Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se bude vařit

Od: hanka odpovědí: 29 změna:
Dobrý den, ráda bych se od Vás chtěla inspirovat co budete vařit na prodloužený víkend? Díky za nějaký tip. Hanka

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanka
hodnocení

3x
Dobrý den, všem děkuji za inspirace k jídlu. Zřejmě to vypadá na nějaký pěkný pečený plněný bůček třeba se zeleninou a pak třeba šunkofleky.

id
hodnocení

2x
Jelikož vařím denně je mi fuk prodloužený víkend. Kolikrát nevím zda je úterý nebo ctvrtek. Jíst se musi každý den.

hodnocení

1x

Pro mě už to je několik let dle rčení pátek jako svátek. Nemívám problém si v neděli uvařit nějakou kaši a s pěkným masem si pohrát během týdne. Během prodlouženého víkendu určitě uvařím nějakou krémovou polévku. Možná dýňovou, možná brokolicouvou. I poslední chřest v mrazničce volá po zpracování v polévce. Určitě budu vařit brambory, možná nějakou jednoduchou variantu bramborového salátu. A asi dojde i na koláč z kynutého těsta s ovocem z mrazničky.

Tuším že jste mladší a zaměstnaná. V tom případě vřele doporučuji strávit jeden z volných dnů na výletě a najíst se v restauraci. .

Mladší lidé také vaří a rádi ušetří pár korun. Mě by do restaurace nevyhnali - není proč. Dá se ráno nebo večer hezky uvařit a celý den strávit na výletě. Nedělejte z mladých neschopná líná nemehla.. Povětšina taková sice je, ale ne všichni. Děkujeme! ;)

Ale pane kolego, já přece z nikoho nedělám nemehla. Jen jsem si tak zavzpomínala na mladá léta. I když jsem po tatínkovi asi zdělila schopnost dobře vařit, tak na různých výletech s dětmi jsme rádi ve větších městech navštívili indickou, čínskou, arabskou... restauraci. A při výletech do přírody zase děti jásaly nad rajskou a svíčkovou, které neměly ve školní jídelně ani doma nikdy dost. Radíme si tady. Moje rada spočívala v doporuční nestát každý volný den u plotny.

Tomu rozumím, ale dotaz klade žena v domácnosti, která chce mít na delší vikend navařeno a nikoliv školopovinné dítě na výletě s dvěma stovkama od tatínka v kapse .. :D

id
Kolego, vy si fandíte? Jak jste přišel na to, že vás řadíme mezi mladé?
I já.když denně vařím 50 let se nechám ráda obloužit v restauraci. Mně chutná téměř vše co nemusím vařit, i když umím.
bramburka

@bimbam: Za vasich mladych casu asi byvaly v restauracich jine ceny! Dneska, kdyz si vyrazite s detmi za nejakou zabavou, tak se vsude plati vysoke vstupne + obed v restauraci a uz jste na 2 tisicich (ne-li vic) za jeden zazitek! Na to asi kazda rodina nema.

id
Dnešní ceny odpovídají dnešním příjmům. I
minulosti to tak bylo, v ceně jídla není rozdíl.
A vysoké vstupné? Vymyslete bojovku v lese, ta je zdarma.
@id Radim se mezi mlade i bez fandeni, jelikoz zde bezne debatuji i s uzivately 60-70 let.
Nerozumim te absurdni poznamce.
kdosi

@bramburka Ano, v dobách, kdy jsem jako vysokoškolák s rodinou bral 1200 Kčs měsíčně bývaly kromě jiných příjmů i jiné ceny v restauracích.

A dnes jsou v restauracích jiné ceny a taky máme jiné příjmy a jiné životní možnosti.

Prostě se svět neustále mění a současný stav mi přijde výrazně lepší, než jak bylo za mého mládí. (I když má i své nevýhody, což má stejně cokoli a kdykoli.)

farm
hodnocení

1x

Luxusnější těžší bramborový salát: brambory - doplňky 1:1, a to: - uzené krájené něco, vajíčka natvrdo, černé nebo červené sterilované fazole, kyselé okurky nakrájené nadrobno, pepř, lák a majonéza. To vše smíchat, vychladit v krabici a odvézt do lesa...Snad nebude pršet? Tam překládat do mističky a pojídat, jen tak. A zevlovat na podzimní přírodu, celý boží den.

kdosi
hodnocení

0x

Stejně jako vždycky, takže špagety s červeným, nebo brambory s jitrnicí/jelitem a zelím, rýži a maso s omáčkou, hrách a kroupy a fazoli, knedlíky s vejcem, nebo tak něco :)

hodnocení

0x

Ještě jsme nepřemýšleli, ale vím co ve čtvrtek- bude Živáňská (tedy mnou krapet upravená)

Už je naplánováno. zitra zbytek živáňské a špízů, v neděli segedín, v po. pak moje pizza. Dále je v plánu kaťák,asi s bramboráčky pak pro změnu kuře .

hodnocení

0x

Kdy zase bude prodloužený víkend a co to vlastně vůbec je?

pohanka

V pondělí 28.10. je státní svátek. Vznik nezávislého státu Československa.

refresher.cz/...

Aha, my co chodíme at je pátek nebo svátek si na nějaký státní svátky nehrajeme. Tím pádem to vůbec nesleduji.

pohanka

Tím mě vlastně vyvstala v hlavě myšlenka, proč v tento vlastně slavíme, potažmo je v kalendáři označen jako státní svátek, když už vlastně jsme rozdělení. Samostatný československý stát přece neexistuje. Nevydržel, je rozdělen. Nebo snad ano? Je to k zamyšlení.

hodnocení

0x

Zítra a pozítří máme v plánu selskou omeletu a brambory s tvarohem. Pak asi upeču králíka. Je mi celkem jedno, zda je víkend nebo všední den.

hodnocení

0x
Zítra připadá vaření na mně.
Takže budou Čínské smažené nudle s kuřecím masem a pikantní omáčkou.*mnam*:-D

hodnocení

0x

Dnes se chystám do Lidlu, abych měl zásoby na menu:

- Plněné žampiony feta sýrem, nějaká zdravá příloha - 2 porce

- Halušky s bryndzou a cibulkou - 2 porce

- Brambory s tvarohem, máslíčkem a pažitkou

- Celerový krém

Jinak vařím něco furt, takže prodloužený či zkrácený víkend nejhraje roli.

hodnocení

0x

Včera jsem zkoušela pickles: mrkev se zázvorem, to bude akorát na víkend hotové. Ostatní jídla jsou moc daleko. Dneska budu mít placky z bílého zelí s polentou, zítra brokolicovo-sýrové placky, a pozítří dýňové placky, pokud mě nepřestane bavit dělat placky.

bramburka
hodnocení

0x

Z hoveziho masa udelam polevku, pak uvarim koprovku s knedlikem a dalsi den kure na kari s ryzi.
Jinak internet je plny receptu, takze s varenim nemam problem.

ipov
hodnocení

0x
mám pořád hlad chutná mi skoro všechno...

Znamenitá inspirace! Za tazatelku pěkně děkuji.

liska5
hodnocení

0x

Sýrová polévka s kroupama. Pečená ryba /candát/, brambory, zelenina.

Pórková polévka s oves. klíčky. Kachní prsa na jablkách v remosce, rýže.

Pečené hokkaido + kozí sýr.

beru
hodnocení

0x

Brambory a velmi dobrý guláš z konzervy Felix.

pohanka

To mě nenapadlo, mám nějaké konzervičky, které kočka nechce, tak dobré využití. Brambory budou k tomu nejlepší.

Mě už se vařit nechce, tak spíš rychlou pánvičku (ryba, nebo na nudličky maso a zelenina).

Ale co bude určitě, tak v poledne česnečka na zahřátí a vypálení bacilů.

Přemýšlím i nad jídlem, které vařila moje babička = brambory na kyselo (ty s jíškou).

Ale kulajda by také nebyla marná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]