Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používáte razítko?

Od: lubosnovak odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jsem fyzická osoba, která v ničem nepodniká, chtěl bych používat své osobní razítko na dopisy, na obálky, jako označení odesílatele. Jsem takový podivín jenom já, nebo i tady v poradně je někdo takový ,kdo používá razítko "jenom tak?"

Všem díky za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mndcentumcz
hodnocení

2x

Ano používám takové podobné razítko.V čem je problém ,?

lubosnovak
hodnocení

Právě, že si myslím, že v ničem. Jen, že většinou razítka použivají podnikající osoby a firmy.

ml1

Zapomněl jste na děti. Je to sice jiná kategorie razítek, ale písmenky taky nepohrdnou.

hodnocení

2x

Pouzivam razitka v pdf pri kontrole vykresu. REJECTED, APPROVED, FOR QUOTATION ONLY, PRELIMINARY, DRAFT, FOR MANUFACTURING, PROTOTYPE ONLY, FOR PRODUCTION a podpis s datumem. Vyhoda toho datumoveho v pdf je, ze narozdil od skutecneho se nemusi datum prenastavovat kazdy den rucne.

hodnocení

2x

Znám lidi, kteří ho používají, protože chtějí.

Pokud někdo posílá množství dopisů a podobných věcí, tak se mu to razítko velice hodí. Firmy ho na spoustu věcí používat musí (pokud nějaké mají), tak se jim vyplatí ho používat na všechno.

Já prakticky nic poštou neposílám (a ani nevím, kdy jsem posílal naposled), tak pro mě nemá výhodu a nemám ho, ale pokud ho někdo chce, tak v tom nevidím naprosto žádný problém. Naopak vhodně zvolené a vyrobené razítko může hezky doplňovat osobnost jeho uživatele.

bramburka
hodnocení

2x

Ano, razitko pouzivam uz asi 10 let. Nevidim na tom nic divneho. Naopak, mam radost, ze nemusim vyplnovat odesilatele!

pohanka
hodnocení

2x

Razítko Trodat se jménem mám, ale využití minimální, tak dvakrát za rok. Nic zvláštního na tom není.

Když jsem ještě pracovala, tak ano, použito vícekrát za den.

Používejte, usnadní Vám práci, čas a je to k přečtení. Nejsou to žádné nerozluštitelné klikyháky.

ml1
hodnocení

2x

Já jsem takový podivín, že namísto vypisování datumu jsem si pořídil datumku. Teda začlo to, když jsem nějakou asi 5 let starou (normálně bývají 2 roky staré, takže na 10 let, když je 5 let od jeho začátku, je jenom na 7 let) koupil v Bílé labuti za 80 korun nebo za nějakou takovou sníženou cenu. Spíš tak z okamžitého nápadu. A ukázalo se to jako dobrá pomůcka, ono vypisovat několikrát denně datum a přitom se splést (tehdy jsem chodil na VŠ a kolikrát jsem nevěděl, kde mi hlava stojí, natož přemýšlet, kolikátého je)... že když skončilo, koupil jsem další už za plnou cenu a na 10 let (nevim proč, ale vždy ta razítka v obchodech mají 2 roky za sebou, jakoby nedovedli vyrobit razítka na aktuální nebo příští rok).

Osobní razítko, nějak nemám tu potřebu, ale když lidl prodával trodat za asi 149 korun, tak jsem si ho sestavil, od té doby jsem ho použil minimálně (což jsem víceméně očekával). Ale pokud bych si dopisoval se spoustou lidí, tak je to dobrý způsob, jak se oprostit od psaní toho samého dokola. A přišlo mi, že to tak lidi běžně dělaji. Dělalo se to tak i v dobách, kdy se razítko dělalo na zakázku v nějakém tom domě služeb, a dneska, kdy se koupí za pár korun sestavovací razítko (lidl je občas mívá) to spíš budou lidi dělat. Podobně jako v emailu místo neustálého podepisování mají prostě definovanou nějakou patičku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]