Nejste přihlášen/a.
Tazatel je nezkušený, 99% žije ve volném vztahu kde se s danem svazku, jeho děcka jsou nemanželské ...
Neví takovou základní věc, že žen se nemůže na tohle ptát, protože žena mu neodpoví popravdě, a to ani anonymně ...
Monogamie je řízena morálkou, závidlostí a nedostatkem možností. No jako v podstatě nepřirozený konstrukt.
Já bych nevolil slovo atraktivní. Pro mě je mnoho vdaných žen atraktivních, ale to znamená, že se mi líbí a ne, že je budu svádět. Takže tím jsem odpověděl na vaši otázku za sebe.
Vážně se ucházet o vdanou nebo ženatého je nemorální, ale jsme jen lidi a jako živočišný druh nejsme monogamní. To jsme (více či méně úspěšně) právě jen díky morálce. U někoho zvítězí pud, u jiného rozum. Konec konců úplně stejné je to u zlodějů, podvodníků...
Jediné pro co mám částečně pochopení (ale i tak to považuji za podvod), je mužská nevěra, avšak zásadně s nezadanou partnerkou. Muž si může odskočit a většinou se pak stejně vrací ke své původní rodině, která na tom nijak netratí a muž se tak dál stará i o svoji původní ženu i o děti. Ženská nevěra je v tomto děsivá, protože pro ženu se naopak nový partner většinou stává Vesmírem a žena tak bez větších problémů zcela rozdrtí vše co s původním partnerem a dětmi budovala. Což odnesou hlavně tyto děti a to považuji za prohřešek největší. Statisticky a prokazatelně jsou děti z rozvedených rodin méně vzdělané, méně úspěšné a v celém dalším životě méně šťastné. Tak vysoká cena za ženskou nevěru nestojí.
Jinak co se týká mě, tak do zadané, vdané, nebo dokonce do partnerky s dětmi bych v žádném případě nešel. Tyto ženy mi nemají co nabídnout. Nevylučuji že se to v budoucnosti změní, nyní to mám ale takhle.
Souhlasím. Nedokážu si představit, že mám děti a že bych začal budovat něco s nějakou jinou ženou od nuly. A zažívat všechny ty fáze znova, člověk se teprve po několika letech vztahu "sehraje" a na to je život krátký, abych to opakoval. A úplně přesně, v rodině mám jeden rozvod kvůli jinému chlapovi, co si žena úplně vysnila a její chladná odpověď, co na to děti? "Děcka si zvyknou", no, už je to 3 roky a furt si nezvykly, jejich tata je super a s mámou a přítelem jezdit nikam nechtěly. Teď už se románek rozpadl a ženská má nasrané děti a bývalý už jí zpátky nechce. Ale hlavně, že prožila své emoce naplno to jsou ti pověstní "motýlci", kteří ženským zatemňují mozek.
S těmi emocemi je problém. Většina lidí svým emocím nerozumí, neumějí je konstruktivně používat a přikládají jim daleko větší význam, než ve skutečnosti mají. A pokud použijeme běžnou frázi "ženy jsou emocionální bytosti", je bohužel hned jasné s kým emoce daleko častěji doslova mlátí ze strany na stranu.
Ta ženská evidentně v něm viděla lepší volbu, a ten bejvalej se mezitím změnil (začal se víc snažit kvůli dětem) anebo ji vyschly zdroje. Jestliže by jí vzal zpátky, byl by u ní za slabocha (Což by opět srazilo jeho atraktivitu a respekt) a ona by opět zdrhla.
Jediný, kdy může vzít zpátky je, když bych předem sám vyhodil. Je to základní vztahová psychologie. 70% reozpadů je ze strany žen, takže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.