Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

Na prvním obrázku je jakýsi symbol, zasazený do dlažby cesty k citadele v Albánii ve městě Gjirokastra. Co to je?

Co je na druhém obrázku z Korfu (torpédo to není)? Je to z 2. války a má to něco společného s námořní armádou.

Co to je?
Co to je? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, na prvním obrázku je značení cesty směrem k citadele (místní/albánská obdoba našeho turistického značení v přírodě). Na druhém obrázku je (patrně již nefunkční) bomba vystavena na památku mužů z vesnice Afionas (Korfu, Řecko), kteří padli během 2. světové války. Zdravím!
makk

To druhé možná má bobmbu znázorňovat, ale bomba to není. Spíš přídavná palivová nádrž.

ben®
makk - internet tomu říká bomba a jestli to je plechová nádrž nebo to stvořil nějaký umělec neřeší. Zkrátka, nyní to je pomník hrdinům.

lmgify
hodnocení

2x

Tu bombu tam přidali v posledních 10 letech. Na StreetView z 2013 ještě není. Udělek krok blíže a přepne se to do fotek z 2024 a tam už je.

Torpédo je černé se žlutou hlavicí. Je vidět v pozadí.

Co to je? #3
hodnocení

Jo, to torpédo mně bylo jasný, ale s tou bombou jsem si nebyl jistý. Nějak mi nepasovala k námořníkům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]