Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všimli jste si nějaké vládní krize? Já ne

Od: pravic odpovědí: 28 změna:

Já vidím odvolání jednoho z vysoce postavených úředníků a odchod zcela marginální politické strany, která pro chod vlády neměla početně žádný vliv. Je zajímavé, jak česká (i veřejnoprávní) média převzala pirátský narativ. Za mě žádná krize není, končí levicové křídlo vlády. Jak to vidíte vy?

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, vidím to podobně, jako Vy. Předsedou vlády byl (možná kontroverzně) odvolán jeden méně schopný ministr, shodou okolností skoro už nepředseda Pirátů, tato strana se naštvala, odchází celá do opozice, což po ní nikdo nechtěl a později nastoupí cestu např. Zelených či ČSSD do politického skorozapomnění. Vládní krize je rozkol ve vládě a to nyní není/nenastalo. Zdravím!
pravic
30.09.24 20:40
hodnocení

Souhlas *palec*

ben®
pravic - docela mě překvapilo, že Piráti se chovají jako "strana jednoho muže". Sáhlo se jim na předsedu (v demisi) a "bouchly saze".
pravic
hodnocení

Obecně mi připadají Piráti neskutečně přecitlivělí, politicky nevyzrálí. Pokud by vláda vládla v tomto složení od začátku, bylo by to efektivnější, více ideově ukotvené. To, že má Bartoš vypěstovaný určitý kult osobnosti je dáno podle mě i tím, že tam není nikdo jiný umírněný, na kterém by se jakž takž členové shodli. Otázka je, kdo by ho dokázal nahradit. Člověk, který získá předsednický post, bude nejspíše ještě více pokrokově levicový.

ben®
pravic - *palec*.

ltz
hodnocení

2x
P. Bartoš si byl určitě vědom své neschopnosti, měl tedy odstoupit sám od sebe a ne se durdit, když ho poté odvolá sám předseda vlady. Asi to vládní krize trochu je, ale zase zrovna taková, která se dá vyřešit. Může se to stát v každé vládě.

hodnocení

1x

Krize = nestabilita

Krize to dle definice zcela jiste je. Soucasna situace totiz ukazuje, jak je onen slepenec nestaly a nejednotny.

A to z politickeho hlediska znamena nejistotu a potencialni nestabilitu.

ben®
axus - to si myslí i naše škodolibá a radující se opozice. Zdá se, že "cítí krev" (nebo po ní volá, protože čím hůř, tím pro ni lépe).

jiofa
hodnocení

0x

Ještě nedávno premiér vykřikoval do médií, že pětikoalice je pevná a bezproblémově vydrží do příštích voleb. Suveréní Fiala se šeredně spletl.

ben®
jiofa - opravdu vykřikoval? Nepřeháníte? Hlavně, že jste za ty dosavadní tři klidné roky vládnutí vděčný .
jiofa

Krize to není, je to pozvolný sešup do příštích voleb a tam bude jejich konec.

pravic
hodnocení

Spíše kryl neschopnost pirátské části vládní koalice a teď došla trpělivost. Piráti beztak od začátku patřili ke skryté rebelující opozici a nikdy se nedokázali plně etablovat do vlády. A teď kolem sebe kopou jako děti.

liska5
hodnocení

0x

Na fcb jsem narazila na výpověď, že jim Bartoš odhalil korupci. Týkalo se systémů, které mu byly vnucovány. Odmítl použít předražené, ze kterých by šly velké prachy někomu do kapsy. Tak věc stála a byl označen za neschopného. Nedivila bych se. Fialovi moc nevěřím.

Pak jsem slyšela na Radiožurnálu, že Bartoš je stejnou obětí jako Vít Bárta a David Rath.

pravic
hodnocení

Jako když Babiš mluví o polistopadovém kartelu, tak piráti o kmotrech. Hlavně, že tři roky "údajným kmotrům" svítili lampičkou. Spíše si myslím, že Piráti dnes zjistili, co je reálná politika, což neunesli, a fakt to není cesta růžovým sadem, kde se všichni mají rádi.

ben®
liska5 - a také tři roky trpěli mlčky ve vládě. A pan Kalousek za to nemůže . Pan Rath je oběť vlastní nenažranosti.

To já spíš nevěřím Bartošovi, divné, že s tím obviněním vyrukoval až po svém vyhazovu. Do té doby nic nenaznačoval, tedy aspoň já jsem v médiích na nic nenarazil. Zajímalo by mne, co proti těm údajným kmotrům dělal když byl ve vládě? Přece nebudeme věřit tomu, že chudáček nemohl dělat nic a jen musel přihlížet, jak mu kazí jeho skvělou práci.

liska5

Říkám, že nelze všechno věřit mediím. Cestovala jsem dlouhé hodiny ve vlaku s paní, která léta pracovala na oddělení jako sestra u MUDr.Davida Rátha. Ta o něm mluvila jako o výborném člověku, schopném lékaři, charakterním, férovém a obětavém člověku, jak to na něj ušili, když jim viděl do karet. Ráth měl peněz dost, je z bohaté rodiny.

Co se týká Bartoše, vím, že nesplnil. Ale důvody, na čem to vázlo, se k nám nedostanou. Třeba upozorňoval, ale byl cenzurován. Ona to není sranda zmiňovat nějaké bosse...

jiofa

Volby do krajů a výsledky pětikoalice a obzvlášť výsledek Pirátů byl katalyzátorem k jejích vyhazovu z vlády. Konečně jim došlo,že je to stáhne spolu s Piráty do dalších voleb a možná až ke dnu. Fiala dostal přkaz a "bouchl" do stolu a teď budou do voleb hledat cestu, jak se zvednout z chabých preferencí. Nic jiného v tom není.

ben®
liska5 - pan Rath měl peněz dost a proto jich chtěl mít ještě více. Ostatně, i pan Babiš má peněz dost a pořád mu to nestačí. To je "vlastnost" většiny bohatých, že mají silnou touhu hromadit majetek/mamon.

liska5
Něco podobného by možná řekla o svém šéfovi i některá z podřízených zastupujícího říšského protektora R.H. Podle jednoho zdroje je ošemetné dělat si názor.

Piráti šíří plno lží a nesmyslů

Zdeněk Zajíček o pozadí zpackané digitalizace stavebního řízení, spolupráci s Ivanem Bartošem a o tom, co bude dál.

zdroj:

Pusťte nás na ně! My to pose... nevídaně

Jakub Kvasnička

šéfpublicista CNN Prima NEWS

" Podcenil jsem, co se stane, když ohrozím peníze velkých kluků z ODS."

hodnocení

0x

Samozřejmě, že je to vládní krize, jak jinak nazvat rozhádání koaličních partnerů. Fiala to posral, to je evidentní, na druhou stranu musím souhlasit, že Bartoše bylo nutno vykopnout, ale mohlo se to udělat lépe. Každopádně Pirátská strana ukázala, že je to banda nedospělců, tuším brzký rozpad této strany.

pravic
hodnocení

Vláda pokračuje dál, má většinovou podporu, ostatní lídři hodlají nadále spolupracovat. Bylo odejito slabé, levicové křídlo koalice. Kde přesně vidíte tu krizi? Já jsem si nějakého "rozhádání" nevšiml.

Nejspíš si pod pojmem krize představujeme každý něco jiného.

pravic
hodnocení

Nejspíš ano.

hodnocení

0x
Krize bych neřekl, ale Kabaret to jo.*smich*
cs.m.wikipedia.org/...

donator
hodnocení

0x

Ano i ne. Pro vládu Petra Fialy to krize určitě je, pro občany nikoliv. Uvedl bych Belgii, kde se svého času střídala celá vláda a to vždy přibližně po půl roce...nezdá se, že by se z toho investoři, ratingové agentury a zejména Belgičané samotní jakkoliv hroutili. *kafe*

hodnocení

0x

Povedzte mi Kefalín, (pravic), čo Vy si predstavujete pod takým slovom krize?

Asi každý něco jiného-

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]