Nejste přihlášen/a.
Pro mě už to je několik let dle rčení pátek jako svátek. Nemívám problém si v neděli uvařit nějakou kaši a s pěkným masem si pohrát během týdne. Během prodlouženého víkendu určitě uvařím nějakou krémovou polévku. Možná dýňovou, možná brokolicouvou. I poslední chřest v mrazničce volá po zpracování v polévce. Určitě budu vařit brambory, možná nějakou jednoduchou variantu bramborového salátu. A asi dojde i na koláč z kynutého těsta s ovocem z mrazničky.
Tuším že jste mladší a zaměstnaná. V tom případě vřele doporučuji strávit jeden z volných dnů na výletě a najíst se v restauraci. .
Mladší lidé také vaří a rádi ušetří pár korun. Mě by do restaurace nevyhnali - není proč. Dá se ráno nebo večer hezky uvařit a celý den strávit na výletě. Nedělejte z mladých neschopná líná nemehla.. Povětšina taková sice je, ale ne všichni. Děkujeme!
Ale pane kolego, já přece z nikoho nedělám nemehla. Jen jsem si tak zavzpomínala na mladá léta. I když jsem po tatínkovi asi zdělila schopnost dobře vařit, tak na různých výletech s dětmi jsme rádi ve větších městech navštívili indickou, čínskou, arabskou... restauraci. A při výletech do přírody zase děti jásaly nad rajskou a svíčkovou, které neměly ve školní jídelně ani doma nikdy dost. Radíme si tady. Moje rada spočívala v doporuční nestát každý volný den u plotny.
Tomu rozumím, ale dotaz klade žena v domácnosti, která chce mít na delší vikend navařeno a nikoliv školopovinné dítě na výletě s dvěma stovkama od tatínka v kapse .. :D
@bimbam: Za vasich mladych casu asi byvaly v restauracich jine ceny! Dneska, kdyz si vyrazite s detmi za nejakou zabavou, tak se vsude plati vysoke vstupne + obed v restauraci a uz jste na 2 tisicich (ne-li vic) za jeden zazitek! Na to asi kazda rodina nema.
@bramburka Ano, v dobách, kdy jsem jako vysokoškolák s rodinou bral 1200 Kčs měsíčně bývaly kromě jiných příjmů i jiné ceny v restauracích.
A dnes jsou v restauracích jiné ceny a taky máme jiné příjmy a jiné životní možnosti.
Prostě se svět neustále mění a současný stav mi přijde výrazně lepší, než jak bylo za mého mládí. (I když má i své nevýhody, což má stejně cokoli a kdykoli.)
Luxusnější těžší bramborový salát: brambory - doplňky 1:1, a to: - uzené krájené něco, vajíčka natvrdo, černé nebo červené sterilované fazole, kyselé okurky nakrájené nadrobno, pepř, lák a majonéza. To vše smíchat, vychladit v krabici a odvézt do lesa...Snad nebude pršet? Tam překládat do mističky a pojídat, jen tak. A zevlovat na podzimní přírodu, celý boží den.
Aha, my co chodíme at je pátek nebo svátek si na nějaký státní svátky nehrajeme. Tím pádem to vůbec nesleduji.
Zítra a pozítří máme v plánu selskou omeletu a brambory s tvarohem. Pak asi upeču králíka. Je mi celkem jedno, zda je víkend nebo všední den.
To mě nenapadlo, mám nějaké konzervičky, které kočka nechce, tak dobré využití. Brambory budou k tomu nejlepší.
Mě už se vařit nechce, tak spíš rychlou pánvičku (ryba, nebo na nudličky maso a zelenina).
Ale co bude určitě, tak v poledne česnečka na zahřátí a vypálení bacilů.
Přemýšlím i nad jídlem, které vařila moje babička = brambory na kyselo (ty s jíškou).
Ale kulajda by také nebyla marná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.