Nejste přihlášen/a.
Ahoj, plánuji do budoucna, že si koupím lis a budu si dělat svůj olej. Ten jsem chtěl používat do studené kuchyně (makový olej) a na smažení např. řízků apod. lisovat řepkový nebo sojový olej.
Ovšem četl jsem, že za studena lisované oleje mají nižší bod kouření, tzn., že nesnesou vysoké teploty, kdy se z nich poté uvolňují nežádoucí látky.
Takže nevím, jestli ten řepkový, za studena lisovaný by byl vhodný právě na to smažení. Oni píšou, že to není vhodné na fritování, tak nevím. Máte s tím někdo zkušenosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.