Nejste přihlášen/a.
Já vidím odvolání jednoho z vysoce postavených úředníků a odchod zcela marginální politické strany, která pro chod vlády neměla početně žádný vliv. Je zajímavé, jak česká (i veřejnoprávní) média převzala pirátský narativ. Za mě žádná krize není, končí levicové křídlo vlády. Jak to vidíte vy?
Obecně mi připadají Piráti neskutečně přecitlivělí, politicky nevyzrálí. Pokud by vláda vládla v tomto složení od začátku, bylo by to efektivnější, více ideově ukotvené. To, že má Bartoš vypěstovaný určitý kult osobnosti je dáno podle mě i tím, že tam není nikdo jiný umírněný, na kterém by se jakž takž členové shodli. Otázka je, kdo by ho dokázal nahradit. Člověk, který získá předsednický post, bude nejspíše ještě více pokrokově levicový.
Krize = nestabilita
Krize to dle definice zcela jiste je. Soucasna situace totiz ukazuje, jak je onen slepenec nestaly a nejednotny.
A to z politickeho hlediska znamena nejistotu a potencialni nestabilitu.
Ještě nedávno premiér vykřikoval do médií, že pětikoalice je pevná a bezproblémově vydrží do příštích voleb. Suveréní Fiala se šeredně spletl.
Na fcb jsem narazila na výpověď, že jim Bartoš odhalil korupci. Týkalo se systémů, které mu byly vnucovány. Odmítl použít předražené, ze kterých by šly velké prachy někomu do kapsy. Tak věc stála a byl označen za neschopného. Nedivila bych se. Fialovi moc nevěřím.
Pak jsem slyšela na Radiožurnálu, že Bartoš je stejnou obětí jako Vít Bárta a David Rath.
Jako když Babiš mluví o polistopadovém kartelu, tak piráti o kmotrech. Hlavně, že tři roky "údajným kmotrům" svítili lampičkou. Spíše si myslím, že Piráti dnes zjistili, co je reálná politika, což neunesli, a fakt to není cesta růžovým sadem, kde se všichni mají rádi.
To já spíš nevěřím Bartošovi, divné, že s tím obviněním vyrukoval až po svém vyhazovu. Do té doby nic nenaznačoval, tedy aspoň já jsem v médiích na nic nenarazil. Zajímalo by mne, co proti těm údajným kmotrům dělal když byl ve vládě? Přece nebudeme věřit tomu, že chudáček nemohl dělat nic a jen musel přihlížet, jak mu kazí jeho skvělou práci.
Říkám, že nelze všechno věřit mediím. Cestovala jsem dlouhé hodiny ve vlaku s paní, která léta pracovala na oddělení jako sestra u MUDr.Davida Rátha. Ta o něm mluvila jako o výborném člověku, schopném lékaři, charakterním, férovém a obětavém člověku, jak to na něj ušili, když jim viděl do karet. Ráth měl peněz dost, je z bohaté rodiny.
Co se týká Bartoše, vím, že nesplnil. Ale důvody, na čem to vázlo, se k nám nedostanou. Třeba upozorňoval, ale byl cenzurován. Ona to není sranda zmiňovat nějaké bosse...
Volby do krajů a výsledky pětikoalice a obzvlášť výsledek Pirátů byl katalyzátorem k jejích vyhazovu z vlády. Konečně jim došlo,že je to stáhne spolu s Piráty do dalších voleb a možná až ke dnu. Fiala dostal přkaz a "bouchl" do stolu a teď budou do voleb hledat cestu, jak se zvednout z chabých preferencí. Nic jiného v tom není.
liska5
Něco podobného by možná řekla o svém šéfovi i některá z podřízených zastupujícího říšského protektora R.H. Podle jednoho zdroje je ošemetné dělat si názor.
Piráti šíří plno lží a nesmyslů
Zdeněk Zajíček o pozadí zpackané digitalizace stavebního řízení, spolupráci s Ivanem Bartošem a o tom, co bude dál.
Pusťte nás na ně! My to pose... nevídaně
Jakub Kvasnička
šéfpublicista CNN Prima NEWS
" Podcenil jsem, co se stane, když ohrozím peníze velkých kluků z ODS."
Samozřejmě, že je to vládní krize, jak jinak nazvat rozhádání koaličních partnerů. Fiala to posral, to je evidentní, na druhou stranu musím souhlasit, že Bartoše bylo nutno vykopnout, ale mohlo se to udělat lépe. Každopádně Pirátská strana ukázala, že je to banda nedospělců, tuším brzký rozpad této strany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.