Nejste přihlášen/a.
Vážení, jelikož mi po 2 letech prodloužení končí platnost průkazu ZTP, příspěvek na mobilitu a na péči zašla jsem dnes podat žádosti o přiznání. Platnost končí 10.10.2013! dnes je červen a úřednice mi řekla, že jdu pozdě a že se to do října nestihne. Proto vás chci upozornit, máte-li někdo stejný problém, podejte žádost (podle úřednice) minimálně 4 měsíce předem.
Nechápu to, první průkaz ZTP byl na 10 let, stejně i mobilita, pak prodloužení jen na 2 roky. Zdravotní stav se horší a nelze očekávat zlepšení, už se nemůžu dočkat jak budu za další 2 roky žádat znovu, tedy pokud mi to přiznají a nebo neumřu, podle slov úřednice odebírají vše i těm co mají amputovanou nohu a já mám stále, sice nechodící, nohy dvě.
Asi každý kraj jiný mrav. My jsem byli 2 měsíce před vypršením žádat o prodloužení, řekli nám, že jsme brzy, že to stačí 14 dní před vypršením. Tak jsme přišli 14 dní před vypršením a pak jsme čekali 11 měsíců na novou průkazku. Vzhledem k tomu, že ji potřebujeme každý den, to byl brutální zásah do života těžce postiženého 10-ti letého dítěte a jeho rodičů, kteří už tak mají z života peklo... Ale to nikoho nezajímá!
Brno. Myslím, že jste nečekali na průkazku ale na schválení a to je právě to proč úřednice řekla, že jdu pozdě a že se to nestihne.Probíhá komplet celé šetření (nechápe to, já taky ne asi aby měli posudkový lékaři co dělat). Nežádáte o prodloužení, na to neexistuje formulář, ale musíte podat novou žádost jako když žádáte poprve.
Jasně že na schválení, ale to mě nemusí vůbec zajímat... nehrajme si na slovíčka. Končí mi průkazka, chci novou. Dojdu dva měsíce před skončením - vyhodí mně, že jdu brzy, ať dojdu 14 dní před vypršením. Dojdu 14 dní před vypršením - průkazku mám za 11 měsíců. Takže poněkud postrádám logiku. A co dělat aby se mi tohle příště nestalo? Nic... dělat nejde NIC, protože jsem jen obyčejný blb, který platí tyhle úředníčky a doktůrky ze svých daní a nikoho nezajímám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.