Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým směrem se dát?

Od: elsabaghirova odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer.

K 31.8 jsme ukončili naše rodinné podnikání a od té doby marně přemýšlím co vepsat do formuláře Žádosti o zprostředkování zaměstnání, který budu potřebovat na úřadě práce. 12 roků jsem pracovala jako asistentka jednatele a pomocná účetní. (Jestli se to tak dá pojmenovat). Spolupracovala jsem s daňovým poradcem, který je jednatelem účetní firmy. Prakticky jsem zapisovala faktury do naší excelové evidence,stahovala a skenovala faktury pro potřeby daňového poradce, když se chystaly měsíční DPHčka, evidovala docházku pro účel mezd, komunikovala se značkovou prodejnou a doplňovala zboží. Nic z toho ale neznamenalo nějaký karierní posun, který bych mohla vepsat do kolonky získané dovednosti z povolání, nikam jsem se karierně neposunula.

Výše uvedená práce mě nikdy nebavila, neměla jsem k ní vztah již od střední školy (mám vystudovaný management a obchod) nechtěla bych v ní pokračovat dál, ale obávám se, že když předložím výpověď a další doklady, kde bude stát že jsem 12 let pracovala jako účetní tak mi ÚP nic jiného nabízet nebude. Prakticky jsem tam pracovala z donucení rodičů, tatovi jsem sloužila jen pro urážky a nadávky do blbců,tupců a idiotů.

Mám nedostudovanou VŠ, v oboru na katedře historie - archivnictví. Ke státnicím mi chyběly 2 zkoušky. Původně jsem archvinictví taky studovat nechtěla, ale chytla mě genealogie a ráda bych se věnovala tvorbě rodokmenů. To bohužel naši nechtějí nechat dopustit, že se neuživím.

Já osobně bych se vedle tvorby rodokmenů překabátila v sociálního pracovníka (bavila by mě práce s handicapovanými lidmi a dětmi, zvířátky v útulcích). Zajímá mě jak humánní tak veterinární medicína. Jelikož mám ale nemocnou páteř nemůžu zvedat ani nosit těžká břemena, čeká mě i vyšetření pro podezření na ischemickou chorobu srdeční. Je mi 39 a jelikož strašně zapomínám, určitě bych již VŠ vystudovat nezvládla.

Tak přemýšlím co napsat do požadavků na budoucí povolání, jestli můžu toto všechno co jsem uvedla, nebo jen to co se váže k minulému povolání. Jsem v pasti.

Mockrát díky za rady a tipy.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Proč nenapíšete pravdu. Např. Praxi mám jako asistenka a POMOCNÁ účetní v rodinné firmě.

pohanka
hodnocení

0x

Jste hotový, dospělý člověk a s rodinnou firmou, potažmo rodiči jste stále spoutaná pupeční šňůrou. Už by to chtělo se odstřihnout a žít vlastní život, mít svůj styl bydlení, přátelství, partnerství. (nepíšete o partnerovi, tak si myslím, že nikoho vedle sebe nemáte)

Hledejte si práci sama, je tolika personálních agentur, to by v tom byl čert, abyste se někde nechytila.

ÚP určitě, ať máte registraci kvůli pojištění. Ale v tomto směru budete mít jistě přehled.

Podívejte se na volná místa ve státní správě, u policie, na důchodovém, i na tom Úřadě práce by Vás to mohlo bavit. Administrativa, sekretářka ve školách, ve zdravotnictví?

V knihovně mají asi dost malé platy, pokud se tam něco nezměnilo.

Sociální práce je nyní trošku lépe placená, hlavně jak píšete práce s postiženými, či ve vyloučených lokalitách, kde mají trable třeba s docházkou do škol.

Ale i tam je předpoklad vysoké školy.

Sociální pracovnice v terénu jsou také velmi potřeba, vím ale, že chybí hlavně kde je potřeba manipulovat s nemocnými. Platově to tam je dobré, neteř je po zapracování spokojená a dostala k dispozici i automobil k objíždění návštěv.

----------------

Dělat rodokmeny můžete jako koníček. Tím se dostanete k zápisům na matrice. Pracovat na obecních úřadech v matrice, nebo podatelně není také marné. Pouvažujte. Myslím, že máte předpoklad se na pracovním trhu dobře uplatnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]