Tuto otázku si kladu celý léto… protože to co vidim za nohy v sandálkách, nazouvácích atd je fakt hnus. A často to jsou fakt mladý holky… treba dneska v jedné kavárně… docela pohledná slečna, věk max 25, trosku silnější, nalakovane nehty na rukách i nohách. A PAK SI SEDNE A VSEM UKAZE TYTO “KRASNE” PATY?! Nepochopím, v dnešní době kdy existuje pedikúra nebo doma pemza…
Také jsem používal pemzu za mokra a výsledkem byla sice tenká, ale přesušená a praskající pokožka na patách. A ty praskliny dost bolely a špatně se hojiliy. Paty jsem musel stále mazat nějakým zvlhčujícím krémem.
Nyní si paty a jiné mozoly brousím za sucha hrubým smírkovým papírem (udělal jsem si brusnou kostku) a nedochází k žádnému vysušování ani praskání pat. Pokožka je pěkná, hebká, měkká a odstraní se jen ta vrstva, která již odumřela.
Takže ne za mokra pemzou, ale za sucha nějakým brusným přípravkem (možná i brousek na údržbu nehtů).
Příčina je naprosto stejná, jako když kdokoliv nepečuje o cokoliv.
Ženy s chlupatými nohami, nehezky páchnoucím podpažím a chlupatým podvozkem.
Muži s chlupatými držkami jak Alláhovci a stejně zbombardovanými patami.
Oboupohlavně shnilý zubní profil, nulová hygiena vůči potu, smrady v MHD i jinde na veřejnosti.
Upínat se na zanedbané patky nějaké tetky je pouze špička ledovce. Zanedbanost nás provádí na všech úrovních společenského řebříčku bez ohledu na věk či pohlaví.
Můj názor je, že máme obrovské štěstí, že Vás upoutaly paty. Já vidím spíše ten ne úplně výjimečný problém s páteří. Běžně víc prozradí boty, než kůže nohou. Více zatížená levá strana těla, nevyvážená chůze časem přetěžuje záda. Věřím ale, že lidi, kteří vidí takové odlišnosti druhých, mívají často zároveň postoj - žít a nechat žít. Každý jsme jiný, to je v pořádku. Mne udivuje, jak muž vidí ženu a na každé objeví něco úplně hnusného, pro některé muže krása prostě neexistuje, není vidět. To musí být ošklivý svět. Snad krásu najdete alespoň na mužích, nebo není vůbec nikde? A pak co by se mělo opravit, ona má jen kousek kůže na patě. A co kritici. Vnímání ošklivosti se dá přenést na jiné lidi, kteří začnou být zhnusení životem taky. Vídáme to každý den, jen se omylem zapomínáme věnovat prevenci. Opravdu na té ženě nebylo nic krásného?
Nejsem si tím jistá, ale myslím si, že takovéto paty mívají hlavně cukrovkáři. A že ani zvýšená péče se příliš neprojeví. A naopak i leckterá šmudla má paty stále pěkné. Mám to tak trošku odpozorováno z okolí. Bez osobní a rodinné zkušenosti.
kdosi
Takové paty jako na obrázku se dají dát do pořádku opakovaným vydrhnutím pemzou po koupeli. Akorát je to potřeba dělat důkladně a často. A pak nepřestávat, protože se to musí udržovat, jinak to zase takhle zhrubne.
Podle mne je nejjednodušší péče, odstranit pozornost kritiků. Vzít si boty s uzavřenou patou. Mě osobně by takové boty ihned udělaly puchýře, to je pak jednodušší zvládat kritiku za jiný typ bot, než nohy léčit od puchýřů. Ale kdo kritikům opraví charakter a kritizování, to nevím, na to pemza nepomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.