ten portrét je dobrý a mě napadlo jí ho dát. Jak jsem psal,nevim kde bydlí tak bych musel přes její rodiče a aby nedošlo k nějakému nedorozumění tak bych ho dal anonymně (pouze zabalit,dát tam tel. jen kvůli její reakci a říct jestli by ji to nedali-rodiče mě neznají).Nepřijde vám to hloupé? Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych ten obraz bývalé lásce věnovala. A už při konverzaci s rodiči zdůraznila, že šlo opravdu jen o inspiraci. A bylo by dobré, kdybyste někoho dalšího z mládí měl přinejmenším rozpracovaného.

Mou maminku v mládí namaloval jeden z nápadníků. Moc o ni stál, ona o něj ne. Byla v mládí velmi krásná a teď mi ten velký obraz visí mezi jinými, od mnohem uznávanějších výtvarníků, na zdi jako šperk. Jen jednou se v minulosti vyskytl problém. Malíř a jeho rodina se u nás zastavili při nějaké cestě na krátkou návštěvu. Možná jen něco předávali od vzdálených příbuzných. Babička tehdy pěla chválu na obraz a jeho autora. Té manželce se to vůbec nelíbilo. Přidávám tu vzpomínku proto, že nikdy nevíme, jestli někdy předmětem nebo jen zbytečnými slovy nevyvoláme zbytečnou žárlivost u druhých. Proto se nějak opatrně zeptejte rodičů, jestli darem nepokazíte nějaký rozvíjející se vztah.

malir
hodnocení

Děkuji za odpověď. Bohužel ten obraz přímo věnovat nechci. U mě doma by to vzbudilo veliký rozruch (vzdáleně se s mou ženou znají s nevím zda by nechtěla třeba poděkovat přes ní) a pokud jde o to kde by visel...doma ho mít nemohu takže buď by si ho nechala pod postelí, mohli by ho mít její rodiče a nebo bych se musel smířit s tím, že ho vyhodí.
malir
hodnocení

Mohu se ještě zeptat? Bylo by hodně drzé požádat o to jestli by bylo možné ten obraz co Vaše maminka dostala zveřejnit?

Nezveřejním. Když se zaregistrujete a pošlete mi prostřednictvím vnitřní pošty mailovou adresu, pošlu foto.

ltz
hodnocení

1x
V té ženě vzbudite zřejmě velkou zvědavost, obraz se ji bude asi líbit. Bude to pro ni takové tajemné. Tím, že tam bude přiložen ten telefon, tak se vám asi ozve. Možná si to bude vysvětlovat tak, že ten neznámý má o ní zájem. Navíc píšete, že je i sama. Vy máte ženu a nechcete na tom nic měnit, ale stejně jste namaloval obraz jiné ženy, navíc do které jste byl zamilovaný, i když jen na dálku. Docela je možné, že se bude chtít s vámi vidět, možná vás někam pozve. Co ale pak...
malir
hodnocení

Děkuji za odpověď. Právě jsem to chtěl udělat anonymně abych nezpůsobil to co píšete. Pokud jde o to malování, tak svou ženu jsem již několikrát maloval a chtěl jsem zkusit něco jiného-bohužel jsem dostal doma zákaz (pouze muže,ale to mě po několika obrazech přešlo) a tak jsem to dělal "na tajňačku". Samozřejmě obraz nemohu mít doma.No a na ni jsem si vzpomněl protože byla velice hezká. Pokud by mě někam zvala tak bych nešel, ale rád bych věděl co by si o tom obraze myslela.

Když tam dáte telefon, nebude to anonymní, ale s chvilkou překvapení.

vili
hodnocení

1x
Já si myslím, že je to úchylné. Tahat do toho její rodiče, vyloučit manželku, tvářit se jako tajemný hrad v Karpatech a přitom se klepat a čekat na reakci, protože k tomu dám vlastně telefon...
Prostě a jednoduše, pokud nejde zas jen o smyšlený dotaz, byl jste podle vašeho textu jednostranně zamilovaný, pořád to ve vás je, chcete se tímto způsobem nějak přiblížit a potvrdit si vlastní kvalitu nebo snít o tom, co by bylo, kdyby.
Tak si to přiznejte, napište jí třeba na Messenger zprávu s nějakou pěknou a ne moc dlouhou pohádkou ve stylu, že Facebook vám na základě společného známého (vaší ženy třeba) nabídl její profil, vy jste zrovna hledal, koho dalšího namalujete, protože se stále učíte, tak jste zvěčnil ji podle nějaké fotky. A jestli tu matlanici nechce, protože doma vám to překáží a manželka taky není moc takovým věcem nakloněna, když nemalujete zrovna ji. Hotovo dvacet.
malir
hodnocení

Z čeho vycházíte že je to matlanice? Kdyby to byla matlanice jak píšete tak bych to rovnou zahodil.

liska5
hodnocení

0x

Tak ho dejte jejím rodičům s nějakým vysvětlením, že u Vás doma by musel být za skříní, že Vaše paní z něj není nadšená, ale vyhodit ho nechcete, jelikož máte pocit, že se Vám dílko povedlo Oni ho nevyhodí a dotyčná, co je na něm zobrazená, si ho nejspíš od nich vezme..Kontakt není třeba.

malir
07.11.24 15:42
hodnocení

Asi ano.
liska5

Nemusíte říkat, že jste to maloval teď. Má to svůj původ v minulosti, kterou jste uzavřel - a basta. Budou to mít na Vánoce a vyhnete se oběma ženám. Sice budete vypadat jako zjevení, ale ve světě se dějí větší zázraky*smich*

malir
hodnocení

To není špatný nápad.
liska5

Já mám jenom dobré nápady *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]