Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o průkaz ZTP, mobilitu, péči

Od: lidus* odpovědí: 4 změna:

Vážení, jelikož mi po 2 letech prodloužení končí platnost průkazu ZTP, příspěvek na mobilitu a na péči zašla jsem dnes podat žádosti o přiznání. Platnost končí 10.10.2013! dnes je červen a úřednice mi řekla, že jdu pozdě a že se to do října nestihne. Proto vás chci upozornit, máte-li někdo stejný problém, podejte žádost (podle úřednice) minimálně 4 měsíce předem.

Nechápu to, první průkaz ZTP byl na 10 let, stejně i mobilita, pak prodloužení jen na 2 roky. Zdravotní stav se horší a nelze očekávat zlepšení, už se nemůžu dočkat jak budu za další 2 roky žádat znovu, tedy pokud mi to přiznají a nebo neumřu, podle slov úřednice odebírají vše i těm co mají amputovanou nohu a já mám stále, sice nechodící, nohy dvě.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

0x

Díky za info, vyřídím to sestře. Nedávno jsme se bavili, že ji v listopadu končí průkaz ZTP na syna. Tak ji tam radši pošlu hned.

octan*
hodnocení

0x

Asi každý kraj jiný mrav. My jsem byli 2 měsíce před vypršením žádat o prodloužení, řekli nám, že jsme brzy, že to stačí 14 dní před vypršením. Tak jsme přišli 14 dní před vypršením a pak jsme čekali 11 měsíců na novou průkazku. Vzhledem k tomu, že ji potřebujeme každý den, to byl brutální zásah do života těžce postiženého 10-ti letého dítěte a jeho rodičů, kteří už tak mají z života peklo... Ale to nikoho nezajímá!

lidus*
hodnocení

Brno. Myslím, že jste nečekali na průkazku ale na schválení a to je právě to proč úřednice řekla, že jdu pozdě a že se to nestihne.Probíhá komplet celé šetření (nechápe to, já taky ne asi aby měli posudkový lékaři co dělat). Nežádáte o prodloužení, na to neexistuje formulář, ale musíte podat novou žádost jako když žádáte poprve.

octan*

Jasně že na schválení, ale to mě nemusí vůbec zajímat... nehrajme si na slovíčka. Končí mi průkazka, chci novou. Dojdu dva měsíce před skončením - vyhodí mně, že jdu brzy, ať dojdu 14 dní před vypršením. Dojdu 14 dní před vypršením - průkazku mám za 11 měsíců. Takže poněkud postrádám logiku. A co dělat aby se mi tohle příště nestalo? Nic... dělat nejde NIC, protože jsem jen obyčejný blb, který platí tyhle úředníčky a doktůrky ze svých daní a nikoho nezajímám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]