Nejste přihlášen/a.
Víte někdo, podle jaké normy je dělaná tahle elektroinstalace ? Projde to revizí
?
funguje te, barva drátů nevede elektriku.
podle jaké normy ****laickokutilská norma.
Projde to revizí***ale to nejde do revize...
Máte pravdu, barva drátů elektriku nevede. Jenže ta barva není to jediné, co je na tom špatně.
Takhle jsem to vytrhnul ze zdi. Žádný kabel, ty modré licny byly natvrdo zazděné bez další mochrany přímo ve zdi v délce 2x 10 metrů přes několik místností.
Podobných zvěrstev v tom bytě bylo nepočítaně. V jednom případě to například málem přizabilo instalatéra, který v sousedním bytě (!) přeřízl litinovou odpadní rouru v podlaze.
To není norma "laickokutilská", ale "kutilsko-fušerská". Při tom to dělal inženýr strojař.
Revize na to samozřejmě nikdy nebyla a ani to snad revizákovi nebudu ukazovat. Nechci ho mít na svědomí
Nechci ho mít na svědomí***ale i revizák je člověk chybující.
Mě revizák dělal revize na byty. Vždy okopíroval ten předchozí, (páč byly identické v zapojení), až při čtvrtém bytě zjistil, že tam píše špatný jistič, místo 3x16A, psal 1x16A.
Ale ČEZ to vůbec nezkoumal, normálně přišel elektroměrový technik, namontoval elektromě a FM a hotovo. Za 3měsíce přišel jiný čezák, přinesl jiný elektroměr již se zamontovaným FM. Tak to s nevolí musel předrátovat ve skříni.
Dřívě jsem sbíral podobné "správně" zapojení, ale teď mi to je již jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.