Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělají si srandu?

Od: magdon® odpovědí: 13 změna:

Silničáři zřejmě potřebují spotřebovat bílou barvu. V okolních ulicích se objevily tyto poněkud nesmyslné značky. To jako že mám uhnout cyklistovi, jedoucímu prostředkem úzké jednosměrky v protisměru? *sok*

Dělají si srandu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

To bude jednosměrka s povoleným kolem v protisměru a ty obrázky upozornění aby na protijedoucí kolo řidiči nečuměli jak na mimozemšťana, netroubili na něj, nevyhazovali ze silnice apod.

btw např. ve Švýcarsku je to naprosto běžná záležitost, akorát extra obrázky na silnici na to nepotřebujou.

lmgify
hodnocení

0x

V zákoně nic o jízdě prostředkem není.

Dělají si srandu? #2
asd1

Náhodou to je dobře. Taky bych tam na kole jel prostředkem a na kraj uhýbal jen protijedoucímu autu. Když totiž pojedeš u kraje tak auto který vycouvá z levý strany (z pohledu cyklisty z pravý) ti dá stopku asi jako náhle otevřený dveře když jedeš těsně podél auta... Nestihneš nic a bum. A auto který couvá ven na 99,9% bude sledovat jen provoz zezadu ve směru jednosměrky, ostatně vpravo od auta ani nevidí přes ostatní auta, tam vidí až když vyjede půlkou auta ven...

lmgify

Sám píšeš, že bys jako cyklista vyhýbal protijedoucímu aitu. @magdon ale píše o tom, že snad má mít povinnost se vyhnout cyklistovi jedoucímu středem pruhu.

mnd®

Bylo by taky dobrý,kdyby magdon nafotil dopravní značení jaké je z obou stran.Něco jenom namalovanýho na silnici bez správného svislého dopravního značení nic neznamená.

asd1

Magdon nejspíš neví o jednosměrkách kde je provoz cyklistů v protisměru dovolený, tak ho ty malůvky rozhodily (ale nechci tu mluvit za něj)

Pokud se sejdou dva debilové tak holt cyklista přistoupí čelním sklem, pokud to debilové nebudou tak se v pohodě vyhnou a není problém ;)

asd1

Na vjezdu by tam měla být značka E12a a E12b

E12b - Vjezd cykl/...

hodnocení

mnd - Tak jo sypu si hlavu popelem *hi*. Přehlédl jsem tuhle dodatkovou tabulku. Ovšem v neděli večer tam ještě určitě nebyla.

Stejně ale tuhle úpravu považuju za zbytečnou, kolaři tam jezdí odjakživa i bez značky (já tam teda za posledních 20 let nepotkal ani jednoho) a nikdy nebyl problém.

09.10.24 16:55
hodnocení

Dělají si srandu? #3
asd1

Velká změna je že teď tam jezdí legálně ;)

Ve švajcu to mají značené líp. (viz fotky dole), a neni to tam vyjímka ale standard, pro nepovolení vjezdu cyklistů v protisměru tam musí být podstatný důvod.

GUIDE VELO - Einb/...

km

tak tady jednou taky bude, jsme tu v té naší střední evropě prostě neustále tak trochu za západem opoždění...

km

k těm značkám E12a a E12b a situaci by mě zajímalo, jak je to, když auto má překážku a musí ji objet, ale naproti je cyklista, tak kdo má přednost

liska5
hodnocení

0x

Já na kole takovou silničkou taky jezdím. Jednosměrka se značením: cyklisté v obou směrech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]