Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lisování oleje za studena

Od: samurraj® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, plánuji do budoucna, že si koupím lis a budu si dělat svůj olej. Ten jsem chtěl používat do studené kuchyně (makový olej) a na smažení např. řízků apod. lisovat řepkový nebo sojový olej.

Ovšem četl jsem, že za studena lisované oleje mají nižší bod kouření, tzn., že nesnesou vysoké teploty, kdy se z nich poté uvolňují nežádoucí látky.

Takže nevím, jestli ten řepkový, za studena lisovaný by byl vhodný právě na to smažení. Oni píšou, že to není vhodné na fritování, tak nevím. Máte s tím někdo zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na smažení nejlépe sádlo.

hujerbratr
hodnocení

0x

Ano mají pravdu.Uvolňují se dříve nejen nechtěné, ale i zdraví škodlivé látky.

hodnocení

Teď jde o to, jestli to je i tak pouze při smažení nebo to hrozí jen u fritování.

hujerbratr

Jde o teplotu - a je jedno čím jí dosáhnš, zda na pánvi, nebo ve friťáku (nebo horkovzdušnou pistolí)...

sebastian
hodnocení

0x

Rafinování oleje jde dělat doma?

Já jsem jednou použil prošlý dýňový olej na nátěr dřevěného legátu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]