Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myslíte, že to bude stačit?

Od: anita odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

myslíte, že by jste mi mohli poradit, prosím? O víkendu máme skautskou výpravu a já se zde budu starat o vaření pro 16 lidí. K sobotnímu obědu máme v plánu tarhoňu s kuřecím masem. Kolik si myslíte, že bychom měli vzít pytlíků tarhoni (měli by 400g), abychom neměli zbytečné přebytky a nemuseli nic tahat zpět? A k nedělnímu obědu máme v plánu těstovinový salát. Myslíte si, že 1kg těstovin pro 16 lidí je adekvátní?

Předem děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vzala bych 2 kg těstovin a 4 pytlíky tarhoni. Nebude moc na přidání, ale předpokládám, že se budou jistit svými svačinami.

id
hodnocení

0x
Z 1kg těstovin máte 13 - 14 porcí pro ženy nebo 8 porcí pro muže.

asd1
hodnocení

0x
Záleží jak jsou decka starý,jaký bude program i jaký budou ostatní jídla během dne.. nemůžeš se nacpat když pak půjdeš běhat do lesa apod,nemůžeš si jen zobnout když bude akce až do noci bez večeře..
Vyzkoušej kolik zbastis,vynasob koeficientem a počtem lidí,vem nějakou zálohu navic,např.couscous+polívka z pytliku je za 10 minut a je to plnohodnotnej eintopf,nebo instantni braše a párek,taky hotovy za 10 minut. Moc to neváží a když se nepoužije tak se to hned nezkazí a jde použít příště.

hodnocení

0x

Porce, ze které se člověk nají, by měla mít aspoň 350 g. U dětí třeba 300, ale snědí i více.

Nikdo nechce jíst suchou rýži a tarhoni, takže ty by v uvařeném stavu měly vážit takových 150 g. Zbytek bude tvořit to maso, omajda nebo zelenina.

Když si vařím, 500 g pytlík těstovin mám jako dospělý chlap na 5 porcí. Ti skauti asi snědí podobné množství, takže Vaše pytlíky o 400 g by mně osobně vystačily na 4 porce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]