Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

...zase podnos

Od: vaclavberan® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, dokážete někdo přiblížit dobu, kulturu atpod? Vypadá to na ruční zdobení. Doteď hračka pro děti. Ty fleky jsou od svíček...dekujii
...zase podnos
...zase podnos #2
...zase podnos #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobu nepoznám, kultura je arabská. V ornamentech jsou vidět typické arabské rostlinné motivy- propletelé liány, listy, květy. Na třech místech se dá rozpoznat arabské písmo.

hodnocení

...aha, to jsem přehlédl. Zkusím najít význam...v abecedě arabštiny tedy. Diiky
lmgify

Vyřízl jsem to. Google to nerozpoznal. :(

...zase podnos #4

Já se v žádném případě nebudu snažit to jakkoli přeložit nebo v Google obrázcích hledat. Jen pro úplnost ale dodám, že výřezy jsou vzhůru nohama. Ty dlouhé obliny jsou spodky písma.

lmgify

To mi nějak uniklo. Přitom vím, jak arabské písmo zhruba vypadá. *zed*

Otočeno. Google stejně nerozezná, že je to nápis.

...zase podnos #5

hodnocení

...já sem na to krátkej. Ty dvě mi trvaly hodinu a stejně si nejsem jistej
...zase podnos #6
liska5

Musíte sehnat nějakého Araba. Nosit to s sebou a když nějakého uvidíte... Já zrovna nedávno jela s jedním ve vlaku. Jel se podívat do Prahy z Německa. Slušnej, vzdělanej, pozornej a nadšenej historik. Škoda, že nemám kontakt.

liska5

Zjistit si, kde studují arabistiku a na tu fakultu si zajít.:-D

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, kontaktujte mailem (s obrázkem) někoho zkušeného viz odkaz (asi pana Melčáka=?) a třeba dostanete i odpověď. Zdravím!
orient.cas.cz/...
doplněno 22.10.24 11:23: Zkuste oslovit ty orientalisty z odkazu. Myslím si, že by to pro ně mohlo být takové milé zpestření jejích činnosti. No, a buď se dozvíte, že to je jen napodobenina arabského písma nebo suvenýr z Bulharska či Svatý grál . A ještě je známý orientalista pan Pelikán, ale na toho jsem našel kontakt jen nějaký pofidérní.
hodnocení

Děkuji Všem za ochotu a pomoc. Ak.ved oslovit zkusím a následně sem pripichnu. Asi lepší nápad, než jediný muj-kanaradka dělá na letišti ve směnárně, tak sem zaskal foto, jenže se prý boji zeptat.
Díky

hodnocení

Zdravím všechny zúčastněné
...tak překlad znamená:
"Ten, kdo je trpělivý, tomu bude dáno"
...a jinak je to z trznice. I když ruční práce, suvenýr. Naposledy děkuju moc. Mějte se

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]