Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem normální?

Od: tomas0002 odpovědí: 9 změna:
Je mi 24 let a už delší dobou strašně trpím samotou. Před třemi lety jsem se přestěhoval kvůli škole a práci od rodičů do jiného města, od té doby si uvědomuji, že jsem jaksi přestal "žít". Nedokázal jsem si v novém prostředí zvyknout, najít přátele apod. Velmi jsem se snažil, ale nepodařilo se mi to. Studuji peďák a bohužel jsem tam příliš nezapadl, jsou tam ve většině holky, kluci příliš ne. Nemohu říci, že bych tam měl kamarády, z čehož jsem smutnej a také kvůli tomu plánuji magistra dostudovat jinde. V práci je kolektiv hlavně žen, ode mě starších. Tam jsem si tedy taky žádné extra přátele nemohl najít. Z toho všeho jsem zoufalej a nevím, kde si nějaké kamarády najít. K tomu všemu jsem od puberty, celou střední až do prváku na VŠ, žil v tom, že jsem gay. Úplně jsem se vžil do této role, díkybohu jsem ale kromě jednoho člověka toto nikomu neřekl. Začátkem druháku na VŠ, tedy v mých asi 22 letech, jsem se poprvé v životě zničehonic zamiloval do holky, do spolužačky, když jsem vedle ní jednou seděl. Trvalo to dlouho, ale opětované to nebylo. Poté jsem se zamiloval ještě do jedné, ale ani s ní to nevyšlo. Jsem tedy ve svých 24 letech panic. Z toho jsem čím dál tím víc nervní, myslíte, že je to normální? Nechapu vůbec, co se to se mnou poslední dobou děje. Nikdy jsem takové psychické problémy neměl. Teď nevím, co se sebou. Řeším jen samotu, panictví a budoucnost (výběr školy), budoucí zaměstnání, budoucí život. Bývá mi ze všeho často hodně špatně a jsem z toho hrozně unavený. Pomáhá mi sport, posiluju a jezdím na kole, ale většinou to pomůže jen na chvíli a pak mi je zase špatně. Poradili byste mi, jak z toho ven. Nebo máte/měli jste někdo podobné pocity?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není ve vás nic špatného, jednu chybu děláte, že sám sebe stále řešíte. Upněte se na sport, fyzickou práci a nějaké své koníčky. Jen na to svoji mysl upněte a ne na svoji situaci, s kterou nejste spokojen. V myšlenkách si to, co nechcete, stále držíte a proto to tak stále máte. Žádná situace není napořád, ale změní se vám, jen když změníte své myšlení.

buff
hodnocení

1x
Dobrá zpráva určitě je, že nebudete psychopat, ti o sobě nepochybují. Net dnes nabízí nespočet seznámení pro mladší, nic neodkládejte, pozděj toho budete litovat. Na druhé straně lidi jsou lidi a druhé pohlaví zvláště, je třeba si dobře všímat i třeba vypočítavých signálů apod., ne se nechat řídit jen hormony, i když je to v mládí těžké,.. aby jste později nelitoval. Ale to vše bohužel, bohužel zjistíte většinou až sám a mnohdy pozdě...Jinak třeba Zeman byl v mládí také samotář a kam to dotáhl, i když tam bych váhal nad psychopatií, už vzhledem k jeho rodinné anamnéze, vč. potomků.

liska5
hodnocení

0x

V dnešní době si myslím, že jste ještě v normě. Víckrát se tu na totéž ptali lidi i o dost starší. Neřešte minulost. To není tragedie, ale sbírání zkušeností introverta, který si předem moc nevěří. Stejně tak neřešte budoucnost. Snad jen tu školu. Ale obavy, co se mi může v budoucnu stát a jaký život mne čeká, akorát svazují a berou energii. Často to usilování najít si někoho, z člověka tak vyzařuje, že se nedokáže uvolnit, neumí vtipkovat, dělat si srandu, ten situační humor. A ta vážná tvář, z níž čtete obavy, nepřitahuje. Individuální sporty taky moc kontaktů nenabízejí. Máte nějaké zájmy, koníčky? Nebo se do nějakých pusťte. Tam je větší šance potkat lidi, se kterými najdete společné téma. Mám na mysli oddíly, kroužky, kurzy, sbory a soubory. Nějaké aktivity, kde se spolupracuje a nesedí u piva. Jestli jste na peďáku, ideální je zjistit si kurzy pro instruktory na dětské tábory /n. lyžáky/ a na takové tábory pak jezdit. Znám takovou partu vedoucích a instruktorů z Orlických hor. Ti se léta scházejí i mimo svůj tábor. Jsou tam moc fajn vztahy. Taky jsem zažila kluka, co přišel k ochotníkům do divadla, jestli nepotřebují třeba kulisáka, že mu chybí činnost a společnost. Přidal se a funguje s tou partou třicet let. Postupně začal i hrát, našel si v té partě lásku...Takže aktivní přístup to chce, hledat, kde se provozuje něco kolektivního, třeba večerní volejbaly, besedy v knihovně, hospodské kvízy, exkurze, ale i brigády. Neberte se tak vážně a usmívejte se, bude líp!

koudelkanejsem

Jak tu furt všechny šikujete do souborů a oddílů, nejste vy ta tetička Františka Koudelky z STS Chvojkovice Brod? *smich*

liska5

Tak tam jsou lidi, né? A lidi stejného zájmu, podobných hodnot, tudíž je o čem komunikovat! Ta tetička nejsem, ale jako tělocvikář znám prostředí oddílů na stadionech, v tělocvičnách, na táborech, v tvořivých dílnách, dokonce i to zákulisí ochotnického divadla.

koudelkanejsem

a ani František Koudelka se neseznámil v oddíle ale v hospodě u výčepu

Ne v hospode ale v automatu.

ltz
hodnocení

0x
Asi žádný člověk to nemá takové všechno růžové. Každý řeší nějaké problémy, má starosti. Pak je má v hlave, myslí na to. Vy máte zase problémy, které popisujete. Je dobře, že nesedite jenom doma, máte ten sport a co je nejhlavnější, máte mladý věk, silu. Takže vlastně ještě všechno před sebou. Cestou životem toho ještě hodně potkáte, štěstí i zklamání třeba z lidi, nemusí vám vyjít vaše plány, nebo další zase vyjdou...

jp
hodnocení

0x

Jste normální, jste mladej a hledáte se. Věřte, že takových lidí co o sobě pochybují je kolem vás vysoké procento. Že jste ještě panic?... i těch je víc než myslíte, není to žádná ostuda, určitě lepší než nějaký promiskuitní frajer. Nebojte se toho, kdyby byly k tomu nějaké dotazy, řekněte... Nechával jsem si to pro tu pravou, třeba pro tebe!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]