Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
myslíte, že by jste mi mohli poradit, prosím? O víkendu máme skautskou výpravu a já se zde budu starat o vaření pro 16 lidí. K sobotnímu obědu máme v plánu tarhoňu s kuřecím masem. Kolik si myslíte, že bychom měli vzít pytlíků tarhoni (měli by 400g), abychom neměli zbytečné přebytky a nemuseli nic tahat zpět? A k nedělnímu obědu máme v plánu těstovinový salát. Myslíte si, že 1kg těstovin pro 16 lidí je adekvátní?
Předem děkuji
Porce, ze které se člověk nají, by měla mít aspoň 350 g. U dětí třeba 300, ale snědí i více.
Nikdo nechce jíst suchou rýži a tarhoni, takže ty by v uvařeném stavu měly vážit takových 150 g. Zbytek bude tvořit to maso, omajda nebo zelenina.
Když si vařím, 500 g pytlík těstovin mám jako dospělý chlap na 5 porcí. Ti skauti asi snědí podobné množství, takže Vaše pytlíky o 400 g by mně osobně vystačily na 4 porce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.